Μια έκθεση που ξεκινάει αυτό τον μήνα και θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο θα μας επιτρέψει να κάνουμε «βουτιά» στον κόσμο των NFTs, μέσα από είκοσι ειδικές οθόνες.

 
 

Στην έκθεση με τίτλο «Above Olympus to the Dogstar» στη The Blender Gallery θα παρουσιαστούν οι limited edition συλλογές ψηφιακών έργων των Above Olympus και του Jonathan St. Void, ενώ ο designer – εικαστικός Niklas (Nikos Athanasopoulos) θα παρουσιάσει ένα installation που αναπτύσσεται μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου.

Πίσω από το έργο των Above Olympus, βρίσκεται μια ομάδα τριών νέων φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του καλλιτέχνη της συλλογής Martus. Ο Jonathan St. Void είναι ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης που εκδηλώνει το δημιουργικό του όραμα μέσα από τη ζωγραφική, τη ψηφιακή τέχνη και τη μουσική. Η τελευταία NFTs συλλογή του They Came from the Dogstar προέρχεται από πρωτότυπα έργα του και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό αυτό το Δεκέμβρη.

Οι παράλληλοι κόσμοι των Above Olympus και του Jonathan St. Void θα συναντηθούν καθώς θα παρουσιάσουν και συνεργατικά έργα.

 

Το έργο APNEA 3.0 του Niklas είναι μια συλλογή κεραμικών αντικειμένων από πορσελάνη που σχεδιάστηκαν σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, υλοποιήθηκαν με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή (3d printer) και καταχωρήθηκαν ως NFTs. Ο σχεδιαστής προσπαθεί να φέρει τα αποτελέσματα της ψηφιακής τεχνολογίας στον υλικό κόσμο. Ειδική παρουσίαση της δουλειάς του προγραμματίζεται στα μέσα Ιανουαρίου.

 

Summit γύρω από το Metaverse

Η Jab Labs, εταιρεία διαχείρισης δράσεων στο Metaverse, εγκαινιάζει το πρώτο της summit γύρω από το Metaverse με τη συγκεκριμένη έκθεση. Το summit θα έχει διάρκεια δύο μηνών κατά τη διάρκεια των οποίων θα διεξαχθούν διάφορες ομιλίες, networking events και workshops. Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο να φέρουν να εκπαιδεύσουν το φιλότεχνο κοινό ως προς το πώς μπορεί να συμμετέχει σε αγοραπωλησείες τέχνης στο Metaverse και να εξετάσουν θέματα όπως NFTs & Sustainability, Legality in the Metaverse, The Social Aspect of NFTs, μεταξύ άλλων.

 

Ενδεικτικά, 17 και 18 Δεκεμβρίου θα φιλοξενηθεί το crypto conference του «V as in Metaverse» στο οποίο ειδικός καλεσμένος θα είναι ο Rick Carter – o product designer & special effects supervisor ταινιών όπως το Back to the Future, Jurassic Park, Αvatar και άλλα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τo Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 19.00-00.00 και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Φεβρουαρίου.

 

Για την είσοδο σας, απαιτείται αγορά εισιτηρίου: Ticket for Αbove Olympus To The Dogstar