Το βιβλίο της Νίνας Λαδοπούλου ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΑΙΔΙΑ από τις εκδόσεις  Οσελότος θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 18: 00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων – Αίθουσα Αντώνης Τρίτσης

 

 

Το βιβλίο διαπραγματεύεται με το επίκαιρο θέμα της ενδοοικογενειακής και έμφυλης  βίας  και έχει εκδοθεί στα Ελληνικά αλλά και στα Σουηδικά και αναμένεται η έκδοση του στα Αγγλικά.

Στην παρουσίαση θα καλωσορίσει η Αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων Άννα Ροκοφύλλου.

 

Γρηγόρης Βαλτινός
Ευτυχία Μοσχάκη
Μαρία Καλλιμάνη
Ευγενία Μίγδου

 

Θα ακολουθήσει θεατρική αφήγηση  του βιβλίου από τους σημαντικούς Γρηγόρη Βαλτινό, Μαρία Καλλιμάνη και Ευτυχία Μοσχάκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσει και η θεατρολόγος  – δημοσιογράφος Ευγενία Μίγδου.

Επικοινωνία  και προβολή παρουσίασης,  Νταίζη Λεμπέση

 

Ένα βιβλίο για την ενδοοικογενειακή βία που μας αφορά όλους. Ο λόγος που έγραψα αυτό το βιβλίο είναι για να βοηθήσω παιδιά και γυναίκες που έχουν βιώσει παρόμοιες εμπειρίες και να τους δείξω ότι υπάρχουν λύσεις, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να αγωνιστούμε και να μην το βάλουμε κάτω.

Το σκληρό θέμα της ενδοοικογενειακής βίας διαδραματίζεται στην εξωτική Ινδία για να απαλύνει τις πληγές των παιδιών και μανάδων που θα ταυτιστούν με το θέμα, η αστερόσκονη της μυθοπλασίας μαζί με την Ινδική κουλτούρα ταξιδεύουν τις ψυχές μας και δίνουν ελπίδα και λύση στο πρόβλημα.

Το βιβλίο μου έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Οσελότος στα ελληνικά και στα σουηδικά και σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα αγγλικά.

Νίνα Λαδοπούλου

 

Η φωτογραφία είναι από την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού (UN World Children’s Day) στις 20 Νοεμβρίου το 2019 που τη συνδυάσαμε με την Ινδουιστική γιορτή των φώτων Diwali με τους μαθητές μου στο σχολείο, με χορό Bollywood

Γεια σας,

Ονομάζομαι Νίνα Λαδοπούλου Λούντκβιστ και τα τελευταία 14 χρόνια μένω στη Στοκχόλμη. Το ψευδώνυμό μου είναι Νίνα Λουντ.

Είμαι καθηγήτρια αγγλικών σε δημόσιο σουηδικό σχολείο, συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων, μεταφράστρια και θεατρολόγος.  Η τέχνη είναι το μέσο που μεταφέρει την πληθώρα των συναισθημάτων μας, την περισυλλογή μας και την αντίληψή μας για τον κόσμο που ζούμε.

 

Προηγούμενες εκδόσεις

Ο γιος μου με ενέπνευσε να δημιουργήσω το παιδικό βιβλίο «Η Χιονονιφάδα θέλει να γίνει η νέα Χιονάτη», μια σύγχρονη φεμινιστική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού της Χιονάτης. Ήθελα να περάσω το μήνυμα στη νεότερη γενιά να αγαπάνε τον εαυτό τους γι’αυτό που είναι και να ανακαλύψουν τις ικανότητές τους, να συγκεντρωθούν στην εσωτερική ομορφιά, την προσωπικότητά τους.

Επιπλέον, στη Χιονονιφάδα δεν υπάρχει κακιά μητριά εφόσον η ιστορία αντανακλά την σύγχρονη κοινωνία που ζούμε όπου οι άνθρωποι χωρίζουν και ξαναπαντρεύονται. Δεν υπάρχουν κακοί εδώ παρά μόνο χαρακτήρες που αμφισβητούν τα πρότυπα που μας έχουν επιβληθεί εδώ και δεκαετίες.

Το πρώτο μου βιβλίο εκδόθηκε στα ελληνικά και τα αγγλικά από τις εκδόσεις Ιβίσκος το 2015. Την ίδια χρονιά εκδόθηκε και στα ισπανικά ως audio book.  

Το 2019 έγινε επανέκδοση από τις εκδόσεις Miss North και εκδόθηκε και στα σουηδικά.

https://www.amazon.com/Las-aventuras-Copo-Nieve-audiolibro/dp/B00PZJ5TPC

https://www.youtube.com/watch?v=YOXL_JQ5GnA Animation film Snowflake

 

Με εκτίμηση

Νίνα Λαδοπούλου

 

 

 

 

 

 

0