Στην πιο ώριμη και δημιουργική του φάση, ο μουσικός και τραγουδιστής Στέφανος Κάκκος μιλά στο The Look.Gr για την τη νέα του κυκλοφορία “Όλα αγάπη είναι” που κυκλοφόρησε το φετινό καλοκαίρι από τη Walnut.

 

Γεννημένος στις αρχές της δεκαετία του ’90 στο Βόλο ο Στέφανος Κάκκος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική από την ηλικία των 4 ετών με μαθήματα αρμονίου ενώ στα 15 του συνέχισε με μαθήματα κιθάρας. Στα χρόνια της εφηβείας δημιούργησε το συγκρότημα Gravity -0- ξεκινώντας μια πορεία που ολοκληρώθηκε με πολλές συναυλίες και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές. Το 2013 ήρθε το πρώτο του single. Εφτά χρόνια μετά στο τελευταίο του τραγούδι “Όλα αγάπη είναι” προσπαθεί μέσα από τη νέα του δισκογραφική στέγη την Walnut να μεταδώσει το αγνό και θετικό συναίσθημα της αγάπης, όπως εξομολογείται στην συνέντευξη που μου παραχώρησε.

 

 

  1. «Όλα αγάπη είναι» ονομάζεται το νέο σας τραγούδι. Πώς δημιουργήθηκε αυτό το υπέροχο single, που κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού από τη Walnut;

Η αλήθεια είναι πως δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη από εμένα και από όλους τους συντελεστές. Αυτό το τόσο όμορφο, αγνό και θετικό συναίσθημα προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε μέσω του «Όλα αγάπη είναι».. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι συνθήκες δεν ευνοούν να φέρνουμε στο φως τέτοια συναισθήματα.

 

  1. Γιάννης Φρασέρης, Βαγγέλης Κωνσταντινίδης οι δημιουργοί του και ο Βαγγέλης Τσαουσόπουλος στην οπτικοποίησή του. Πώς αισθάνεστε στα «χέρια» αυτών των ξεχωριστών δημιουργών;

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την συνεργασία μου με τόσο υπέροχους και καταξιωμένους καλλιτέχνες και ανθρώπους.

Περπατήσαμε εξαρχής σε κοινά μονοπάτια και ελπίζουμε και για άλλα όμορφα πράγματα στο μέλλον.

 

 

  1. «Τίποτα δεν με τρομάζει», λέει ένας στίχος του τραγουδιού. Τι είναι αυτό που σας τρομάζει περισσότερο;

Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο στίχος μέχρι και πριν μερικά χρόνια ήταν απόλυτα αντιπροσωπευτικός. Είχα δηλαδή ασυνείδητα μια μεγάλη άγνοια κινδύνου . Ευτυχώς πλέον τα πράγματα είναι καλύτερα. Δεν ξέρω τι μπορεί να με τρομάζει περισσότερο, γιατί ίσως δεν έχω μπει στη διαδικασία να το ψάξω περαιτέρω. Α, νιώθω αρκετά άβολα…με τα φίδια…

 

  1. Ο Βόλος και η ευρύτερη περιοχή του κατά πόσο οριοθέτησαν τη μουσική σας ταυτότητα;

Σε γενικές γραμμές και ειδικότερα σε νεαρότερη ηλικία, τραγουδούσα πραγματικά ό,τι μου άρεσε και ό,τι με εξέφραζε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, χωρίς να σκεφτώ αν ταιριάζει, στο δεδομένο ακροατήριο είτε στο πρόγραμμα. Στην πορεία ίσως να οριοθέτησα τις μουσικές μου προτιμήσεις με βάση  ποια κομμάτια του προγράμματος μου έχουν περισσότερη απήχηση στον κόσμο. Αλλά πάντα πίστευα και πιστεύω πως όταν κάτι μου αρέσει πολύ και το νιώθω,μπορώ να το μεταδώσω και σε όλους τους άλλους.

