Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο της Ελένης Φωτίου “Ο χορός των Αγγέλων”.

 

Το Βιβλίο

Ελένη Φωτίου
Ο χορός των Αγγέλων
ISBN 978-960-14-3661-6
Αθήνα 2021
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 448
Τιμή: € 17,00 (με ΦΠΑ)

 

Ο Παύλος είναι παγιδευµένος στον ιστό της οικογενειακής κυριαρχίας, εκπαιδευµένος να καθοδηγείται στον σκληρό δρόµο που άλλοι του καθορίζουν. Η ∆άφνη µεγαλώνει σε ίδρυµα εγκαταλειµµένων κοριτσιών µ’ ένα όνειρο να της καίει την καρδιά. Θα καταφέρει ο Παύλος να ξεφύγει από τη χειραγώγηση και η ∆άφνη να εκπληρώσει το όνειρό της; Τι ρόλους τούς ετοιµάζει η ζωή; Πώς θα επιδράσει στη ∆άφνη η µοιραία ντίβα της Αργεντινής Ερµίνα Νόµπλες; Έρωτες, δολοπλοκίες, σασπένς στις γωνιές του Μπουένος Άιρες αλλά κι ένα άνοιγµα καρδιάς. Ελλάδα και Αργεντινή, δυο χώρες µε ταυτόσηµες προκλήσεις. Σε µια εποχή µοναξιάς, αποµόνωσης, εικονικής επικοινωνίας, ο Χορός των Αγγέλων γίνεται η επίγνωση που οδηγεί στην αγάπη και στην ευτυχία. Όλα αρχίζουν µε ένα νεύµα και τελειώνουν µε µια αγκαλιά. Κι ενώ όλοι ξεκινούν ανυποψίαστοι τα βήµατα του τάνγκο, στην πραγµατικότητα κάνουν τα βήµατα στην ίδια τη ζωή. Αληθινές στιγµές που αγγίζουν και αφυπνίζουν την ψυχή.

Ένας µικρός βράχος τής τράβηξε την προσοχή. Πλησίασε αργά και κάθισε στην πλατιά, σκαφτή του επιφάνεια. Ακούµπησε ανάστροφα τις παλάµες της στα γόνατα και κοίταξε κατάµατα τον ήλιο, που είχε αρχίσει να δύει. Γέµισε µε το φως του. Η αναπνοή της έµοιαζε µε σιγανό, ρυθµικό τραγούδι.

Έκλεισε τα βλέφαρα αφήνοντας τον εαυτό της να ονειρευτεί. Της ήρθε στον νου το ταξίδι της, αναλογίστηκε όλους αυτούς µε τους οποίους είχε συνταξιδέψει. Ελαφρές ριπές ανέµου τής χάιδεψαν το πρόσωπο, να της υπενθυµίσουν πως είχε φτάσει η στιγµή. Η ∆άφνη άνοιξε τα µάτια κι ατένισε τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, την πεµπτουσία του Αιγαίου. Σε λίγο µια ιδέα που είχε γεννηθεί στην καρδιά της θα γινόταν πραγµατικότητα. Σε λίγο θα άρχιζε ο Χορός των Αγγέλων…

 

Η Συγγραφέας

Η Ελένη Φωτίου είναι συγγραφέας και στιχουργός. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και µεγάλωσε στον Πειραιά. Ο πατέρας της υπήρξε από τους σηµαντικότερους γιατρούς της Αλεξάνδρειας και µεγάλος φιλανθρωπιστής. Σπούδασε τοπογράφος και µιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Εκπαιδεύτηκε στις δηµόσιες σχέσεις, την ψυχολογία και την επικοινωνία. Είναι σύµβουλος-spiritual και life coaching όπως και σύµβουλος ενεργειακών και εναλλακτικών θεραπευτικών µεθόδων. ∆ιδάσκει και πιστοποιεί σπουδαστές ενεργειακών τεχνικών. ∆ραστηριοποιείται στις δηµόσιες οµιλίες όπως και στα σεµινάρια προσωπικής και πνευµατικής ανάπτυξης. Εκπαιδεύτηκε στο διεθνές τουριστικό µάρκετινγκ, διαθέτει και διαχειρίζεται οικογενειακή µονάδα φιλοξενίας στον Αυλαίµωνα Κυθήρων. Εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες σε τµήµατα δηµοσίων σχέσεων και στην Ολυµπιακή Αεροπορία ως ιπταµένη συνοδός. Ασχολείται µε τη ζωγραφική, ιδιαίτερα την αγιογραφία, και µε έργα τέχνης όπου η πρώτη ύλη προέρχεται από τη φύση. Έχει µια κόρη και έναν γιo.
Επικοινωνία µε τη συγγραφέα:
instagram: elenifotiou777
facebook:
https://www.facebook.com/eleni.fotiou.98
https://www.facebook.com/
Eleni-Fotiou-105562527577230/
e-mail: helen.fotiou@gmail.com