Πολυτάλαντη και δυναμική με μια άκρως ευαίσθητη φύση. Η Ελένη Αλεξανδροπούλου έρχεται στο The Look.Gr σε μια συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες, όπου ο συνάνθρωπος, ο πλησίον μας είναι ο πρωταγωνιστής.

 

 

 

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για να ξεκινήσετε τα στιχάκια και μετέπειτα τα ημερολόγια;

Η ιδέα ξεκίνησε επειδή υπήρχε έμπνευση για μικρά αποσπάσματα, τα οποία ήταν δύσκολο να αποτυπωθούν και να αναπτυχθούν ώστε να γίνουν άρθρα. Αυτό που ήθελα όμως ήταν να βρω έναν τρόπο ώστε να ξεχωρίζουν και να διαφέρουν, έτσι τα συνδύασα και με τη φωτογραφία που μου αρέσει πολύ.

 

Βοηθάει η υποκριτική να γεννηθούν κάποιες ιδέες στην συγγραφή;

Βοηθάνε όλα. Μέσα από την υποκριτική παρατηρείς ανθρώπους και καταστάσεις πιο έντονα και σίγουρα η παρατήρηση, σου δίνει έναυσμα.

 

Έχετε επηρεαστεί από κάποιον συγγραφέα ή κάποιο ηθοποιό που σας βοήθησε να εξελίξετε την τέχνη σας;

Μου αρέσει η πρωτοτυπία γι΄αυτό και έψαχνα κάτι που να έχει το δικό του και δικό μου χαρακτήρα. Κάτι που με το που το βλέπεις να αναγνωρίζεις το ReadmebyEleni.

 

 

 

Ανεβάζετε κάθε μέρα καινούρια quotes. Πόσο εύκολο είναι αυτό; Έχετε κάθε μέρα όρεξη και έμπνευση για να γράψετε;

Μπορεί μια μέρα να έχω έμπνευση για δέκα και μια άλλη για κανένα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλω να πιέζω τον εαυτό μου για να γράψει κάτι. Μου βγαίνουν αυθόρμητα και αυτό μου αρέσει.

 

Όσα ανεβάζετε, έχουν κάτι αισιόδοξο μέσα τους. Είναι κάτι που το κάνετε εσκεμμένα για να μεταλαμπαδεύσετε την αισιοδοξία σας  ή απλά προκύπτει αυθόρμυτα;

Και τα δύο. Είμαι κι εγώ πολύ αισιόδοξη και προκύπτει και αυθόρμητα. Αυτό που γράφω στην ουσία βγαίνει μέσα από τα πιστεύω μου και τη δική μου αντίληψη και οπτική. Εσείς αν γράφατε το ίδιο πράγμα, θα το διατυπώνατε τελείως διαφορετικά.

 

 

Μετά τα δραματικά γεγονότα του καλοκαιριού στο Μάτι Αττικής, πόσο αισιόδοξο βλέπετε το 2019;

Πιο αισιόδοξα από ότι έβλεπα το 2018. Θα σας απαντήσω με ένα quote μου «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αγνοείται» κι είναι κρίμα να το συνειδητοποιούμε όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα.

 

 

 

Όλες αυτες τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της τελευταίας δεκαετίας πόσο έχουν καθορίσει τον τρόπο έκφρασής σας;

Με ενδιαφέρουν πολύ οι άνθρωποι, οι σχέσεις και τα συναισθήματα μας. Οι κοινωνικοπολιτικές αλλαγές σίγουρα έχουν επηρεάσει πολλούς αρνητικά  και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι θα έπρεπε. Προσπαθώ να επηρεάζομαι όσο πιο θετικά γίνεται και να μη βλέπω μόνο το μαύρο και την απαισιοδοξία των καιρών.

 

 

«Χωρίς τα όνειρα δε θα υπήρχε νόημα.»

 

Πώς προέκυψε το ημερολόγιο των «Ονείρων»  και γιατί επιλέξατε τον τίτλο «Όνειρα»;

Γιατί αποτελούσε κι αυτό ένα δικό μου όνειρο και είμαι πολύ ευγνώμων που πραγματοποιήθηκε. Στόχος μου είναι να δώσω κίνητρο στους ανθρώπους να πιστεύουν στα όνειρα τους και να τα κυνηγάνε. Όσο για την ιδέα προέκυψε δύο χρόνια πριν. Πάντα χρησιμοποιούσα τέτοιου είδους ημερολόγια και υπήρχε κάτι που μου έλειπε. Μου φαίνονταν όλα πολύ ουδέτερα.

