Ο Σίλας Σεραφείμ επιστρέφει με την ανατρεπτική παράσταση standup comedy, «Η Ιστορία της Ελλάδας – Αλλιώς» από 1η Οκτωβρίου στο Θέατρο Χυτήριο.

 

Η ιστορία είναι χρήσιμη, επειδή βλέποντας κανείς το παρελθόν, μπορεί να διαβάσει το μέλλον. Μόνη προϋπόθεση, η αλήθεια των γεγονότων.

 

Η Ιστορία της Ελλάδας –Αλλιώς, πρωτοπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ stand-up comedy στο Gazarte, τον Μάιο του 2017 σε μια sold out παράσταση κι έπειτα ξεκίνησε την πορεία της, τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη (θ. Αθήναιον) κι από κει και μετά στο μικρό Παλλάς μέχρι και το Πάσχα. Παράλληλα παίχτηκε σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα καθώς και σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, κάνοντας συνεχόμενα sold out ενώ μετά από πρόσκληση των πρυτανικών αρχών, του Καποδιστριακού και του Παντείου Πανεπιστημίου, παρουσιαστηκε στους φοιτητές.

 

 

Είπε ο Μαρξ με το διάσημο ρητό του:

 

«Όλα τα γεγονότα και οι προσωπικότητες της ιστορίας επανεμφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα».

 

Σας διαβεβαιώνω προσωπικά, ότι επαναλαμβάνεται και σαν stand-up comedy. Κάθε Δευτέρα στις 20:30.

 

Σίλας Σεραφείμ

 

 

 

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Είδα στο Gazarte την “Ιστορία του ελληνικού έθνους – αλλιώς” από τον Σίλα Σεραφείμ και γέλασα μέχρι δακρύων όχι μόνο επειδή είναι τόσο δυνατό το χιούμορ του που ξεκαρδίζεσαι θες-δεν θες, αλλά ακόμη γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μεταβολίσεις τόσο σκληρές αλήθειες για τη συλλογική αντίληψη του παρελθόντος και του παρόντος, που καθορίζουν το μέλλον.

Athens Voice

 

Στην παράσταση όμως γέλασα και ομολογώ ότι την βρήκα αυθεντικά χιουμοριστική.

Ο Σίλας είναι από τους ελάχιστους έλληνες κωμικούς που μπορεί να ισορροπήσει στο λεπτό σχοινί της πολιτικής σάτιρας – κριτικής και να «ενοχλήσει» το κοινό. Δεν λαϊκίζει, δεν υπεραπλουστεύει και έχει την συγκρότηση, που του επιτρέπει να καταπιάνεται με θέματα που μόνο αστεία δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις.

Protagon

 

Έτσι γελάσαμε (κι αν γελάσαμε!), στοχαστήκαμε, μελαγχολήσαμε γλυκά μερικές στιγμές και στο τέλος φύγαμε με ένα «σοφό» χαμόγελο στα χείλη.

Noizy.gr

 

ΧΥΤΗΡΙΟ Σημείο Πολιτισμού

Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Τηλ.: 2103412313

 

Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Κάθε Δευτέρα στις 20:30

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

 

Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 10 euro

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Τηλέφωνα κρατήσεων – Πληροφορίες.: 210 3412313

Προπώληση εισιτηρίων: http://www.viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/stand-up-comedy/xythrio-theatro/i-istoria-tis-elladas-allios/

 

 

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς επικοινωνίας της παράστασης

 

SMOOTH 99.8

NEWS247 , COSMOPOLITI , READER , KULTUROSUPA , KOITAMAGAZINE , TINASMESS , ELA THEATRTO , PARASKINIA , PAGENEWS

THEATRIKA PROGRAMMATA , THEATROMANIA , PASSIONTHEATER , ALL4FUN , CITYLIFE24 , MUSICITY , MIKROFWNO , NOIZY   , THE LOOK , SIGMAMEDIA , WEBMUSIC.GR , KAVA TEXNIS , KALLITEXNES , ARTISTBOOK , GREEKAFFAIR , DIASKEDASI INFO , KALITHEASI , ART & PRESS , POLISPRESS , FRESHART24 , OPENMIND , ALMARADIO , STEKIRADIO , SINWEBRADIO , STREETRADIO , GPOP , SINAPANTIMA , THEATROCINEFIL , PERITHEATROU , ROCKANDROLL , NYXTOSCOPIO , SKYWALKER  , THEATERSTAGE, ARTBYKS

 

 

0