O Μπιλ Γουίδερς (Bill Withers), ένας από τους πιο επιδραστικούς συνθέτες και τραγουδιστές της αμερικανικής σόουλ που έγραψε, μεταξύ άλλων, τους ύμνους «Ain’t No Sunshine»  και «Lean On Me», άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 81 χρόνων, λόγω καρδιακών επιπλοκών.

Αν και παρέμεινε μουσικά ενεργός για μικρό χρονικό διάστημα, από το 1970 έως το 1985, πολλά τραγούδια του έγιναν επιτυχίες. Κατά την διάρκεια της καριέρας του τιμήθηκε με τρία βραβεία Γκράμι ενώ υπήρξε υποψήφιος για άλλα τέσσερα αντίστοιχα μουσικά βραβεία. Παράλληλα, το 2015  το όνομά του μπήκε στο Rock n’ Roll Hall of Fame.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιτυχία του «Lean On Me» έχει γίνει το σήμα  – κατατεθέν στη μάχη ενάντια στον φονικό κορωνοϊό καθώς πολλοί , μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές αλλά και χοροωδίες το τραγουδούν αυτές τις ημέρες στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης. 

«Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου συζύγου και πατέρα μας. Ένας μοναχικός άνθρωπος που έχει συνδεθεί με τον κόσμο γενικότερα, με την ποίηση και τη μουσική του, μίλησε με ειλικρίνεια στους ανθρώπους και τους συνέδεσε μεταξύ τους. Ήταν δίπλα στην οικογένεια και τους φίλους του, ενώ η μουσική του ανήκει πάντα στον κόσμο. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, προσευχόμαστε ότι η μουσική του προσφέρει άνεση και ψυχαγωγία» αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

0