Η αγάπη για το κλασικό έργο του μεγάλου ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη, δημιούργησε τους Markos Elektrik, μια μπάντα που μεταφέρει τις πενιές του ρεμπέτικου με μια progressive διάθεση με rock and roll αποχρώσεις.

 

 

 

 Ηλεκτρική κιθάρα, rhodes ,αναλογικό synth, μπάσο και τύμπανα, αντικαθιστούν το μπουζούκι και την κιθάρα των πρώτων εκτελέσεων, θέλοντας να κρατηθεί ζωντανό το τραγούδι, με όσες δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Tην Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, οι Markos Elektrik θα ανέβουν στην σκηνή του 6 d.o.g.s για να παρουσιάσουν αυτές τις ξεχωριστές διασκευές, όσες φυσικά περιλαβάνονται στο album που κυκλοφόρησαν αλλά και άλλες που έμειναν απ’ έξω.

Στο album Markos Elektrik, περιλαμβάνονται εφτά εμβληματικά τραγούδια του σπουδαίου Συριανού. Τα «Ψεύτικος Ντουνιάς», «Τα ματόκλαδα σου λάμπουν», «Μπλε Παράθυρα», «Νόστιμο τρελό μικρό μου», «Πλημμύρα», «Ζητώ παντού ο καημένος», «Πολίτισσα».

Το project είναι δημιούργημα του Κώστα Νικολόπουλου, που μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς που απαρτίζουν αυτό το ιδιαίτερο concept group, φτιάχνουν ένα ολότελα καινούργιο μουσικό σύμπαν για τον κλασικό ήχο και λόγο του Μάρκου Βαμβακάρη.

Το album κυκλοφορεί από το Music Corner σε όλα τα δισκοπωλεία.

 

 

markos elektrik:

Νεκταρήλια Τσομπάνογλου -φωνητικά

Θάνος Καζαντζής – τύμπανα

Νίκος Παπαιωάννου –μπάσο, αναλογικά synths

Ανδρέας Γυφτάκης – πλήκτρα

Κώστας Νικολόπουλος – κιθάρες. φωνητικά

 

Έναρξη: 21:00

Είσοδος: 8 ευρώ

 

Six d.o.g.s

Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα 105 51

21 0321 0510

 

 

0