Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η διατροφή έχει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων καθώς δεν είναι απαραίτητη μόνο για την επιβίωσή τους, αλλά έχει οικονομική και κοινωνική διάσταση. Οι διατροφικές προτιμήσεις των αρχαίων Ελλήνων αποκαλύπτουν τη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον, δηλώνουν ιδέες και πολιτισμικές αξίες, παράγουν νοήματα και διαμορφώνουν πρακτικές και τελετουργίες. Το σιτάρι, το κρασί και το λάδι είναι δώρα των θέων και αποτελούν τη βάση της διατροφής τους.

 

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για να γνωρίσουν τον τρόπο και τα είδη διατροφής των αρχαίων Ελλήνων και να «γευτούν» τα ιδιαίτερα εδέσματά τους.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 7-11 χρονών.

Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα και 30 λεπτά. Ώρες διεξαγωγής: 11:00-12:30.

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος: Αλεξία Μπαρδάκη, εκπαιδευτικός-μουσειοπαιδαγωγός.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά και σε έναν συνοδό τους.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής την Παρασκευή  19 Οκτωβρίου 2018. Τηλ. επικοινωνίας: 2610 275070 – 2610 276207 (εσωτ. 129) και ώρες 9:00-14:00.

 

0