Είναι από τις λίγες φορές που έχω γράψει  για ένα album γιατί αγαπώ και σέβομαι τους καλλιτέχνες και την έμπνευσή τους

Στην περίπτωση του Europiana όμως και σε αναμονή του επερχόμενου Live , η εξαίρεση γίνεται ανάγκη έκφρασης .
Από το Who’s Hurting Who με τον Nile Rogers που ήταν και το πρώτο single release μπορούσε να καταλάβει κανείς ότι αυτός ο δίσκος θα ήταν αυτό που θέλαμε να ακούσουμε από τον Jack . 

 

Η ατμόσφαιρα και ο ρομαντισμός που τόσο πολύ μας λείπει στην κυνική καθημερινότητα ,  μας προτρέπει να πατάμε το replay .
Έχω ξοδέψει αμέτρητες ώρες τα τελευταία δέκα χρόνια να ακούω τα τραγούδια του και να παρακολουθώ τις live εκτελέσεις στο διαδίκτυο και με εντυπωσιάζει πάντα η αρτιότητα του ήχου και η δεξιοτεχνία των μουσικών που επιλέγει να δουλέψει μαζί τους .
Κάτι που φυσικά δεν λείπει και από την ηχογράφηση του Europiana αφού ο ίδιος ο Jack φροντίζει σε κάθε release .

Είναι το 7ο επίσημο album του για όσους δεν γνωρίζουν . Απελευθερωμένος  από τα στερεότυπα της Βρετανικής μουσικής , ο Jack Savoretti αλλάζει και μεταμορφώνεται με τα χρόνια .  Γίνεται πιο ρομαντικός , πιο ώριμος και  σίγουρος για τον εαυτό του  παρουσιάζοντας ένα album που προσωπικά θα το χαρακτήριζα το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας άλλης. 

Το Europiana είναι φάρος τιμής στην παιδική μας ηλικία , όταν ακούγαμε μουσική στα ραδιόφωνα και στα βινύλια των γονιών μας .
Μυρίζει τα καλοκαίρια της δεκαετίας του 80 . Μυρίζει αλμύρα ανακατεμένη με γλυκό του κουταλιού της γιαγιάς . Μυρίζει τα δειλινά με ποδηλατάδα στους χωματόδρομους του χωριού . Μυρίζει πάρτι στην αμμουδιά με κιθάρες και βραδινό μπάνιο . Μυρίζει αθωότητα και φλερτ με χαρτάκια και καρδιές .

Το “Europiana” δεν είναι ένας ήχος. Είναι αναφορές και εμπνεύσεις και τα συναισθήματα που προκαλούν. Είναι η μουσική των καλοκαιρινών παιδικών μου χρόνων, ανακατασκευασμένη για το σήμερα», περιγράφει ο ίδιος.
Και εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί του ….

Άνοιξε λοιπόν το κουτί με τις αναμνήσεις , φόρεσε τα πιο τρελά σου όνειρα και πάτα το play ……

Το Europiana κυκλοφορεί ήδη….

Jack Savoretti - Europiana - Amazon.com Music

Υ.Γ. Και επιτέλους έρχεται τον Σεπτέμβριο στη χώρα μας στον μαγικό χώρο του Ηρώδειου . Θα επανέλθω εννοείται τότε …

Κάντε check στο link γιατί τα εισιτήρια είναι περιορισμένα πλέον . 

https://www.viva.gr/tickets/music/irodeio/jack-savoretti/

JACK SAVORETTI | Εισιτήρια online! | Viva.gr

Κυκλοφορεί από την Minos EMI, a Universal Music Company

A close up of a logo

Description automatically generated

 

0