Είναι πολύ ωραίο να συναντάς ανθρώπους με ποιότητα .  Ο Αντρέας είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ και βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο , κάτι που σπανίζει τα τελευταία χρόνια. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που τον συνάντησα από κοντά και τον ευχαριστώ για αυτό .

Βρεθήκαμε για χαλαρό καφέ και κουβέντα στον χώρο που τον φιλοξενεί σήμερα και αύριο, το Θέατρο Πκ . Στην παρέα μας είχαμε και τον Σόλο, τον γλυκό τετράποδο φίλο του Αντρέα όπου μάλλον ήθελε να κλέψει την παράσταση . 

  • Καταρχήν πως επέλεξες το είδος Stand up Comedy? Γιατί βρίσκεσαι σε σκηνή , άρα ηθοποιός ? Έχεις δουλέψει σας ηθοποιός ?

Έχω κάνει κάποιες δουλειές σαν ηθοποιός στο θέατρο και μάλιστα είχα πρόταση το καλοκαίρι , αλλά δεν μπορώ να δεσμευτώ σε μια παραγωγή λόγω χρόνου, πολλές παραστάσεις και πολλές περιοδείες . Το Stand Up Comedy το ανακάλυψα στα 16 μου χρόνια . Μου άρεσε πάρα πολύ και μετά σαν φοιτητής ξεκίνησα δειλά δειλά σε έναν χώρο που δεν υπήρχε τότε , οπότε ήταν εύκολο για εμένα να δοκιμάσω τον εαυτό μου και να δοκιμαστώ με το κοινό .  Έχοντας δει πολλές παραστάσεις στο Λονδίνο και στο διαδίκτυο διάρκειας μιάμιση ώρας μάλιστα , ξεκίνησα να γράφω κείμενο και την πρώτη φορά ήταν 20 λεπτά. Το παρουσίασα σε διάλειμμα που έκαναν κάποιοι φίλοι με μπάντα . Πήγε καλά , ξαναπήγα και μετά ξεκίνησα μόνος μου πια , σε ένα θεατράκι στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να ξεχωρίσεις το αστείο της παρέας από το αστείο της σκηνής για να κάνεις μια παράσταση με αποδοχή. 

  • Το να πας σε μια παράσταση Stand up Comedy στην Αμερική ή στην Αγγλία είναι μια έξοδος καθημερινή , εννοώντας ότι είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος.  Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το κοινό στην Ελλάδα για να επιλέξει να δει μια τέτοια παράσταση.

Τα τελευταία 4 χρόνια , κάθε χρόνο έχει μια ανοδική πορεία . Φέτος άνοιξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα χώρος αποκλειστικά Stand up Comedy. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορείς να ανοίξεις τον οδηγό διασκέδασης και να επιλέξεις αρκετές παραστάσεις με αξιόλογους και ταλαντούχους συναδέλφους . Είμαι σίγουρος ότι ο θεατής θα περάσει ωραία και θα επιλέξει να ξαναπάει . 

  • Έχοντας παίξει και στην Αγγλία και εδώ ποιές είναι οι διαφορές του κοινού ?

Η βασική διαφορά είναι ότι στην Αγγλία έχουν μεγαλώσει με πολύ κωμωδία. Αν σκεφτείς ότι η γενιά μας τα τελευταία 4 χρόνια ανακαλύπτει την κωμωδία , εκεί έχουν κωμικούς παντού. Αν αυτή τη στιγμή κάνουμε zapping στην τηλεόραση θα δεις ότι έχει κωμικούς παντού  .  Οπότε καταλαβαίνεις ότι υποσυνείδητα έχουν άποψη για  ένα καλό αστείο. Είναι υποψιασμένο κοινό ,που σημαίνει ότι είναι και πιο δύσκολο να τους κερδίσεις. Τα κείμενα είναι πιο προχωρημένα και τα αστεία πιο δουλεμένα . Στην Ελλάδα το κοινό είναι πιο θετικό και ακόμα και αν πεταχτεί να  σχολιάσει κατά την διάρκεια μιας παράστασης θα το κάνει καλοπροαίρετα και όχι με κακεντρέχεια. Θέλει να συμμετέχει γιατί νιώθει ότι τον αφορά το θέμα . Είναι κακό βέβαια γιατί διακόπτει την ροή της παράστασης , αλλά καταλαβαίνω την καλή διάθεση .

  • ” Διαβάστηκε ” είναι ο τίτλος της παράστασης . Πόνος ήταν η πρώτη λέξη που σκέφτηκα. Σου  έχει συμβεί εσένα ? 

