Ο Στέφανος, ένας νέος, ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης  μας συστήνεται στο The Look.Gr δίνοντάς μας μια γεύση από την πρώτη του επίσημη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Πόσες Φορές», που κυκλοφορεί από τη Walnut Entertainment Greece.

 

 

Με ποιες λέξεις θα αποκάλυπτες στους γύρω σου, την έννοια της Μουσικής;

Η μουσική είναι συντροφιά, είναι τρόπος έκφρασης, είναι επιστήμη, είναι μαγεία. Τόσο ως ακροατής όσο και ως δημιουργός, μπορώ να πω ότι η μουσική παίζει ένα μεγάλο και σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, όπως πιστεύω συμβαίνει και με τους περισσότερους ανθρώπους.

 

«Πόσες φορές» η νέα σου δισκογραφική δουλειά από την Walnut. Μίλησε μας για αυτό το γεγονός.

Το «Πόσες Φορές» είναι ένα τραγούδι που γεννήθηκε πριν μερικά χρόνια. Είχα την τιμή και χαρά να συνεργαστώ με πολύ σημαντικούς και καταξιωμένους ανθρώπους τόσο στην παραγωγή όσο και στην οπτικοποίησή του, οπότε χαίρομαι ιδιαίτερα που είναι η πρώτη μου κυκλοφορία καθώς μέχρι τώρα έχει αποσπάσει πολύ θετικά σχόλια.

 

Είναι στιγμές… λες στο τραγούδι. Σε κάθε στιγμή, λοιπόν, τι εναποθέτεις;

Πιστεύω πως όλες οι στιγμές στη ζωή μας είναι σημαντικές και πως δεν πρέπει να τις αφήνουμε να περνάνε ανεκμετάλλευτες. Έτσι, προσπαθώ να εναποθέτω ενέργεια και αγάπη σε κάθε μου στιγμή, ώστε να δημιουργώ αξέχαστες εμπειρίες και αναμνήσεις.

 

Το άρωμα από το πρώτο σου φιλί, τραγουδάς. Ποιες μνήμες σου ξυπνά αυτός ο στίχος;

Ο στίχος αυτός έχει την ιδιαιτερότητα να συνδυάζει πολλές αισθήσεις ταυτόχρονα και νομίζω πως αυτός είναι και ο λόγος που ξεχωρίζει. Το πρώτο φιλί από ένα μεγάλο έρωτα πάντα είναι μια πολύ γλυκιά ανάμνηση και συγκεκριμένα στο τραγούδι δίνει και τη δύναμη στον πρωταγωνιστή, να «τρέξει» και να αναζητήσει αυτό τον έρωτα.

 

Με την μουσική έχεις ξεκινήσει από τα παιδικά σου χρόνια, ποιες είναι οι πρώτες μνήμες που ακόμα θυμάσαι με νοσταλγία;

Θυμάμαι τον εαυτό μου από πολύ μικρό, να ασχολούμαι με το πιάνο που υπήρχε στο σπίτι λόγω της μητέρας μου. Στην αρχή φαντάζομαι από περιέργεια αλλά στη συνέχεια πιο συνειδητά, ώσπου ξεκίνησα και τα πρώτα μου μαθήματα.

Τι έχεις να θυμάσαι από την συμμετοχή σου στο The Voice of Greece 2018;

Η συμμετοχή μου στο παιχνίδι μού έδωσε πολλές εμπειρίες όπως και γνωριμίες με ανθρώπους, μερικοί από τους οποίους είναι πλέον συνεργάτες και φίλοι. Η επαφή μου με τους κριτές και ιδιαίτερα με τον κ. Μαραβέγια, ήταν επίσης πολύ ξεχωριστή, αφού είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ακούς τη γνώμη καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου.

 

Πόσο ανοιχτός είσαι σε συνεργασίες σε άλλους καλλιτέχνες, ακόμη κι άλλης μουσικής φιλοσοφίας;

Έχουν υπάρξει πολλές συνεργασίες από καλλιτέχνες που εκπροσωπούν διαφορετικές φιλοσοφίες και το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό, οπότε δε θεωρώ τις μουσικές «διαφορές» λόγο για τον οποίο θα απέρριπτα μια συνεργασία. Έχω όμως φυσικά και πολλούς αγαπημένους καλλιτέχνες που ελπίζω να συναντήσω μουσικά κάποια στιγμή στο μέλλον.

 

Σε τι δεν θα έκανες εκπτώσεις σχετικά με τα επαγγελματικά σου;

Σίγουρα δε θα έκανα εκπτώσεις στις αξίες και τα πιστεύω μου. Θα ήθελα τις επαγγελματικές μου σχέσεις, όπως και τις προσωπικές, να τις χαρακτηρίζει εμπιστοσύνη και σεβασμός ώστε να δημιουργείται ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον για εμένα και τους συνεργάτες μου.

 

Σε ένα νέο παιδί όπως εσύ, η νέα συνθήκη που έχει φέρει η πανδημία τι αλλαγές έχει σηματοδοτήσει;

Η πανδημία έχει επηρεάσει τις ζωές μας σε πολλά επίπεδα αλλά νομίζω πως το πιο σημαντικό, είναι οι αλλαγές στις προσωπικές μας επαφές και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε και συναναστρεφόμαστε ο ένας με τον άλλο. Ακόμη, μας έχει κάνει να εκτιμήσουμε πολλά πράγματα τα οποία θεωρούσαμε μέχρι πρότινος δεδομένα. Ελπίζω να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και να είναι τα πράγματα και πάλι ασφαλή για όλους μας.

 

Ποια τα άμεσα σχέδια σου;

Η αλήθεια είναι πως διανύουμε μια περίοδο που δεν επιτρέπει τον προγραμματισμό, όμως ελπίζω σύντομα να βρεθώ και πάλι σε μια σκηνή με πολύ κόσμο. Μέχρι τότε θα συνεχίσω να δουλεύω πάνω στη μουσική μου, ώστε να γίνομαι συνέχεια καλύτερος.

 

 

2