Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο του Τζέρρυ Τόνερ “Μικρή ιστορία του αρχαίου κόσμου” σε μετάφραση Μαρίας Φακίνου.

 

Τι πίστευαν οι Πέρσες για τους αρχαίους  Έλληνες; Πώς συγκρίνεται η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με την αρχαία Κίνα; Η κατανόηση του αρχαίου κόσμου μάς επιτρέπει να καταλάβουμε πώς οι αντιλήψεις που έχουμε γι’ αυτόν επηρεάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα – από το τι συνιστά σημαντική τέχνη ως το πώς αντιλαμβανόμαστε το Ισλάμ…

 

 

Το βιβλίο

Μικρή ιστορία του αρχαίου κόσμου

Συγγραφέας: Τζέρρυ Τόνερ

Μετάφραση: Μαρία Φακίνου

ΣΕΙΡΑ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ/ ΙΣΤΟΡΙΑ 

ISBN: 978-960-16-7558-9

ΣΧΗΜΑ: 14X20

ΣΕΛΙΔΕΣ: 176

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:  09,70 € 

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

 

 Ο Τζέρρυ Τόνερ μάς ξεναγεί στους πολυσύχναστους δρόμους της Ρώμης και της Πομπηίας, όπου η δυσωδία του θανάτου κόβει την ανάσα, ο κίνδυνος καραδοκεί σε κάθε γωνία και οι ήχοι του αγοραίου έρωτα, του μεθυσιού και των τραγουδιών είναι η επωδός του φαγητού τα βράδια στα καπηλειά. Αναρωτιέται πώς ήταν να είσαι μια συνηθισμένη γυναίκα εκείνο τον καιρό και σε ποιες περιπτώσεις θα έπρεπε να καταφύγεις στη μαγεία. Μας παρουσιάζει τη μεγάλη ποικιλία των λαών που έζησαν σε διαφορετικές περιόδους και τόπους, από τους Πέρσες μέχρι τους Γερμανούς.

Φτάνει ως τις περιόδους μετά την κλασική Αθήνα και τη Ρώμη, μέχρι τα ελληνιστικά βασίλεια που διαδέχτηκαν τον Αλέξανδρο και την ύστερη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, όπου κυριαρχούσε ο χριστιανισμός.  Η Μικρή ιστορία του αρχαίου κόσμου είναι ένας ζωντανός, ανατρεπτικός και εξαιρετικά εμπεριστατωμένος οδηγός για τους λαούς και τους πολιτισμούς που διαμόρφωσαν τον τρόπο που ζούμε σήμερα.

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο Τζέρρυ Τόνερ είναι καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Κολεγίου Τσόρτσιλ στο Κέμπριτζ.