Σε ένα μάθημα ζωής εξελίχθηκε η χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Τσάτσου “Εκτός οπτικού πεδίου” στη Θρυαλλίδα που έγινε με τη συνεργασία των εκδόσεων «Εύμαρος» και του «Διαβάζω για τους Άλλους».

 

Ο κόσμος γέμισε τον πεζόδρομο έξω από τη Θρυαλλίδα παρακολουθώντας τους ομιλητές να μιλούν με εξαιρετικό τρόπο τόσο για τις αρετές του βιβλίου όσο και για την προσωπικότητα του συγγραφέα.

Η Χρυσέλλα Λαγαρία, γραμματέας του Δ.Σ του «Διαβάζω για τους Άλλους», η οποία πήρε πρώτη το λόγο, μίλησε για το ιστορικό έκδοσης του βιβλίου αφού με δική της πρωτοβουλία και εν αγνοία του συγγραφέα έστειλε για αξιολόγηση τα κείμενα στις εκδόσεις «Εύμαρος» αλλά και έκανε σημαντικές παρατηρήσεις ως προς το λογοτεχνικό περιεχόμενο του βιβλίου. Ο αθλητικογράφος Νικόλας Παπαδογιάννης δεν είμαστε σίγουροι αν έχει περιγράψει καλύτερα αγώνα από την ανάλυση των διηγημάτων και στάθηκε με εξαιρετική διεισδυτικότητα σε όλα τα διηγήματα του βιβλίου. Η Γιώτα Τσιμπρικίδου δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός ομόρφυνε τα κείμενα με την ανάγνωση τους. Την εκδήλωση συντόνισε ο υπεύθυνος των εκδόσεων «Εύμαρος» Πέτρος Κακολύρης.

 

 

Ακολούθησε διάλογος με τους αναγνώστες που μοιραία έφτασε και στο θέμα της τυφλότητας καθώς και ο Θοδωρής Τσάτσος όσο και η Χρυσέλλα Λαγαρία είναι άνθρωποι με πρόβλημα όρασης. Και αυτό που τονίστηκε είναι πως και οι δυο τους με τη στάση τους σε κάνουν να τους αντιμετωπίζεις επί ίσοις όροις αφού αυτός είναι ο δικός τους τρόπος αντίληψης της αναπηρίας και κυρίως της ζωής.

0