Η Stefania παρουσιάζει το τραγούδι με οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό πανευρωπαϊκό 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

M’ ένα μελωδικό uptempo κομμάτι με 80’s στοιχεία που σε κερδίζει με το πρώτο άκουσμα και με τον τίτλο «Last Dance» η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021, που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την περσινή αναβολή του, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην πρώτη συνέντευξή της μετά την παρουσίαση του τραγουδιού η Stefania δήλωσε πως «θέλει να κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες»

Χαρακτηριστικά, με δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, τόνισε:

«Είναι τιμή μου που εκπροσωπώ την Ελλάδα, θέλω να σας κάνω υπερήφανους, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για μια καλή εμφάνιση».

Τo βιντεοκλίπ του τραγουδιού, επιχειρεί κάτι πραγματικά πρωτότυπο. Να σχολιάσει μ’ έναν παραμυθένιο τρόπο όλα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες, με την υπενθύμιση ότι, ακόμη και τις χειρότερες δυσκολίες στη ζωή, πάντα μπορεί να τις νικήσει η ελπίδα. 

«Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, όπως τον Πήγασο και τον Άτλαντα, δοσμένα μ’ έναν ονειρικό, αλλά ταυτόχρονα και σύγχρονο τρόπο», αναδεικνύεται το κεντρικό μήνυμα του τραγουδιού, που είναι η φράση «Κάθε τέλος είναι πάντα και μια νέα αρχή». Γι’ αυτό και κλείνει με «το φως που πάντα νικάει το σκοτάδι», καλώντας όλους μας να παραμένουμε αισιόδοξοι και να έχουμε την πίστη ότι σύντομα θα είναι παρελθόν ακόμη και η πρωτόγνωρη δοκιμασία που βιώνει όλος ο πλανήτης. 

Τo βιντεοκλίπ του «Last dance» φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Κώστα Καρύδα, ενώ τη σύνθεση του κομματιού έχουν επιμεληθεί οι  Δημήτρης Κοντόπουλος, Arcade και Σάρον Βον. Το creative director για την οπτικοποίηση του κομματιού έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα λαμβάνει μέρος στον β’ ημιτελικό της Eurovision 2021, ο οποίος θα γίνει στις 20 Μαΐου στο Ρότερνταμ, με αρχικό στόχο την πρόκριση στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες αργότερα.

 

1