 

Όλοι έχουμε κάποια όνειρα, αλλά δυστυχώς κάποιες συγκοιρίες δεν μας επιτρέπουν να τα πραγματοποιήσουμε.  Γιατί πιστεύετε ότι γίνεται αυτο;

Η μόνη συγκυρία που μπλοκάρει τα όνειρα μας είμαστε εμείς οι ίδιοι! Φυσικά και δεν αναφέρομαι σε καταστάσεις υγείας…

Τα όνειρα απαιτούν πολύ κυνήγι, προσπάθεια, υπομονή, επιμονή, δράση από εμάς τους ίδιους. Κρύβουν συγκρούσεις με ανθρώπους, με τη βολή μας αλλά και με τα πρέπει μας.

 

Ποια είναι τα δικά σας «Όνειρα»; Έχετε πραγματοποιήσει κάποια από αυτα; «Κυνηγάτε» τα όνειρά σας; Υπάρχει κάτι ή κάποιος που προσπάθησε να σας έκανε να εγκαταλείψετε κάποιο σας όνειρο;

Ναι σε όλα! Κυνηγούσα και κυνηγάω τα όνειρα μου. Μόλις κρατάτε ένα στα χέρια σας (γέλια). Έχω πραγματοποιήσει πολλά και ετοιμάζομαι και για άλλα.

Φυσικά και έχουν υπάρξει αρκετοί οι οποίοι προσπάθησαν να με πείσουν να εγκαταλείψω αλλά  και αποτυχίες οι οποίες έφεραν απογοητεύσεις. Θέλει πείσμα και προσήλωση στα πιστεύω σου για  να μην εγκαταλείψεις.

 

 

Αν και το internet βοηθά στο να προωθήσει ο κάθε καλλιτέχνης  τη δουλειά του, δεν φοβάστε μην σας «κλέψουν» κάποιο σας κείμενο βγάζοντας την υπογραφή σας και το παρουσιάσουν για δικό τους; Σας έχει συμβεί και αν ναι, πώς νιώσατε;

Έχει συμβεί πολλές φορές. Στην αρχή με ενοχλούσε και με στενοχωρούσε. Ύστερα συνειδητοποίησα ότι αυτό δείχνει την ποιότητα τους κι όσο και να  προσπαθεί ο άλλος να σε αντιγράψει, σίγουρα δεν μπορεί να σου κλέψει τη φαντασία.

 

 

Πάντα όταν κάνουμε μια καινούρια δουλειά, ρωτάμε συγγενείς και φίλους για την άποψή τους πάνω στην δουλειά μας, εσας οι δικοί σας άνθρωποι τι σας είπαν; Σας στήριξαν;

Η αδερφή μου και δυο τρεις φίλοι είναι οι άνθρωποι που εμπιστεύομαι. Δεν τους ρωτάω κατά τη διάρκεια όμως… Συνήθως τους τα παρουσιάζω τελειωμένα. Δεν γνωρίζουν πάντα εκ των προτέρων την ιδέα μου. Μερικές φορές συμβαίνουν όλα τόσο γρήγορα και με τέτοιο ενθουσιασμό που μόλις ολοκληρώσω κάτι τους το δείχνω.

 

 

Κάποιοι άνθρωποι βγάζουν μια τοξικότητα και μια αρνητική ενέργεια. Τί θα λέγατε για αυτους τους ανθρώπους; Υπάρχει τρόπος να αλλάξουν τρόπο σκέψης και να γίνουν πιο αγαπητοί;

Δεν ταιριάζουν στη δική μου ζωή! Φυσικά και υπάρχει τρόπος, αρκεί να αντιληφθούν ότι αυτή η τοξικότητα δεν βοηθάει – πρώτα από όλα – τους ίδιους!

 

Κλείνοντας και αφου σας ευχαριστήσω, θα ήθελα να ζητήσω μια ευχή ή ένα καλό tip για τους αναγνώστες του The Look.Gr

Το 2019 να τολμήσετε όλοι να κυνηγήσετε έστω κι ένα από τα ξεχασμένα όνειρα σας! Πιστέψτε με, αξίζει!

 

 

 

 

Το Ημερολόγιο ReadMeByEleni κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Το Δόντι” και μπορείτε να το βρείτε σε πολλά βιβλιοπωλεία & σίγουρα στα παρακάτω:
-Αθήνα : ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ~ POLITEIA BOOKSTORE & Βιβλιοπωλείο Μεθ’ ημών –> Πλατεια νεας πεντελης
– Θεσ/νικη: Bookbox.gr
-Άρτα : Η πολυθρόνα του Νίτσε
– Καλαμάτα: ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ, Δήμητρα Δημοπούλου
-Ναύπακτος: Adagio II
– Πάτρα: Βιβλιοπωλείο Το Δόντι
-Τρίπολη: Χαρτί & Μελάνι
  

 

 

 

 

 

1