Δυο χρόνια περιμέναμε αυτό το Live με τα κιτρινισμένα πρώτα εισιτήρια στο χέρι και με την αγωνία αν θα έρθει ή όχι τελικά , αφού είχαν ήδη προηγηθεί 2 ακυρωμένες παραστάσεις 

Δεν ξέρω από που να αρχίσω και τι να πρώτο-γράψω .  Το Ηρώδειο ήταν ο απόλυτα ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει τον Jack και τη μουσική του . Εκείνα τα συγκλονιστικά unplugged  που κάνει στις συναυλίες του όπως το Soldier’s Eyes που αγαπώ ιδιαίτερα και το ακούσαμε  , μόνο με φόντο το Ηρώδειο θα μπορούσα να το φανταστώ . 

Για εμένα προσωπικά ήταν και ένα στοίχημα προσδοκίας να ακούσω αυτό ακριβώς που ένιωθα στις ηχογραφήσεις και τα Live βίντεο του διαδικτύου . Και το κατάφερε φυσικά αφού τον θεωρώ genius στο να επιλέγει να χρησιμοποιεί τους ίδιους high level μουσικούς στο στούντιο και τις συναυλίες . 

Κάθε φορά που έλεγε ένα τραγούδι , ένιωθα την ίδια ανατριχίλα σαν την πρώτη φορά και σκεφτόμουν … ” Ναι το άκουσα Live επιτέλους !!!!! ” Και ξανά και ξανά να σκέφτομαι … ” Θα πει το Only you ? Θα πει το Breaking the rules ? Θα πει ??? … ” 

Και συγκινήθηκα απίστευτα που βρισκόμουν επιτέλους εκεί ….. τώρα μπορώ να πω στους φίλους μου που ζουν σε πόλεις της Ευρώπης ότι πήγα σε συναυλία του . 

Η βαθιά συναισθηματική και βραχνή φωνή του κατάκλυσε το Ηρώδειο κάτω από τα απομεινάρια του μαγευτικού θεάτρου και το κοινό δεν σταμάταγε να χειροκροτεί και να τραγουδά όσο πιο δυνατά μπορούσε . 

Και ο ίδιος ιδιαίτερα συγκινημένος αφού ουσιαστικά ήταν το πρώτο του μεγάλο Live μετά από 2 χρόνια απουσίας μας απέδειξε πόσο επικοινωνιακός και ευγνώμων είναι . Μας μίλησε για την ιστορία πίσω από το Singing to Strangers και μας υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει .

Νομίζω ότι μόλις προχθές κατάλαβε πόσο ακούγονται τα τραγούδια του στην χώρα μας και όχι από τα ραδιόφωνα των fm ( μετρημένα στα δάχτυλα ) αλλά από τα web radio που παίζουν άνθρωποι που αγαπούν την καλή μουσική . 

Και φυσικά είχαμε encore με αγαπημένα τραγούδια του και φυσικά θέλαμε και άλλο και αυτό ήταν ίσως το μόνο ” αρνητικό ” συναίσθημα . Δεν μας έφτασε η μιάμιση ώρα …….. 

 

 

Το review του Live το αφιερώνω στη μαμά μου και τη  μαμά του Jack που καθόταν εκεί μπροστά μας και τον καμάρωνε , για το inside joke όλα αυτά τα χρόνια , όταν τη βάζω να ακούσει καινούργιους καλλιτέχνες .

” Καταπληκτικός αγάπη μου αλλά προς το παρόν τον ξέρεις εσύ και η μάνα του ” . 

Till next time ….. 

#amorettisavoretti 

 

 

Υ.Γ. Τα βίντεο και τη φωτό  τα δανείστηκα από το διαδίκτυο και δεν μου ανήκουν . Εγώ είχα μαγευτεί και δεν τράβηξα τίποτα ….. 

Υ.Γ. 1 Την επόμενη φορά που θα έρθει να τον δούμε χωρίς μάσκες και μέτρα σε μια Πλατεία Νερού για παράδειγμα και να τραγουδάμε μέχρι να κλείσει ο λαιμός από ευτυχία και όχι από covid. 

Υ.Γ. 2 Να γκρινιάξω λίγο, για τα κατά τα άλλα πολύ ευγενικά παιδιά που δεν είχαν ενημερωθεί από την παραγωγή , ότι υπήρχαν οι δικοί του άνθρωποι εκεί και με αγχωτικά απότομο ύφος τους έκαναν παρατηρήσεις για το κινητό . 

Μην ξεχάσετε το Europiana κυκλοφορεί από την Minos Emi / Universal 

A picture containing text

Description automatically generated

 

0