Η  Άλκηστη Χαλικιά παρουσιάζει το βιβλίο της, «Τα παπούτσια των άλλων», στο βιβλιοπωλείο IANOS στην Αθήνα.

 

 

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 13:00, οι εκδόσεις Ίκαρος και ο παιδικός IANOS, σας προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της Άλκηστης Χαλικιά σε εικονογράφηση της Φωτεινής Τίκκου, Τα παπούτσια των άλλων.

 

 

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την Άλκηστη Χαλικιά και να ακούσετε την ιστορία της μικρής Ματού, που έφτιαξε ένα παιχνίδι με παπούτσια κι έτσι κατάλαβε λίγο καλύτερα τον δύσκολο κόσμο των μεγάλων.

 

Βιβλιοπωλείο IANOS | Σταδίου 24, Αθήνα, 10564 | Τ. 210 32 17 917

 

 

Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ

«… η συγγραφέας μιλάει για την πολυπολιτισμικότητα ως κάτι εντελώς φυσιολογικό, για την αποδοχή του Άλλου, για τις δυσκολίες της παιδικής ηλικίας που τείνει προς την εφηβεία και για την πάντα απαραίτητη φιλία με έναν υπέροχο και πολύ γλυκό τρόπο».

―Πελιώ Παπαδιά, Ταλκ

 

 «…Η εν-συναίσθηση, το πολυπόθητο “μπες λίγο στη θέση” ή όπως το είχε διατυπώσει η λαϊκή σοφία των παλιών “μπες στα παπούτσια μου” γίνεται ο πυρήνας της πολύ όμορφης, καλογραμμένης ιστορίας της Άλκηστης Χαλικιά. Η γεφύρωση αυτού του χάσματος ετερότητας και θέσης, η συναίσθηση των ανησυχιών, των αγωνιών, των καταστάσεων που πολιορκούν την ψυχή του άλλου, είναι σπουδαία κλειδιά και αξίες (αυτή η λέξη έχει πολύ σπουδαία σημασία) για την αγωγή κάθε παιδιού».

― Απόστολος Πάππος, Elniplex

 

 

 

0