Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος συστήνουν στους μικρούς αναγνώστες Το Τζάτζαλο, την ιστορία του Sean Ferrell που εικονογράφησε ο Charles Santoso και απέδωσε στα ελληνικά ο βραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου.

Αν βρίσκετε το Τζάτζαλό σας αφόρητα ενοχλητικό, δεν είστε οι μόνοι! Σίγουρα, έχετε την κατανόηση της Ρούθυ, της μικρής ηρωίδας του βιβλίου, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στο σχολείο. Δεν της φταίνε οι συμμαθητές. Δεν της φταίει η τάξη. Δεν της φταίνε οι ασκήσεις των μαθηματικών. Της φταίει που βρίσκει συχνά τον μπελά της εξαιτίας του άτακτου, αχόρταγου και αγενούς Τζάτζαλου! Όταν όμως το πράγμα φτάνει στο απροχώρητο, η Ρούθυ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

 

Ένα πραγματικά πανέξυπνο βιβλίο που ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην προσπάθειά τους να εκδηλώσουν  αλλά και να ελέγξουν τα συναισθήματά τους, ειδικά όταν ξυπνά το προσωπικό τους «τερατάκι».

Η απόδοση του Αντώνη Παπαθεοδούλου αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το χιούμορ, την ευφυία και την αλληγορία του κειμένου, ενώ ο Charles Santoso μας ταξιδεύει με χρώματα στα συναισθήματα και τις εκφράσεις της Ρούθυ, δίνοντας παράλληλα μια μοναδική μορφή στο Τζάτζαλό της!

 

SEAN FERREL

«το Τζάτζαλο»

 

Εικονογράφηση: Charles Santoso

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

 

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 4+

Σελίδες: 40 · Σχήμα: 21Χ29,5

ΙSBN: 978-960-569-830-0 · Τιμή: 12,50 €

 

Ο ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Charles Santoso έχει δύο Τζάτζαλα. Το ένα του σπάει τα νεύρα συνεχώς, ενώ το άλλο του τραβάει τα μαλλιά όταν ζωγραφίζει. Ευτυχώς και τα δύο ηρεμούν όταν τους δίνει να πιούν πράσινο τσάι. Περισσότερα για τον εικονογράφο στο www.charlessantoso.com

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

O Sean Ferrell γράφει τα βιβλία του ταΐζοντας το Τζάτζαλό του φτερούγες κοτόπουλο – μήπως καταφέρει να αποσπάσει την προσοχή του και τον αφήσει ήσυχο… Ορκίζεται πως το Τζάτζαλό του παραμονεύει (ώσπου να βγει από το σπίτι) για να γράψει διάφορα στον υπολογιστή του. Περισσότερα για τον συγγραφέα στο www.seanferrell.com

 

 

0