Οι Fortis Ventus είναι ένα ανερχόμενο ελληνικό συγκρότημα που υπηρετεί τη συμφωνική μέταλ μουσική. Τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Haunted Heart” και από τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του κατάφερε να μπει στα ελληνικά charts. Είχα τη χαρά να τους γνωρίσω και από κοντά και να μού παραχωρήσουν μία αποκλειστική συνέντευξη για τους αναγνώστες του TheLookGr πριν από τις προετοιμασίες τους για το Live της 23/2 μαζί με τους Enemy of Reality στο Temple Athens στο Γκάζι.

Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα καταρχήν να πείτε στους αναγνώστες του TheLookGr το πώς και γεννήθηκε η ιδέα ενός συγκροτήματος και πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματός σας.

Καλησπέρα Τάσο, καλησπέρα και σε όλους τους αναγνώστες! Οι Fortis Ventus δημιουργήθηκαν από μια ιδέα του Τζέρυ (Jerry Avgoustis) (κιθάρα) και ενός φίλου του, πίσω το 2010. Έκτοτε μέχρι να καταλήξει το συγκρότημα στα σημερινά δεδομένα, υπήρξαν αλλαγές στο γκρούπ, κάποια μέλη έφυγαν κάποια άλλα ήρθαν, όπως συνηθίζεται άλλωστε στα συγκροτήματα! Η Νάνσυ (Nancy Mos) (φωνή), μπήκε στους Fortis Ventus το 2015 μαζί με τον Θάνο (Thanos Orfanoudakis) (μπάσο) και τον Δημήτρη (Dimitris Kofinas) στα drums. Ο τελευταίος κρίκος για να ολοκληρωθεί η αλυσίδα ήταν ο Γιώργος (George Halliwell) (πλήκτρα) όπου μπήκε στα τέλη του 2016 και ανέλαβε την μορφοποίηση των κομματιών όπως τα ακούμε σήμερα στο “Haunted Heart”. Το όνομα είναι λατινικά και σημαίνει «Δυνατός Άνεμος» , ένα από τα στοιχεία της φύσης δίνοντας και τον ανάλογο δυναμισμό στο ύφος και στα τραγούδια μας.

Οι μουσικές σας επιρροές ποιες είναι; Θεωρείτε πως το είδος της μουσικής που υπηρετείτε δηλαδή η συμφωνική μέταλ μουσική, έχει απήχηση στο ελληνικό κοινό;

Ο καθένας μας έχει τις δικές του επιρροές σύμφωνα με τα ακούσματα του από την εφηβεία μέχρι και σήμερα. Ακούγοντας το EP μας, μπορείς να διακρίνεις έντονα επιρροές από κινηματογράφο, από έργα που έχουν να κάνουν με σκότος και που έχουν έναν δυναμισμό ο οποίος φαίνεται πολλές φορές από επικές μάχες, από το ίδιο στοιχείο της μαγείας και της φαντασίας μαζί με λίγο δραματισμό! Δυστυχώς, η συμφωνική metal στην Ελλάδα δεν έχει την απήχηση που της αξίζει. Ωστόσο, με τα χρόνια, παρατηρείται ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι «αγκαλιάζουν» το είδος αυτό, όμως, στα λίγα συγκροτήματα που το εκπροσωπούν στην χώρα μας, χρειάζεται να δοθεί η ευκαιρία να ανέβουν σε μουσικές σκηνές μαγαζιών και σκηνές festivals για να το αναδείξουν και να το μάθει ο κόσμος και να το αγαπήσει!

Η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και πρόκειται για ένα E.P. με 4 tracks με τίτλο «Haunted Heart».  Δεν άργησε μάλιστα να ανεβεί από τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του στις πρώτες θέσεις των ελληνικών charts στο Google Play και στο  iTunes.  Πώς αισθάνεστε για την πρώτη σας δισκογραφική δουλειά και την επιτυχία που σημειώνει ;

Νιώθουμε πολύ περήφανοι που καταφέραμε μόνοι μας να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά κυρίως πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε πως ο κόσμος το «αγκάλιασε» και μας δείχνει απίστευτη στήριξη! Όλο αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το όνειρο μας σε αυτόν τον εξαιρετικά δύσκολο χώρο.