Είναι πόνος για αυτόν που περιμένει μια απάντηση και πιο πολύ στον ερωτικό τομέα , όχι τόσο στο επαγγελματικό . Που πάλι δεν είναι ωραίο . Ναι φυσικά μου έχει συμβεί , όπως σε όλους μας. Είναι φαινόμενο της εποχής όμως . Και ίσως κάποιοι το βλέπουν πιο εύκολο. Σου λέει θα το καταλάβει. Πολλές φορές όμως το αφήνει κάποιος για να το απαντήσει μετά και ξεχνιέται . Είναι πάντα εκνευριστικό για αυτόν που περιμένει . Ή όταν το αφήνουν αδιάβαστο τελείως και να μην πάει καν το ” Διαβάστηκε “ στον άλλο .

  • Σου έχουν συμβεί δύσκολες καταστάσεις στην σκηνή “? Όπως και το λεγόμενο ” μαύρο σεντόνι “

Έχω παίξει πάρα πολλές παραστάσεις που είμαι άρρωστος σε σημείο να πάω νοσοκομείο μετά . Δεν θέλω όμως να ακυρώνω. Το ¨μαύρο σεντόνι ” ναι το έχω πάθει ειδικά σε παραστάσεις που τα κείμενα είναι καινούργια ακόμα . Μου έχει τύχει να αλλάξω σειρά σε θέμα γιατί δεν το θυμάμαι εκείνη την ώρα. Επίσης να πω ένα αστείο που αφορά ένα θέμα που δεν έχει ειπωθεί καν. Οπότε το σώνω εκείνη την ώρα .

  • “Κακό “κοινό? Να μην γελάνε , σου έχει τύχει ?

Δεν μου αρέσει να κατηγορώ το κοινό γιατί μπορεί να φταίει το αστείο . Κακό κοινό θεωρώ εκείνους που διακόπτουν , είναι αγενής ή να μιλάνε μεταξύ τους. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό , ότι η παράσταση δεν είναι για να διακόπτουμε , είναι κείμενα γραμμένα και επίσης είναι παλιό να σκέφτεται ο θεατής ότι θα έρθει σε μια stand up comedy παράσταση και  υπάρχει ο ηθοποιός που θα   τον σηκώσει για να ξεφτιλίσει .Δεν ισχύουν αυτά . Το θέμα είναι να περνάμε καλά .

  • Έχεις χιούμορ στην καθημερινότητά σου ?

Διακωμωδώ πράγματα στη ζωή μου για να ξεφεύγω από δύσκολες καταστάσεις. Μειώνω την σοβαρότητα για να τις αντιμετωπίσω . Νομίζω είναι μεγέθυνση μιας πλευράς μου και αυτό φέρνω στη σκηνή .

  • Είσαι ένας άνθρωπος που έχει το χιούμορ στην καθημερινότητα του αλλά και ως επάγγελμα . Πόσο συχνά θέλεις να τα κλείσεις όλα και να απομονωθείς?

Πάρα πολύ συχνά . Όλοι μας έχουμε δύσκολες περιόδους και είναι  φυσιολογικό . Πάντα θα έχουμε μια κακή μέρα αλλά ξεπερνιέται. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και πάει και καλά,  τελικά θα έχεις μια καλή μέρα . Είναι το φάρμακο για να πας παρακάτω.

  • Τι αρέσει στον Αντρέα να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του ?

Μου αρέσει να μαγειρεύω , να δω μια συνταγή και να την φτιάξω . Μου αρέσει να κάνω βόλτες και βλέπω και πολλές παραστάσεις . Ενθουσιάζομαι πολύ όταν βλέπω ωραίες δουλειές. 

  • Σήμερα και αύριο λοιπό στο Θέατρο Πκ. Επόμενα σχέδια ?

Δύο παραστάσεις εδώ και μετά το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στην Πάτρα στο ” Ghetto ” . Την άλλη εβδομάδα στον ” Orfea bar ” 

Υ.Γ. 1)  Ευχαριστούμε το Θέατρο Πκ που μας φιλοξένησε και ιδιαίτερα τον Παύλο και τη Ζωή που έκαναν την παρέα μας πιο φιλική . Κάτι που τελικά αποδείχτηκε ότι αυτό θέλαμε ο Αντρέας και εγώ 

Υ.Γ. 2) Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι από το διαδίκτυο . Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από το κινητό μου και όχι με την καλύτερη ανάλυση ομολογώ , αλλά τουλάχιστον αποτυπώνουν πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος με ωραίους ανθρώπους

INFO:
Παραστάσεις: 23 & 24 Ιανουαρίου 2020
Ώρα έναρξης: 21:15
Διάρκεια: 80’
Εισιτήρια: 10 €

Κρατήσεις και αγορές εισιτηρίων:

Θέατρο ΠΚ
Κασομούλη 30, μετρό Ν. Κόσμος
Τηλ: 2109011677

1