Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το σπουδαίο βιβλίο του Ερνέστο Σάμπατο “Περί ηρώων και τάφων” σε μετάφραση Κλαίτης Σωτηριάδου.

 

Το magnum opus ενός εμπνευσμένου συγγραφέα. Ο εκπληκτικός Αργεντίνος συνθέτει ένα αξεπέραστο έργο για το απόλυτο σκοτάδι που επικρατεί στον κόσμο.

 

Μια μέρα του Ιουνίου του 1955 η Αλεχάντρα, η τελευταία μιας δυναστείας αργεντινών αριστοκρατών, πυροβολεί τον πατέρα της και κλειδώνεται µε το πτώμα του σ’ ένα δωμάτιο στο σπίτι τους στο οποίο βάζει φωτιά. Τι προκάλεσε αυτή την παρανοϊκή πράξη; Μήπως η απάντηση σχετίζεται µε τον Μαρτίν, τον εραστή της, τον Μπρούνο, τον συγγραφέα που λάτρευε τη μητέρα της, ή µε τον ίδιο της τον πατέρα τον Φερνάντο, τον δημιουργό της παράδοξης «Έκθεσης για τους τυφλούς»; Οι ζωές τους διαπλέκονται σε αυτό το σκοτεινό έπος πάθους, φιλοσοφίας και παράνοιας στο Μπουένος Άιρες.

 

Μια κορυφαία στιγμή της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το magnum opus του Ερνέστο Σάµπατο, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους λατινοαμερικάνους συγγραφείς.

 

 

«Μια πινακοθήκη αξέχαστων σκηνών, ένα κοίτασμα γλώσσας και εικονοποιίας».

Σαλµάν Ρούσντι, συγγραφέας

 

«Ένας συγγραφέας απίστευτης δύναμης… Ασυμβίβαστος και πρωτότυπος».

Κολµ Τoµπίν, συγγραφέας

 

«Μαγικό, μπαρόκ, μνημειώδες, ένα φιλµ του Μπουνιουέλ πάνω σε σενάριο Ντοστογέφσκι».

Newsweek

 

«Ο Σάµπατο και ο Μπόρχες είναι οι δύο μεγάλοι ανταγωνιστές της αργεντίνικης λογοτεχνίας. Τολμώ να πω ότι αυτό το μυθιστόρημα δεν μοιάζει µε τίποτε απ’ όσα έχουμε διαβάσει τον τελευταίο καιρό».

Corriere Mercantile

 

 

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά του Το τούνελ.