Οι Dilemma έρχονται σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο The Look.Gr . Με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία του καινούριου τους album σε μελοποιημένη ποίηση της καταξιωμένης ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη – Ρουκ που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη απαντούν στις ερωτήσεις μας. Η συνομιλία μας πραγματικά ξαφνιάζει!

 

 

 1. H Μουσική αποτελεί για τη ζωή σας…

Είναι μέσο έκφρασης, δημιουργίας, αναζήτησης των μυστηρίων της φύσης.

 

 1. Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, μια σημαντικότατη ποιητική φωνή της λογοτεχνίας μας. Μιλήστε μας λίγο για την «συνάντηση» σας. Πως προέκυψε και τι σας αφήνει ως γεύση όλη αυτή η συνεργασία;

Η συνάντησή μας προέκυψε από μία σειρά λογοτεχνικών βραδιών και μουσικής,  σε μία από τις οποίες ήταν καλεσμένη. Σταδιακά ήρθαμε κοντά , αναπτύχθηκε μία σχέση εμπιστοσύνης και  βέβαια η τιμή και η χαρά είναι μεγάλη όταν έρχεται κανείς σε επαφή με μία ποιήτρια του μεγέθους της Κατερίνας Αγγελάκη – Ρουκ.

 

 1. Το 6ο άλμπουμ σας τι αλλαγές επιφέρει στη δισκογραφία σας;

Είναι η πρώτη φορά που η μουσική μας καταπιάνεται με ποίηση. Μετά από ένα αμιγώς αγγλόφωνο άλμπουμ που προηγήθηκε το «Persona Graffiti» , με πολλές συμμετοχές,  έρχεται το άλμπουμ «Η Τέλεια Εξαφάνιση». Ένα άλμπουμ στο οποίο ηχογραφούμε μόνο οι δυο μας ως Dilemma και για πρώτη φορά δεν γράφει στίχους ο Σωτήρης αλλά μελοποιούμε 12 επιλεγμένα ποιήματα της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ.

 

 1. Σε αυτή τη μουσική σας διαδρομή που τυγχάνει στα χρόνια της κρίσης σε τι δεν κάνατε υποχωρήσεις; Νιώσατε καμιά φορά εγκλωβισμένοι σε κάτι έξω από σας;

Δεν κάναμε υποχωρήσεις στην μουσική μας αισθητική. Κάναμε και κάποιες φορές πράγματα λίγο «έξω» από μας αλλά χωρίς να νιώσουμε εγκλωβισμένοι.

 

 1. «Πιάσε το ΠΡΕΠΕΙ από το ιώτα και γδάρε το ίσαμε το πι», λέει ο Ελύτης. Στα ΠΡΕΠΕΙ της ζωής, τι απαντάτε;

Αν είναι αυτά που σου επιβάλλει ή σε υποχρεώνει η ζωή δεν ξέρουμε αν μπορείς να τα γδάρεις, πολλά εξαρτώνται από τις καταστάσεις και τις συνθήκες όταν αυτά τα «πρέπει» εμφανίζονται.

 

 1. Πως επιτυγχάνεται η τέλεια εξαφάνιση;

Η τέλεια εξαφάνιση επιτυγχάνεται με το πέρασμα σε έναν άλλο κόσμο…

 

 

 1. Για ποιο σκοπό θα επιχειρούσατε την… τέλεια εξαφάνιση;

Θα επιχειρούσαμε την τέλεια  εξαφάνιση για να βγούμε από μία δύσκολη κατάσταση, να περάσουμε στους κόσμους που δημιουργούμε με τη μουσική μας.

 

 1. Οι φωτιές στην Αθήνα με την απίστευτη σε ανθρώπινο πόνο κατάληξη στο Μάτι Αττικής τι σας αφήνει; Αναπτύξτε λίγο τις απόψεις σας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Μας αφήνει μεγάλη θλίψη  για το άδικο &  τραγικό τέλος τόσων συνανθρώπων μας  αλλά και βαθιά απορία για το πώς αρκετοί από τους επιζώντες θα επιβιώσουν με τους εφιάλτες τους.

 

 1. Αυτή η γιγάντια σε αλληλεγγύη συμπαράσταση μετά την καταστροφή αποτελεί εχέγγυο για μια πιο ανθρωπιστική κοινωνία, όταν η απανθρωπιά μαστίζει τον 21ο αιώνα;

Πραγματικά είναι πολύ ελπιδοφόρο το μήνυμα ανθρωπιάς & αλληλεγγύης που βγήκε απ ΄ όλη αυτή  την πρόσφατη καταστροφή.

 

 1. Σε δισκοπωλεία, βιβλιοπωλεία και ψηφιακά μέσα ο δίσκος σας θα κυκλοφορεί τον Οκτώβριο από την Ankh Productions, προς το παρόν με τα περιορισμένα αντίτυπα που έχουν διοχετευτεί στην αγορά, τι εντυπώσεις έχουν αφήσει;

Τον Οκτώβριο όντως θα κυκλοφορήσει  το άλμπουμ μας και επίσημα σε δισκοπωλεία, βιβλιοπωλεία και ψηφιακά μέσα από την Ankh Productions. Το ενδιαφέρον που έδειξαν πολλοί  για το νέο μας άλμπουμ μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα κινηθεί σε πολύ καλά επίπεδα.

 

 1. Μιλήστε μας, αν θέλετε, για τις επικείμενες εμφανίσεις σας.

Οι επικείμενες ανακοινώσιμες εμφανίσεις μας είναι οι εξής:

Στις 11 Αυγούστου 2018, θα παρουσιάσουμε το νέο άλμπουμ μας «Η Τέλεια Εξαφάνιση» σε ποίηση Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ στο Ιστορικό & Λαογραφικό μουσείο της Αίγινας, παρουσία της ποιήτριας.

Στις 23 Αυγούστου 2018 θα εμφανιστούμε στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών με το project  που έχει τον τίτλο «Dilemma in Cineland». Ορχηστρικές συνθέσεις από τη δισκογραφίας μας και αγαπημένα θέματα από κινηματογραφικές ταινίες.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2018 θα παρουσιάσουμε ένα μέρος της «Τέλειας  Εξαφάνισης» στο Ζάππειο, στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου.

Στις 13 Οκτωβρίου 2018 θα παρουσιάσουμε ένα θεματικό project στα πλαίσια του φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών».

Eίμαστε  σε περίοδο συζητήσεων, οπότε έπεται συνέχεια νέων εμφανίσεων την προσεχή περίοδο.  Σε κάθε περίπτωση το site μας http://www.thedilemmaband.gr  ενημερώνεται συνεχώς με νέα και live.

 

 

 

1