, Νίκος Σβέρκος «Το στρατόπεδο της σιωπής» από τις εκδόσεις Κεδρός

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Νίκου Σβέρκου «Το στρατόπεδο της σιωπής»

 

Από ένα χωριό της Ρούμελης σε μια μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα, και από το Βερολίνο στο σοβιετικό Ειδικό Στρατόπεδο 2, και πάλι πίσω στην Αθήνα, ως την ταραγμένη δεκαετία του ’60, ένας δημοσιογράφος αφηγείται μέσα από επιστολές την ιστορία της ζωής του.

 

 

Το βιβλίο

, Νίκος Σβέρκος «Το στρατόπεδο της σιωπής» από τις εκδόσεις Κεδρός

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

12.50€

Συγγραφέας: ΣΒΕΡΚΟΣ, ΝΙΚΟΣ

Έτος έκδοσης: 2019

ISBN: 978-960-04-4943-3

ΣΕΛ.: 216

Σχήμα: 14 Χ 20,6

Βάρος: 242.00 γραμ.

Μαλακό εξώφυλλο

 

Από ένα χωριό της Ρούμελης σε μια μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα, και από το Βερολίνο στο σοβιετικό Ειδικό Στρατόπεδο 2. Και πάλι πίσω στην Αθήνα.

 

Ο μεσήλικας δημοσιογράφος Πάνος Δαφνίτης αφηγείται μέσα από επιστολές την ιστορία της ζωής του. Μιλά για τον ερχομό του στην Αθήνα, τις ημέρες και τις νύχτες στο Βερολίνο του Χίτλερ και του πολέμου, τις γυναίκες που θαύμασε, τη σύλληψή του και τον εγκλεισμό του στο στρατόπεδο της σιωπής, την επιστροφή του από τον κόσμο των νεκρών, την καθημερινότητά του στην εφημερίδα.

 

Η πρόωρη δύση της ζωής του συμπίπτει με την ταραγμένη δεκαετία του ’60. Εν μέσω πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας, εκείνος επιλέγει την αναδρομή στις εμπειρίες που έζησε. Εμπειρίες γεμάτες απομόνωση, συγκρούσεις, ρίσκα, θανάτους και επανόδους.

 

 

Ο Συγγραφέας

, Νίκος Σβέρκος «Το στρατόπεδο της σιωπής» από τις εκδόσεις Κεδρός

Ο Νίκος Σβέρκος γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας το 1984. Σπούδασε πληροφορική στην ΑΣΟΕΕ.

Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 2006 στον 105,5 Στο Κόκκινο. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εφημερίδας των Συντακτών, στην οποία εργάστηκε μέχρι τον Μάρτιο του 2018. Έχει αρθρογραφήσει σε εγχώριες και ξένες εφημερίδες (L’Humanite, Le Monde, La Vanguardia, κ.ά.) και έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις και συνέδρια που διοργανώθηκαν από μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού (BBC, Euronews, ARD). Συχνά πυκνά γράφει κείμενα για τη μουσική.

Το στρατόπεδο της σιωπής είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

 

, Νίκος Σβέρκος «Το στρατόπεδο της σιωπής» από τις εκδόσεις Κεδρός

 

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *