Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το βιβλίο του  Σάιμον Τέρνι “Καλιγούλας”σε μετάφραση Χρήστου Καψάλη

 

Η ιστορία του διαβόητου τύραννου Καλιγούλα, μέσα από την αφήγηση της αδελφής του Ιουλίας Λιβίλλας, μας αποκαλύπτει τις λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής και της ιστορίας του.

 

 

Το βιβλίο

ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ

ΣΑΪΜΟΝ ΤΕΡΝΙ

Κατηγορία : Λογοτεχνία

Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα

Σειρά : Ξένη λογοτεχνία

Ημ. Έκδοσης : 18/04/2019

Σελίδες : 576

Τιμή πώλησης: 18,80 €

Ηλικία : 18+

ISBN:978-618-01-2957-1

ISBN Ebook: 978-618-01-2958-8

Σχήμα: 14 x 21 cm

Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ

Μορφή ebook : ePUB

Μεταφραστής : Χρήστος Καψάλης

 

 

Όλοι ξέρουν το όνομά του. Όλοι νομίζουν ότι ξέρουν την ιστορία του.

 

 

Ρώμη, 37 μ.Χ. Ο αυτοκράτορας είναι στα τελευταία του. Κανένας δε γνωρίζει πόσος χρόνος τού απομένει. Ο αγώνας για την εξουσία ξεκινάει. Όταν ο ασθενής Τιβέριος ρίχνει την οικογένεια του Καλιγούλα στη μάχη για τη διαδοχή, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την τάξη, θα αλλάξει τη μοίρα της αυτοκρατορίας και θα δημιουργήσει έναν από τους πλέον διαβόητους τυράννους της Ιστορίας, τον Καλιγούλα. Αλλά ο τελευταίος ήταν πραγματικά τέρας;

 

Ξεχάστε όλα όσα νομίζατε ότι ξέρετε. Και αφήστε τη Λιβίλλα, τη μικρότερη αδερφή και έμπιστη του Καλιγούλα, να σας αφηγηθεί τι συνέβη πραγματικά. Πώς ο ήρεμος και τρυφερός αδερφός της έγινε ο πιο δυνατός άνθρωπος στη γη. Και πώς, με ψέματα, φόνους και προδοσίες, η Ρώμη άλλαξε για πάντα….

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο ΣΑΪΜΟΝ ΤΕΡΝΙ, γέννημα θρέμμα του Γιόρκσερ, με μεγάλη αγάπη για την ιστορία και την αρχιτεκτονική, περνάει τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο του επισκεπτόμενος αρχαιολογικές τοποθεσίας, ερευνώντας τον αρχαίο κόσμο και διαβάζοντας μανιωδώς. Έκανε διάφορες δουλειές στη ζωή του, από υπάλληλος στο Υπουργείο Γεωργίας και τη διαχείριση δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέχρι πωλήσεις αυτοκινήτων, ώσπου τελικά αφοσιώθηκε στη συγγραφή, έχοντας περισσότερα από είκοσι πέντε μυθιστορήματα στο ενεργητικό του. Παράλληλα σπούδασε Κλασική Ιστορία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ζει με τη γυναίκα του, τα παιδιά τους και πολλά ζώα σε μια αγροτική περιοχή στο Βόρειο Γιόρκσερ.

 

 

 

0