Θα θέλατε να μας πείτε για τις Live εμφανίσεις που μέχρι στιγμής έχετε κάνει αλλά και αυτές που σκοπεύετε να κάνετε; Ποια είναι τα συναισθήματα σας πάνω στη σκηνή και πώς εισπράττετε την αγάπη του κόσμου;

Με την κυκλοφορία του EP μας τον Νοέμβριο του 2017, έγινε και η παρουσίασή του στην Αθήνα, σε έναν πολύ καταξιωμένο χώρο, το Black Box Methodia στο Γκάζι! Τα συναισθήματα ήταν τεράστια, βλέποντας την υποστήριξη όχι μόνο των δικών σου αλλά και άγνωστων ανθρώπων! Το επόμενό μας live είναι στις 23 Φεβρουαρίου στο Temple στο πλευρό των Enemy of Reality. Φυσικά το γεγονός ότι θα παίζουμε με ένα τόσο καταξιωμένο συγκρότημα στο χώρο της συμφωνικής μέταλ μας τιμά ιδιαίτερα και είμαστε αρκετά ενθουσιασμένοι με αυτό.

Η μουσική σας θα μπορούσε άνετα να ακουστεί σε κάποια κινηματογραφική ταινία. Θα μπορούσατε να μας αναφέρετε τις δικές σας αγαπημένες ταινίες που θα σας άρεσε να ακούγατε τη μουσική σας;

Η μουσική μας είναι ένα πάντρεμα κινηματογραφικής/epic μουσικής & heavy metal, όποτε θα μπορούσε να ακουστεί σε πολλά έργα τα οποία ενσαρκώνουν βιβλία της λογοτεχνίας του φανταστικού, thrillers  ή  έργα τα οποία διαδραματίζονται στο μεσαίωνα.

Προς το παρόν είστε «independent» group. Αν σας έκαναν πρόταση από μία πολύ γνωστή εταιρεία είτε της Ελλάδας είτε του εξωτερικού για δισκογραφικό συμβόλαιο, θα το σκεφτόσασταν;

Το EP μας με τον τίτλο “Haunted Heart” παρά το γεγονός ότι δεν κυκλοφόρησε μέσα κάποια δισκογραφική εταιρεία, είχε μια αρκετά ανοδική πορεία. Σίγουρα είναι μια από τις βασικές μας προτεραιότητες για το μέλλον, δεν αποκλείουμε τις Ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες, αλλά οι κυρίαρχες που κρατάνε το συμφωνικό metal ψηλά είναι εταιρείες του εξωτερικού και ίσως αυτός να είναι και ο βασικός μας στόχος!

Θα συμμετείχατε ποτέ σε κάποιο διαγωνισμό όπως είναι ο διαγωνισμός της Eurovision;

Παρότι ο διαγωνισμός της Eurovision είναι ένας πολύ μεγάλος θεσμός, θεωρούμε ότι σαν συγκρότημα δεν μας αντιπροσωπεύει.

Τέλος, τα σχέδιά σας για το μέλλον ποια είναι; Σκέφτεστε ή έχετε προγραμματίσει και την κυκλοφορία ενός άλμπουμ;

Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στην σύνθεση νέων κομματιών με στόχο την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ το όποιο θα κυκλοφορήσει στο μέλλον. Έχουμε πολλές ωραίες ιδέες και ανυπομονούμε να μπούμε στο στούντιο να ξαναγράψουμε για να δείξουμε και στο κοινό μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη δουλειά μας! Τα καλύτερα έρχονται λοιπόν… Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη!

Και εμείς σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε πάντα επιτυχίες σε ό,τι κάνετε!

Social Links για τους Fortis Ventus:

Facebook

Spotify

Instagram

Bandcamp

ReverbNation

YouTube