Το brand TWOS κλείνει τον πρώτο χρόνο της δημιουργικής του παρουσίας στην Ελλάδα, προτάσσοντας το ιδιαίτερό του ύφος στις δύο βασικές του δραστηριότητες: την αρχιτεκτονική μελέτη και κατασκευή αφενός, και τη διάθεση αρχιτεκτονικού εξοπλισμού και έργων τέχνης αφετέρου.

Έτσι, στο πλαίσιο των εικαστικών δρώμενων προγραμματίζει έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας της Λίας Ναλμπαντίδου και της Λίλας Πολενάκη με τίτλο «Of Wings and flowers», από την Παρασκευή 22 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 13 Ιουλίου.

 

«Of Wings and Flowers»

ΛΙΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΟΥ & ΛΙΛΑ ΠΟΛΕΝΑΚΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διάρκεια έκθεσης:

Από την Παρασκευή 22 Ιουνίου έως την Παρασκευή 13 Ιουλίου

 

Οι Λία Ναλμπαντίδου και Λίλα Πολενάκη συναντήθηκαν πρώτη φορά στο Βερολίνο την δεκαετία του 90 και από τότε ξανασυναντιούνται στην Πάρο, στον φιλόξενο χώρο των TWOS.  Σιγοψιθυρίζουν με έργα μικρών διαστάσεων σε τελάρα και φωτογραφικά χαρτιά. Λεπταίσθητες συνθέσεις λουλουδιών σε μοτίβα που παραπέμπουν σε κεντήματα, φωτογραφικά μοντάζ και νεκρές φύσεις που στο κοντινό τους πλησίασμα  μεταμορφώνονται σε χώρους και τοπία εξωτικά· συναντούν τελάρα όπου παρόμοια μοτίβα ανασυντίθενται σε ζωγραφικά κολλάζ. Εικόνες από παλιές εγκυκλοπαίδειες, φρούτα, κοχύλια και πουλιά, πατρόν για κεντήματα, κομμάτια υφασμάτων από φορέματα που κάποτε φορέθηκαν αλλά και το επαναλαμβανόμενο στοιχείο – αποτύπωμα του αγγέλου.

Οι φωτογραφικές εκτυπώσεις έχουν γίνει σε χαρτιά με αρχειακές προδιαγραφές.

Τα ζωγραφικά έργα είναι μεικτή τεχνική σε καμβά….

 

Η Λίλα Πολενάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Στη δεκαετία του ‘80 σπούδασε ζωγραφική στο Βερολίνο (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών). Έζησε στο Βερολίνο ως το 2006, και πραγματοποίησε πολλές εκθέσεις εκεί, στην Αθήνα, το Μόναχο και αλλού. Στην πρόσφατη δουλειά της επεξεργάζεται μια ποικιλία υλικών, όπως το ύφασμα και το χαρτί σε ζωγραφικά κολλάζ – χώρους συμπυκνωμένης μνήμης. Έργα της βρίσκονται σε μουσεία  και ιδιωτικές συλλογές. Σήμερα ζει κι εργάζεται στην Αθήνα.

www.lilapolenaki.com

 

Η Λία Ναλμπαντίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φωτογραφία (BFA, 1991) στο Columbus College of Art & Design (Columbus– Ohio) στις ΗΠΑ και Humanities (Body Academy) στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Γυναικών – EXPO 2000 στη Γερμανία. Το έργο της (Φωτογραφίες και Artists’ Books) αντιπροσωπεύεται σε ιδιωτικές συλλογές, σε συλλογές μουσείων και σε βιβλιοθήκες [Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και Μουσείο Μπενάκη – Αθήνα, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Weserburg Research Centre for Artists’ Books–Bremen, Gulbenkian Art Library – Lisbon Photoireland Foundation Collection– Dublin (http://collection.photoireland.org/?s=LIA+NALBANTIDOU), Beinecke Rare Book & Manuscript Library – Architekturbild EV –  Stuttgart (http://demo.six.de/kunden/archbild/sixcms/detail.php?id=1704), Yale University (https://orbis.library.yale.edu/vwebv/holdingsInfo?bibId=13408566 )].

Τα έργα της σειράς The Floral Embroideries είναι μια παραγωγή του studiotessera – Θεσσαλονίκη.

www.lianalbantidou.com

 

 

Φιλοσοφία του TWOS παραμένει η υποστασιοποίηση του φάσματος της έννοιας του εύ ζην. Οι συντελεστές του TWOS, η Τίνα Βασιλικού και ο Αντώνης Κολσούζογλου αποδεικνύουν ότι σε μια εποχή δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, οι οικονομικοί και αισθητικοί στόχοι επιτυγχάνονται όταν υπάρχει όραμα.

 

 

TWOS Athens – Paros

Βασιλικού Τίνα: αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων, (+30) 6932-220797, t.vasilikou@gmail.com

Κολσούζογλου Αντώνης: αρχιτέκτων, (+30) 6977-078176, a.kolsou@gmail.com

 

Πάρος

Τ.Κ.. 844 01 Νάουσα, Πάρος

(+30) 22843 – 00977

 

Site

twos.gr

 

E-shop

twos.gr/shop