Ιδρύθηκε το 2018 από τον Βρετανό καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor. Υπό κανονικές συνθήκες για να το επισκεφτεί κανείς θα πρέπει να ταξιδέψει στα Κανάρια Νησιά. Τώρα, μια 360 εικονική περιήγηση σας παρέχει ολοκληρωμένη εμπειρία του υποθαλάσσιου μουσείου.

Βρίσκεται στα 12.192 μέτρα υποθαλάσσια, στη νοτιότερη ακτή του νησιού Λανζαρότε. Πρόσβαση μπορούν να έχουν μόνο δύτες, την ώρα που κάνουν κατάδυση. Το μουσείο περιλαμβάνει εκατοντάδες γλυπτά από τσιμέντο και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα τεχνητό ύφαλο στον πυθμένα της θάλασσας. Την ιδέα της εικονικής πραγματικότητας είχε το Barceló Hotel Group, που περιλαμβάνει πολλά ξενοδοχεία στο Λανζαρότε.

Tα αγάλματα είναι κανονικού μεγέθους και διαμοιρασμένα σε μια έκταση 2508.3821 τετραγωνικών μέτρων. Μερικές από τις αναπαραστάσεις αγαλμάτων είναι: παιδιά που κάθονται σε βάρκες, ένας άντρα σε νεκρική πυρά, ένα ζευγάρι που βγάζει selfie, καθώς  και τεχνητές αναπαραστάσεις της φύσης του Λανζαρότε.

Στόχος τους είναι να κερδίσουν το ενδιαφέρον για περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα και είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τη θαλάσσια ζωή. Στα αγάλματα υπάρχουν μικρά τμήματα και εσοχές που και άλλα δομικά χαρακτηριστικά τα οποία θεωρητικά προσελκύουν αχινούς και χταπόδια.

#divingday #diving #museoatlantico #lanzarote #underthesea

A post shared by Célia (@celialqx) on

Στην περιγραφή του βίντεο στο site του Barceló θα βρείτε επεξηγηματικές πινακίδες για καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου.

 

Η περιήγηση έχει αέρα μυστηρίου και δημιουργεί την αίσθηση εξερεύνησης μιας βυθισμένης κοινωνίας. Το νερό είναι θολό και τα αγάλματα είναι ήδη καλυμμένα, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι βρίσκονται εκεί παγωμένα στο χρόνο.

Πηγή

 

2