Το πρώτο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός αριθμεί  21 νέους τίτλους, οι οποίοι κυκλοφορούν στις 27 Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνει βιβλία για ενηλίκους, εφήβους και παιδιά.

 

Σε αυτό το εκδοτικό εγκαινιάζεται η νέα μας σειρά βιβλίων ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ – ΗΓΕΣΙΑ, σε συνεργασία με τον Καθηγητή Μάνατζμεντ και Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για Στελέχη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Δημήτρη Μπουραντά, η οποία έχει στόχο τη βελτίωση των ηγετικών, διοικητικών και επιχειρηματικών ικανοτήτων των στελεχών, ώστε να αναπτύξουν την καριέρα τους, επιτυγχάνοντας παράλληλα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το βιβλίο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, του Καθηγητή Ο.Π.Α. Βασίλη Παπαδάκη, αποτελεί απαραίτητο εργαλείο αλλά και πρακτικό οδηγό για όλα τα στελέχη και τους επιχειρηματίες που έχουν την ευθύνη να διαμορφώνουν και να υλοποιούν τις στρατηγικές ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

“ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων

Θεματική κατηγορία : Business

Σειρά : Μάνατζμεντ-Ηγεσία

Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018

Σελίδες : 416

Τιμή πώλησης: 19,90 €

Ηλικία : 18+

ISBN:978-618-01-2691-4

ISBN Ebook: 978-618-01-2692-1

Σχήμα: 14 x 21 cm

Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ

Μορφή ebook : ePUB

 

 

Λίγα λόγια

Η κατάλληλη στρατηγική και ο σωστός στρατηγικός σχεδιασμός αποτελούν τα θεμέλια της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και της διαρκούς επιτυχίας κάθε επιχείρησης. Συνεπώς, η αποτελεσματικότητα και η επιτυχημένη καριέρα των στελεχών εξαρτώνται από την ικανότητά τους να εξασφαλίζουν τις κατάλληλες στρατηγικές στις εκάστοτε συνθήκες του περιβάλλοντος, το οποίο αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς και είναι αβέβαιο, πολύπλοκο και έντονα ανταγωνιστικό.

Το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί ένα ακαδημαϊκό εγχειρίδιο αλλά έναν πολύτιμο πρακτικό οδηγό που αναπτύσσει τη στρατηγική σκέψη και τις ικανότητες στρατηγικής ανάλυσης, λήψης στρατηγικών αποφάσεων και στρατηγικού σχεδιασμού των στελεχών όλων των ιεραρχικών επιπέδων.

 

Το περιεχόμενο του βιβλίου συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη:

  • Της στρατηγικής σκέψης μέσω της κατανόησης όλων των στρατηγικών ερωτημάτων και του τρόπου σωστής και δημιουργικής προσέγγισής τους.
  • Της ικανότητας στρατηγικής ανάλυσης των δεδομένων, που είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση της στρατηγικής ανάπτυξης του ανταγωνισμού.
  • Των ικανοτήτων λήψης στρατηγικών αποφάσεων.
  • Της ικανότητας στρατηγικού σχεδιασμού και αποτελεσματικής υλοποίησής του.

 

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας δια- τελέσει και πρόεδρός του. Είναι πτυχιούχος του Ο.Π.Α., κάτοχος ΜΒΑ από το Ο.Π.Α. και διδακτορικού από το London Business School. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζουν στον χώρο της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων, της Λήψης και Υλοποίησης Στρατηγικών Αποφάσεων και των Εξαγορών και Συγχωνεύσεων.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως τα Strategic Management Journal, Organization Science, British Journal of Management. Άρθρα στα οποία ήταν συν-συγγραφέας ήταν έξι φορές υποψήφια για Best Papers σε συνέδρια της Αμερικανικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Strategic Management Society. Εκτός από τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Ο.Π.Α., ο Δρ Παπαδάκης διδάσκει μαθήματα που άπτονται της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων και του Μάνατζμεντ Στρατηγικών Αλλαγών και στα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Για το διδακτικό έργο του έχει επανειλημμένα τιμηθεί με αριστεία διδασκαλίας από τα μεταπτυχιακά προγράμματα: α) Executive MBA, β) Διατμηματικό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), γ) Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία, δ) ΜΒΑ International. O Βασίλης Παπαδάκης συνεργάζεται με ομάδες ανώτατης διοίκησης επιχειρήσεων για την ανάπτυξη στρατηγικής σκέψης, τη χάραξη στρατηγικής και τη διαχείριση στρατηγικών αλλαγών.

 

0