, Τζόναθαν Βάνκιν & Τζον Γουάλεν «Οι 80 μεγαλύτερες συνωμοσίες όλων των εποχών» από τις εκδόσεις Ενάλιος

Από τις εκδόσεις Ενάλιος κυκλοφορεί το βιβλίο των Τζόναθαν Βάνκιν & Τζον Γουάλεν «Οι 80 μεγαλύτερες συνωμοσίες όλων των εποχών».

 

Οι 80 μεγαλύτερες συνωμοσίες όλων των εποχών – Τα μεγαλύτερα μυστήρια – Οι μεγαλύτερες συγκαλύψεις και σκευωρίες της Ιστορίας

 

Ένα βιβλίο που γνώρισε τεράστια επιτυχία παγκόσμια. Τεκμηριωμένο και αντικειμενικό, με γλώσσα απλή και κατανοητή φέρνει στο φως πηγές και στοιχεία άγνωστα και παραγκωνισμένα

 

 

Το βιβλίο

, Τζόναθαν Βάνκιν & Τζον Γουάλεν «Οι 80 μεγαλύτερες συνωμοσίες όλων των εποχών» από τις εκδόσεις Ενάλιος

Τζόναθαν Βάνκιν & Τζον Γουάλεν

«Οι 80 μεγαλύτερες συνωμοσίες όλων των εποχών»

Κατηγορία: Ιστορία – Ιστορικό Δοκίμιο

Ημ. Έκδοσης: ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

ISBN: 978=960-536-576-9

Τιμή: 19,80

Σελίδες: 880

 

Σύμφωνα με τους συγγραφείς των 80 Μεγαλύτερων Συνωμοσιών Όλων των Εποχών, υπάρχουν δύο είδη ιστορίας: η βολική και αποστειρωμένη, δηλαδή η παραμυθένια εκδοχή τύπου «Ντίσνεϊ», η οποία γίνεται ευρέως αποδεκτή, και η ιστορία που παραμένει «μυστική, θαμμένη και άγνωστη». Το βιβλίο αυτό σίγουρα δεν υπηρετεί την παραμυθένια εκδοχή της ιστορίας.

 Εξετάζοντας με αντικειμενική ματιά τόσο τις επίσημες όσο και τις συνωμοσιολογικές θεωρίες για ογδόντα από τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες, φωτίζουν άγνωστες πτυχές τους, φέρνουν στην επιφάνεια στοιχεία που υποτιμήθηκαν και κρίνουν με βάση τις εκάστοτε πηγές τη βασιμότητα επιχειρημάτων και συμπερασμάτων που πολλές φορές λανθασμένα κυριάρχησαν στη συλλογική μας συνείδηση.

  Από την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, τον πόλεμο του Βιετνάμ και τα ψυχολογικά πειράματα της CIA, τη δολοφονία του Κένεντι και τον θάνατο της Μέριλιν, έως τα παιχνίδια παραπληροφόρησης και επηρεασμού της κοινής γνώμης· και από τον θάνατο του Τζιμ Μόρισον και τα παιχνίδια του Τύπου με τις φήμες έως τη χειραγώγηση των μέσων επικοινωνίας και του διαδικτύου και τον μεγάλο αδελφό των μυστικών υπηρεσιών· από τα νευροπαραλυτικά φάρμακα της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών έως και τον ιό του AIDS και άλλους ιούς εργαστηρίου. Παραθρησκευτικές οργανώσεις, κινηματογραφικές ταινίες, λαϊκή μυθολογία και χειραγωγημένα επιστημονικά στοιχεία, προσωπικότητες όπως οι Κένεντι, ο Ωνάσης, οι Beatles και οι Doors, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Φρανκ Σινάτρα αλλά και ο μυστηριώδης μεγιστάνας Χάουαρντ Χιούζ: όλοι και όλα εξετάζονται υπό το πρίσμα της αλήθειας και χωρίς προκαταλήψεις.

 Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι οι συγγραφείς, σκοπός τους δεν είναι να πείσουν τον αναγνώστη ούτε να του υποδείξουν τί να πιστέψει. Το μόνο που του ζητούν είναι να έχει ανοιχτό μυαλό και πνευματική τόλμη. Και να έχει πάντα κατά νου, ότι ακόμη κι ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, μας έκανε κατά καιρούς να βλέπουμε εφιάλτες…

 

 

Οι συγγραφείς

Ο Τζόναθαν Βάνκιν είναι συγγραφέας, σεναριογράφος και δημοσιογράφος. Για τη δουλειά του έχει πάρει πολλές διακρίσεις και βραβεία, όπως το βραβείο New England Press Association. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες ανά τον κόσμο γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Ο Τζόν Γουάλεν είναι συγγραφέας, επιμελητής και σεναριογράφος. Μαζί με τον Τζόναθαν Βάνκιν έχουν γράψει πολλά βιβλία.

 

 

, Τζόναθαν Βάνκιν & Τζον Γουάλεν «Οι 80 μεγαλύτερες συνωμοσίες όλων των εποχών» από τις εκδόσεις Ενάλιος

 

 

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *