Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες … και μετά οι άγριες μέλισσες 

Και μαζί τους τα τραγούδια και τη μουσική του Alex Sid.

Kαι εγώ για άλλη μια φορά να νιώθω τυχερή που μίλησε στο TheLook.Gr  για την μουσική του , τα όνειρά  του αλλά και για τις επόμενες δουλειές του .

Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να κάνει κανείς μεγάλους προλόγους . Αφήνεις να μιλάνε οι καλλιτέχνες με τα λόγια τους και την μουσική τους . Κύριε Alex Sid ευχαριστώ από καρδιάς για τα ωραία σας λόγια . Με κάνατε ακόμα πιο φανατική για το μουσικό σας έργο . 

Χρήστο Καριώτη ένα τεράστιο ευχαριστώ για το χέρι που μου δίνεις κάθε φορά !

 

 • Καλώς μας ήρθατε στο TheLook.Gr και σας ευχαριστώ πολύ Πείτε μας δυο λόγια για τον εαυτό σας . Ποιος είναι ο Alex Sid που θέλετε να μάθουμε .
  Εγώ σας ευχαριστώ που με καλέσατε. Ο Alex Sid είναι ο Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος που παίζει μουσική από μικρός. Αγαπά την οικογένεια, την φύση την απλότητα, το καλό φαγητό, την καλή καρδιά τους αγαπημένους φίλους, τα ταξίδια, την δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό. Όσο μπορώ είμαι θετικός και ελπίζω πάντα.

 

 • Να γυρίσουμε στις παιδικές σας μνήμες και στην πρώτη επαφή με την μουσική . Ποια ήταν η καθοριστική στιγμή που αποφασίσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε.
  Όταν έμαθα κιθάρα και άρχισα να μπορώ να παίζω τραγούδια αγαπημένων μου συγκροτημάτων. O χρόνος άρχισε να χάνεται όταν έπιανα την κιθάρα στα χέρια μου. Μετά το σχολείο πήγαινα σπίτι και το πρώτο που έκανα ήταν να παίξω. Όταν μπήκα στο πρώτο μου συγκρότημα άρχισα να κάνω μεγάλα όνειρα. Τότε το ήξερα ήδη ότι ήθελα να ασχοληθώ μόνο με αυτό. Στο πανεπιστήμιο όπου έμαθα και sound design κατάλαβα ότι ήθελα να γράψω μουσική για τον κινηματογράφο.

 

 

 • Σύμφωνα με το βιογραφικό σας είστε ένας πολυταξιδεμένος άνθρωπος . Τι έχετε κρατήσει από τα ταξίδια σας . Νιώθετε πολίτης του κόσμου ?
  Τα ταξίδια που έχω κάνει είναι ίσως οι πιο όμορφες αναμνήσεις μου. Το ταξίδι στη Νότιο Αμερική ήταν καθοριστικό και ανατρεπτικό. 6-7 μήνες με σακίδιο από χωριό σε χωριό. Δεν μπορώ να περιγράψω εύκολα πως αλλάζει ο άνθρωπος που ταξιδεύει. Το πρώτο πράγμα που συμβαίνει είναι ότι τα στερεότυπα καταρρίπτονται. Καταλαβαίνεις ότι όλοι οι λαοί είναι πάνω κάτω ίδιοι. ‘Όλοι στην καθημερινότητα μας θέλουμε τα ίδια βασικά πράγματα. Δεν ξέρω αν είμαι πολίτης του κόσμου αλλά σίγουρα το σπίτι μου είναι όπου βρίσκονται οι αγαπημένοι μου άνθρωποι.

 

 

 • Στην Ελλάδα σας μάθαμε μέσα από την υπέροχη μουσική που γράψατε για τις ” Άγριες Μέλισσες ” .
  Πιστεύετε ότι κρύβει κάποια παγίδα η αναγνωρισιμότητα μέσα από την τηλεόραση για τις
  επόμενες δουλειές σας ?
  Τις παγίδες τις βάζουμε καμιά φορά μόνοι μας. Για παράδειγμα θα μπορούσα να βγάζω τραγούδια σε ένα στυλ και να μείνω εκεί για πάντα γιατί ‘αυτό είναι το στυλ μου’, και να μην επιτρέπω τίποτα άλλο να συμβεί που θα ήταν ο ορισμός της παγίδας. Κάποιες από τις επόμενες δουλειές μου έχουν ήδη αρχίσει και είναι τελείως διαφορετικές από ότι έχω κάνει για τις ‘Άγριες Μέλισσες’

 

 

 • Social Media : Σημεία των καιρών . Πόσο πιστεύετε ότι βοηθάει στην προώθηση της δουλειάς ενός καλλιτέχνη.
  Βοηθάει πολύ. Σκεφτείτε ότι όταν ήμουν 16 έκανα το πρώτο μου ντέμο, και ετοιμάσαμε με το συγκρότημα μου 100 κασέτες, τις οποίες ακούσαν περίπου 100 άνθρωποι, κυρίως στην Ελλάδα. Σήμερα, ακούγεται η μουσική μου σε 30+ χώρες και όλο αυτό έχει συμβεί καθαρά μέσω του ίντερνετ και των social media. Η δυσκολία παραμένει παρ’ όλα αυτά στο αν μπορεί κάποιος να βιοποριστεί μέσω της μουσικής.

