Από τις εκδόσεις Πατάκη στη ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ κυκλοφορεί το βιβλίο της Ειρήνης Γιαβάση “Η Νεφέλη, Ο Κύριος Μ και τα Ρομποφριξ”

 

Μία ιστορία για μικρούς και μεγάλους, που θυμίζει πως όλα λύνονται όταν έχουμε φαντασία μικρού παιδιού.

 

 

Το βιβλίο

Η ΝΕΦΕΛΗ, Ο ΚΥΡΙΟΣ Μ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΦΡΙΞ-181

Συγγραφέας: Ειρήνη Γιαβάση

Εικονογράφηση: Κατερίνα Σισκοπούλου

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

 ISBN: 978-960-16-7221-2   

ΣΧΗΜΑ: 14Χ21  

ΣΕΛΙΔΕΣ: 80

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 5,90

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

 

Ένα μικρό κορίτσι, η Νεφέλη, αποφασίζει να ανακαλύψει τι είναι αυτά τα περίεργα Ρομποφρίξ-181 που διάβασε στην εφημερίδα. Μαζί με τη γάτα της τη Σεμέλι, επισκέπτονται το Κέντρο Τεχνολογικών Ερευνών για να πάρουν απαντήσεις. Ταυτόχρονα με εκείνες, ο αντιπαθητικός και παράξενος γείτονας κύριος Μ επισκέπτεται το Κέντρο Τεχνολογικών Ερευνών για να καταστρέψει τα Ρομποφρίξ-181. Όταν τα σχέδιά του αποτυγχάνουν, η Νεφέλη τού προτείνει να συνεργαστούν για να «νικήσουν» τα Ρομποφρίξ-181. Ο κύριος Μ αρνείται. Τα σχολεία γεμίζουν με Ρομποφρίξ και τα παιδιά, όπως και η Νεφέλη, μετατρέπονται σε «στρατιωτάκια»: άριστοι μαθητές, χωρίς ίχνος δημιουργικότητας και παιδικότητας. Η Σεμέλι στριμώχνει τον κύριο Μ για να καταλάβει ότι τα παιδιά χρειάζονται τη βοήθειά του. Με την επιστημονική του γνώση και τη βοήθεια της συμμορίας «Νύχια και πέταλα», τα Ρομποφρίξ-181 αποκτούν άλλο χαρακτήρα, τα παιδιά σώζονται και το σχολείο ανανεώνει τον χαρακτήρα του. Η Νεφέλη, η Σεμέλι και ο κύριος Μ φιλιώνουν.

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ειρήνη είναι ένα κορίτσι που αγαπά να ακούει παράξενες ιστορίες, να κοιμάται με τη γάτα της, να εξερευνεί ερειπωμένα σπίτια και να κοιτάει τα αστέρια. Αποφάσισε να γίνει δασκάλα γιατί κάπου έμαθε πως τα μικρά παιδιά λένε πάντα την αλήθεια. Στα πρώτα της διδασκαλικά βήματα, μία συμμορία άτακτων παιδιών την έσωσε από έναν μεγάλο μαύρο δράκο. Για να τους ξεπληρώσει το καλό που της κάνανε, υποσχέθηκε να γράφει νυχθημερόν παραμύθια. Στον ελεύθερό της χρόνο χαίρεται να κάνει τη δασκάλα για μεγάλα και μικρά παιδιά όλου του κόσμου.

 

 

2