Από τις εκδόσεις Gutenberg, στη σειρά Orbis Literæ,  κυκλοφορεί το βιβλίο του Tobias George Smollett “Οι Περιπέτειες του Ρόντερικ Ράντομ” σε μετάφραση Ρένας Χατχούτ.

 

 

Το βιβλίο

“Οι Περιπέτειες του Ρόντερικ Ράντομ”

Tobias George Smollett

Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ

Παιδί Σκωτσέζου ευγενούς και μητέρας κατώτερης κοινωνικής τάξης, ο Ρόντερικ Ράντομ περιπλάνιεται σε στεριά και θάλασσα σ’ένα ταξίδι ανακάλυψης του κόσμου και του εαυτού του. Εριστικός, αλλά συνάμα τρυφερός, καβγαδίζει, μπεκροπίνει και ερωτεύεται. Μια ξεκαρδιστική σάτιρα για την υποκρισία του 18ου αιώνα αλλά και κάθε εποχής.

 

 

Ο εκδότης Κ. Δάρδανος σημειώνει: “Κάθε φορά που πιάνουμε στα χέρια μας το καινούργιο βιβλίο της σειράς Orbis Literæ αισθανόμαστε ξεχωριστή χαρά. Πρόκειται για σπουδαία βιβλία που άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου και μεταφράζονται με σεβασμό στο πρωτότυπο έργο, για πρώτη φορά στα ελληνικά. Οι Περιπέτειες του Ρόντερικ Ράντομ του Tobias Smollett, αριστούργημα του 18ου αιώνα, είναι ένα πλούσιο και εξόχως διασκεδαστικό ανάγνωσμα.

Παρακολουθούμε την περιπλάνηση του Ρόντερικ Ράντομ σε στεριά και θάλασσα, από χώρα σε χώρα, από καπηλειό σε καπηλειό κι από έρωτα σε έρωτα. Ένα λαμπερό ταξίδι αυτογνωσίας και συνάμα μια σπαρταριστή, πολυεπίπεδη εικόνα των ηθών της εποχής, γραμμένη απο τον Smollet, κορυφαίο Σκωτσέζο συγγραφέα κατά τον Τζορτζ Όργουελ, που επηρέασε όσο λίγοι τον Τσάρλς Ντίκενς και την Τζορτζ Έλιοτ”.

 

 

 

 

2