 

 • Η δημιουργία λένε ότι είναι ένα ταξίδι . Έχει προορισμό ? Τι θέλει να αφήσει σαν παρακαταθήκη ο Alex στην μουσική ?
  Ταξίδι είναι σίγουρα, προορισμό μάλλον δεν έχει αν και κάποια στιγμή φτάνουμε κάπου. Θα ήθελα η μουσική που θα γράφω να βοηθά κάποιους από τους ακροατές της να περάσουν όμορφες στιγμές, ή να περάσουν κάποιες δύσκολες στιγμές λίγο πιο εύκολα. Θα ήθελα η μουσική να αφήνει πίσω της ένα θετικό αποτύπωμα. Θα ήθελα αυτοί που την ακούν να την αισθάνονται κοντά τους και ας μην είναι για ‘πάντα’, δεν χρειάζεται. Θα ήθελα μία μελωδία αν γίνεται να μείνει για λίγο παραπάνω.

 

 • Συνεργασίες με την Ουρανία Πατέλλη , την Αναστασία Μουτσάτου και άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες . Τι κρατάτε από αυτές τις συναντήσεις ?
  Κρατάω την αγάπη που βάζουν στην τέχνη τους και κρατάω τις καλές συνεργασίες. Αυτές που ίσως γίνονται και φιλίες. Έχω παρατηρήσει ότι όταν συναντάς καλλιτέχνες που είναι ικανοποιημένοι με το έργο τους, αντιμετωπίζουν τον κόσμο γύρω τους χωρίς εγωκεντρικές ανησυχίες.

 

 • Υπάρχει κάποιος που αγαπάτε τη δουλειά του και θέλετε να δουλέψετε μαζί του ?
  Θα ήθελα να γράψω μουσική για μία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου αν και δεν έχουν πολλή μουσική οι
  ταινίες του.

 • Σε αναμονή για τον καινούργιο σας δίσκο λοιπόν . Πείτε μας δυο λόγια για αυτό.
  Ο δίσκος μου “Home” είναι προϊόν χρόνων δουλειάς αφού ήταν και το ντεμπούτο μου. Είναι ένας αγγλόφωνος folk-rock δίσκος με τόσο μεσογειακές αλλά και αμερικάνα επιρροές. Μιλά για την ανάγκη που είχα όσο ήμουν στο Λονδίνο, να ταξιδέψω. Είχα την τύχη φίλοι μου να με βοηθήσουν με την σύνθεση και παραγωγή του. Κάνοντας αυτόν το δίσκο έκανα φιλίες που αισθάνομαι ότι θα κρατήσουν μια ζωή. Ο Δημήτρης Μισυρλής, o Nick Sid και σε ένα τραγούδι ο Άρης Λουζιώτης, έκαναν την μίξη, και ο Νάσσος Νομικός το mastering. Φίλοι έπαιξαν όργανα και ελπίζω πως κάποια στιγμή θα παίξουμε και live. Νομίζω είναι ένας καλός δίσκος για το αυτοκίνητο, και για
  ταξίδια.

 

 • Πριν τον εγκλεισμό μας , σας απολαύσαμε στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου . Υπάρχουν σχέδια για επόμενες εμφανίσεις ή κάποια project που θα δούμε από εσάς ?
  Προς το παρόν ετοιμάζω το υλικό για τους δύο επόμενους δίσκους μου. Ο ένας είναι αγγλόφωνος με καινούρια τραγούδια και ο άλλος θα περιέχει όλα τα τραγούδια που έχω γράψει για τις Άγριες Μέλισσες. Με την κατάσταση που δημιουργήθηκε τα σχέδια που είχαμε για εμφανίσεις ανατράπηκαν και μπήκαν σε αναμονή.

 

 • Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την τιμή να είστε μαζί μας . Το κλείσιμο δικό σας .
  Η τιμή είναι δική μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της σειράς. Από την παραγωγή και τους σκηνοθέτες, όλους τους συντελεστές και όλους τους ηθοποιούς που εργάστηκαν. Αυτό που συνέβη φέτος μου αποδεικνύει ότι πρέπει πάντα να ακολουθούμε αυτό που λέει η καρδιά μας και να μην φοβόμαστε να εκφραστούμε.

 

Από το επίσημο website : https://asidiropoulos.wixsite.com/alexsid?fbclid=IwAR2VEtTF3vilklAHmpTPaFVzBtc0O9KxoI0vuT20u7eeYHQveom6bpA3F0c

 

Ξεκινήσαμε στην Ελλάδα

Ταξιδέψαμε από τη Μεσόγειο στο Βορρά, μετά στη Νότια Αμερική, στον Αμαζόνιο και τις Άνδεις

Επιστρέψαμε στο σημείο που ξεκινήσαμε

Αυτό είναι τώρα

Alex Sid