 

  1. Gravity 0. Τι θυμάστε από εκείνη την εποχή;

Μια πολύ όμορφη περίοδο των νεανικών μου αναμνήσεων. Μια rocknroll παρέα 5 ατόμων εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους, ένωσαν τις δυνάμεις και την εφηβική τους αγάπη και όρεξη για μουσική, και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και με (πολύ) μεγάλη απήχηση από τα πρώτα μας κιόλας live. Μετά όμως ο καθένας έπρεπε να ακολουθήσει τον δρόμο του, κάποια από τα παιδιά έφυγαν στο εξωτερικό για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, κι έτσι έπρεπε να το σταματήσουμε και να και να αποφασίσουμε την προσωπική μας πορεία.

 

 

  1. Ελληνική ή ξένη μουσική; Ποιοι τραγουδιστές στάθμισαν τη μουσική σας εξέλιξη;

Αγαπώ και ακούω κάθε είδος καλής μουσικής. Εξαρτάται από τη διάθεσή μου. Κυρίως σπίτι μου ακούω περισσότερο ξένη μουσική. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμώ την ελληνική μουσική η ότι δεν μου δημιουργεί έντονα συναισθήματα. Κάποιοι από τους καλλιτέχνες που άκουγα πάρα πολύ από μικρός και θεωρώ πως με έχουν εμπνεύσει είναι οι: Frank Sinatra, Elvis Presley, Queen, Robbie Williams, Elton John, Phil Collinsκ.α

 

  1. Έρωτας και μουσική. Πόσο αλληλένδετες είναι, άραγε, αυτές οι δύο έννοιες που μας περιβάλλουν σε κάθε στιγμή μας;

Όπως η μουσική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πως θα διαμορφώσει τα συναισθήματα μου στους περισσότερους τομείς, το ίδιο ισχύει και στο ερωτικό κομμάτι. Μου έχει τύχει να ερωτευτώ κοπέλα που τραγουδούσε.

 

  1. Με τι ήρθατε αντιμέτωπος τον καιρό της καραντίνας;  Πώς λειτούργησαν οι μέρες του εγκλεισμού για σας;

Ήταν κάτι πολύ ξαφνικό για εμένα, γιατί τα τελευταία χρόνια ζω και δραστηριοποιούμαι στην Αθήνα. Εκείνη την περίοδο, συγκεκριμένα μέχρι και τις 6 Μαρτίου, εμφανιζόμουν στη Γλυφάδα, και στις 8 Μαρτίου ανέβηκα στον Βόλο για μια εμφάνιση και πίσω. Τελικά,όμως, με έπιασε το lockdown στον Βόλο κι επέστρεψα στην Αθήνα μετά από δυόμιση μήνες. Τον πρώτο καιρό (η αλήθεια είναι ότι) μου άρεσε πολύ, διότι είχα συνηθίσει σε πολύ γρήγορους και έντονους ρυθμούς, και μέσα από αυτήν την κατάσταση κατάφερα να ξεκουραστώ και να δω την οικογένειά μου. Για τον ίδιο λόγο, όμως, κι επειδή είμαι αρκετά δραστήριος και υπερκινητικός θα έλεγα  ως άνθρωπος, ήθελα να επανέλθω στις δραστηριότητες μου και περισσότερο στα live. Τελικά δεν άντεξα και πολύ, ανέβηκα στην ταράτσα μου και τραγούδησα και το χαρήκαμε όλοι, τόσο αυτοί που ήρθαν να με ακούσουν όσο κι εγώ.

 

 

      9. Ποια κρίνετε ως επιτακτική ανάγκη στη δύσκολη περίοδο που περνάμε;

Να προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και να «εκμεταλλευτούμε»την δύσκολη περίοδο, ως μια ευκαιρία να δουλέψουμε με τον εαυτό μας και να αναδείξουμε τα θετικά μας στοιχεία.

 

    10. Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σας

Να συνεχίσω να εξελίσσομαι και να γράφω μουσική. Κι όταν περάσει όλο αυτό- που εύχομαι να είναι σύντομο- θα αποκαλύψω και τα υπόλοιπα.

 

 

 

3