, «Φορμόλη» του Arnaldur Indridason  από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το αστυνομικό μυθιστορήμα του Arnaldur Indridason «Φορμόλη» σε μετάφραση Χίλντας Παπαδημητρίου.

 

Ένα πτώμα, ένα σημείωμα και η φωτογραφία ενός τάφου. Τα πιο ζοφερά μυστικά κρύβονται στη Φορμόλη.

 

Η πρώτη περιπέτεια του επιθεωρητή Έτλεντουρ που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τον τίτλο Mýrin.
Ένας άντρας βρίσκεται δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Ρέικιαβικ. Τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν είναι ένα κρυπτικό σημείωμα πάνω στο πτώμα και η φωτογραφία του τάφου ενός νεαρού κοριτσιού. Ανατρέχοντας στο παρελθόν του νεκρού ο επιθεωρητής Έτλεντουρ ανακαλύπτει ότι πριν από σαράντα χρόνια το θύμα είχε κατηγορηθεί για ένα αποκρουστικό έγκλημα για το οποίο όμως δεν είχε καταδικαστεί. Μήπως τον είχε στοιχειώσει το παρελθόν του;

Καθώς ο Έτλεντουρ παλεύει να χτίσει τη σχέση του με τη δυστυχισμένη κόρη του, η έρευνα θα τον οδηγήσει στο Ερευνητικό Κέντρο Γενετικής της Ισλανδίας όπου θα ανακαλύψει κάποια πολύ ανησυχητικά μυστικά που είναι ακόμα ζοφερότερα από τον φόνο ενός ηλικιωμένου άντρα.

 

, «Φορμόλη» του Arnaldur Indridason  από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

 

«Ένα συναρπαστικό παράθυρο σε έναν ανοίκειο κόσμο, καθώς και ένα πρωτότυπο και δυσεπίλυτο μυστήριο».
Val McDermid, συγγραφέας

 

«Μια ανατριχιαστική ισλανδική σάγκα της εποχής του DNA. Αυτό το λιτά γραμμένο, χειρουργικά ακριβές βιβλίο λειτουργεί σε πολύ βαθύτερο επίπεδο απ’ ό,τι τα περισσότερα αστυνομικά μυθιστορήματα». 
Independent

 

«Το Ρέικιαβικ δεν είναι μια από τις παραδοσιακές πρωτεύουσες του αστυνομικού, αλλά χάρη στον Indridason η ισλανδική πόλη είναι τόσο σκοτεινή και φονική όσο το Εδιμβούργο του Ian Rankin».
Times

 

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Arnaldur Indridason:

 

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *