«Οι Πόλεις θα γκρεμίζονται στα βράχια του χρόνου και θα ξαναχτίζονται ασταμάτητα απ’ τ’ ανθρώπινα χέρια. Μέχρι να νιώσουμε όλοι κάποια στιγμή αυτά που ονειρεύτηκαν γι’ αυτές οι ποιητές τους. Πόλεις με φως, με αέρα, με κήπους, κατ’ εικόνα της Εδέμ. Αιώνιοι χώροι που κατοικούν μέσα μας κι έξω από μας»

 

 

ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟY «1000 + 1 ΠΟΛΕΙΣ »

της ιστορίας, της φαντασίας, της διασποράς …

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Οκτωβρίου, ώρα 21:30

Πολυχώρος Τέχνης «Αλεξάνδρεια», Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής

Συμμετέχουν: Κώστας Χατζόπουλος-κιθάρα, Σόλης Μπαρκής-κρουστά

 

Πόλις, η Διδάσκαλος… μας λέει η Νένα Βενετσάνου με λυρισμό και χιούμορ και με τους δύο συνεργάτες της, τον Κώστα Χατζόπουλο στην κιθάρα και τον Σόλη Μπαρκή στα κρουστά, δημιουργούν αληθινή μουσική μέθεξη.

Η σημαντική αυτή «πρέσβης» του ελληνικού τραγουδιού σ’ ολόκληρο τον κόσμο και ανήσυχη δημιουργός, δημιουργεί στη σκηνή το δικό της μουσικό τοπίο για να υμνήσει την Πόλη, τον Πολίτη, τον Πολιτισμό.

Η Νένα Βενετσάνου συνταιριάζει τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη πάνω σε στοίχους Γκάτσου, Αναγνωστάκη κ.ά., καθώς και δικές της συνθέσεις σε ποίηση Καβάφη, Ευριπίδη, Κομνηνού, Χρυσουλάκη, ώστε ν’ αντηχούν την ανάγκη των σύγχρονων ανθρώπων να επικοινωνήσουν και να επαναπροσδιοριστούν στη σύγχρονη πόλη. Κείμενα αρχαίων και σύγχρονων ποιητών παρεμβάλλονται ανάμεσα στα τραγούδια προσδίδοντας μια νέα διάσταση.

 

«1000 + 1 πόλεις»: Μια μουσική παράσταση με σπουδαία διαδρομή:

Γι’ αυτές, τις «1000 + 1 πόλεις», «κι άλλες τόσες», η Νένα Βενετσάνου έχει τραγουδήσει σε περιοδεία σε πόλεις του Βελγίου και της Γαλλίας το 2012, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2011, στον Αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας στα Χανιά της Κρήτης (απ’ όπου και ξεκίνησε το 2008), στο θέατρο Αλκμήνη στην Αθήνα. Επίσης, στο Διεθνές Φεστιβάλ “Κύπρια” στην Λευκωσία και Λεμεσό, στη Μικρή Επίδαυρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Όπερα της Ρενς (Γαλλία) στο πλαίσιο συνάντησης θεάτρου της Ευρώπης (στα γαλλικά). Επίσης εγκαινίασε το Project «Ξούθου, η Σιωπή της Πόλης», στην περιοχή περιπλανώμενων ανθρώπων, την Ομόνοια.

—————

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Οκτωβρίου, ώρα 21:30

Πολυχώρος Τέχνης «Αλεξάνδρεια», Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής

Είσοδος: 12 ευρώ

Κρατήσεις: 210-8673655 & 6944945710

 

 

0