Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Αθηνάς Ανδρουτσοπούλου “6 μυστήρια για τον Ηρακλή Πουράκη”.

 

 

Το Βιβλίο

Αθηνά Ανδρουτσοπούλου

“6 μυστήρια για τον Ηρακλή Πουράκη”

Σειρά: ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 112

Τιμή:  € 10,00 (με ΦΠΑ)

ISBN 978-960-14-3589-3

Ηλικία 8+

 

Πραγματικότητα και φαντασία μπλέκονται σε έξι περιπέτειες μυστηρίου. Εξαφανισμένοι πίνακες, κλεμμένοι αρχαιολογικοί και μουσικοί  θησαυροί,  άφαντα θεατρικά  σημειωματάρια και η απαγωγή μιας ανθρωπολόγου που μελετά την πρωτόγονη τέχνη! Η μικρή Μουσίτσα και οι γονείς της συναντούν τον διάσημο ερευνητή Ηρακλή Πουράκη στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Θα τον βοηθήσουν να λύσει τις υποθέσεις στα μουσεία, στα θέατρα και στις γκαλερί.

– Ποιος μπορεί να ήταν αυτός που την απήγαγε; ρώτησε ο μπαμπάς Μουσίτσας. Υποψιάζεται κάποιον η αστυνομία;

– Ο απαγωγέας είναι ο διαβόητος λαθροκυνηγός Μπαντ Μαντάτι, ο οποίος καταζητείται για την εξόντωση εκατοντάδων άγριων ζώων στην Τανζανία. Φεύγοντας από τον τόπο της απαγωγής, ο Μπαντ Μαντάτι άφησε μια προκήρυξη, όπου ζητά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες και την άρση της επικήρυξής του με αντάλλαγμα την απελευθέρωση της Ζενεβιέβ.

– Τον απαίσιο! χτύπησε στο τραπέζι το χέρι της η μικρή Μουσίτσα χύνοντας λίγο από το κρασί του Πουράκη. Ο Πιερ έσπευσε να το σκουπίσει και η μικρή Μουσίτσα πρόσεξε τα γαλανά του μάτια πίσω από τα γυαλιά, που έκαναν ωραία αντίθεση με τη σοκολατένια επιδερμίδα του: Με θυμώνουν όλοι αυτοί οι λαθροκυνηγοί που δε δίνουν δεκάρα για το περιβάλλον και τα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, είπε η μικρή Μουσίτσα κι έσμιξε τα φρύδια, καθώς ευχαριστούσε τον Πιερ.

Η συγγραφέας, ψυχολόγος αλλά και μαμά Αθηνά Ανδρουτσοπούλου διασκεδάζει τα παιδιά με μυστήρια που καλλιεργούν την αγάπη τους για όλες τις μορφές τέχνης, την πιο ανέξοδη και σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση της εποχής μας!

 

 

Η Συγγραφέας

Η Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, PhD, είναι αδειούχος κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια/οικογενειακή θεραπεύτρια. Είναι µια από τους τρεις ιδρυτές και επιστηµονικούς υπεύθυνους του «Λόγω Ψυχής» – Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστηµική Ψυχοθεραπεία. Το συγγραφικό της έργο περιλαµβάνει επιστηµονικές δηµοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, καθώς και το βιβλίο Η Αθώα Γλώσσα των Ονείρων µας. Έχει γράψει τρία ακόµα παιδικά βιβλία: Κουβέντες µε τη Μαµά, Μεγαλύτερες Κουβέντες µε τη Μαµά (υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσης) και Ταξίδια µε τη Μαµά, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη. (www.androutsopoulou.gr) (www.logopsychis.gr)

 

 

0