Από τις εκδόσεις Ανάτυπο επανακυκλοφορεί σε νέα επιμέλεια και με διαφορετικό εξώφυλλο το βιβλίο της Τριανταφυλλιάς Κωνσταντινίδου “Άγριος Δούναβης”

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με φόντο το Βουκουρέστι και σημείο αναφοράς τον Δούναβη, ο οποίος χρησιμοποιείται στο βιβλίο μου κυριολεκτικά, μεταφορικά και συμβολικά. Είναι το στοιχείο εκείνο που θα φέρει κοντά με μια ακατανίκητη έλξη, δυο ανθρώπους αντίθετους σχεδόν από κάθε άποψη, που θα γνωριστούν τυχαία και θα αγαπηθούν με πάθος. Όμως, η ασύμβατη προς τα κοινωνικά στερεότυπα σχέση τους, θα τους οδηγήσει σε σύγκρουση με έναν κόσμο γεμάτο προκατάληψη, όπου θα δοκιμαστούν οι αντοχές τους.

Ο Στεφάν και η Δανάη, το ζευγάρι των ηρώων που πρωταγωνιστεί στο παραδουνάβιο σκηνικό, είναι χαρακτήρες αυθεντικοί, με τους καημούς και τα βάσανά τους, τις χαρές και τις λύπες τους, τις ελπίδες και τα οράματά τους. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, σας προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί τους και να τους γνωρίσετε.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Εκδοτικός οίκος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ

Τιμή με Φ.Π.Α. 13,00

Σελίδες 234

Έτος πρώτης κυκλοφορίας 2018

ISBN 978-618-5239-33-6

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στην Αρχαία Πέλλα, όπου παρακολούθησε και τις εγκύκλιες σπουδές της. Τελείωσε την Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Πολλά έργα της, όπως παραμύθια και διηγήματα έχουν συμμετάσχει σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και έχουν λάβει βραβεία, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις.
Το 2009, το έργο της «Η γερακίνα και ο κύκνος», απέσπασε το Α΄ βραβείο παραμυθιού από την Εταιρία Τεχνών – Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου.
Ο «Άγριος Δούναβης» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, ένα απόσπασμα του οπoίου ως αυτοτελές διήγημα ,πήρε τιμητική διάκριση από τον ίδιο φορέα το 2008 με τον τίτλο «Το άστρο της αυγής».
Και τα δύο βιβλία της κυκλοφόρησαν από της εκδόσεις «Μαλλιάρης-Παιδεία», το 2010.
«Η γερακίνα και ο κύκνος» κυκλοφορεί επίσης, σε ένα ομαδικό Λεύκωμα Λογοτεχνίας – Ποίησης, από τις εκδόσεις «Μαίανδρος», Α΄ τόμος, 2013.
Η κυρία Κωνσταντινίδου είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων -Λογοτεχνών Ευρώπης, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ), του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου του Νομού Πέλλας, του Συλλόγου «Βιβλιόφιλοι» Έδεσσας και της Παιδαγωγικής Εταιρείας του Νομού Πέλλας.
Πρόσφατη εκδοτική της παρουσία είναι τα δύο βραβευμένα παραμύθια της «Ο Αμούρ στον αστερισμό του λύκου» και «Ο Ρήγας και η Ροζαλία», Αυτοέκδοση, Έδεσσα 2013.
Το 2015, το ιστορικό διήγημά της «Εάλω η Πόλις» ή «Δάκρυα για τη Βασιλεύουσα» συμπεριελήφθη στον Β΄ τόμο του Λευκώματος Λογοτεχνίας – Ποίησης, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μαίανδρος».
Η συγγραφέας εργάσθηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών και παρέχοντας γραμματειακή υποστήριξη.
Σήμερα, ζει με την οικογένειά της στην Έδεσσα.

Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ κυκλοφορεί το μυθιστόρημα «ΑΓΡΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ» και το παραμύθι «Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΡΚΑΓΙΑ»

 

 

 

0