«Μία ζωή» σε κείμενο και σκηνοθεσία Ιωακείμ Ιωακειμίδη από την Art ‘n’ Soul events, από 10 Νοεμβρίου κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00 και για 14 παραστάσεις, στο Studio Κυψέλης.

 

 

 

Η αναπάντεχη συνάντηση δύο άγνωστων παιδιών, που εγκλωβίζονται -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σε έναν απροσδιόριστο χωροχρόνο. Ποια κοινή μοίρα τα έφερε κοντά; Και τι τα χωρίζει; Η συζήτησή τους, πότε συγκρουσιακή και πότε τρυφερή ξεδιπλώνει ένα κοινό παρελθόν, το οποίο είναι ταυτόχρονα και διαφορετικό.

Ένα παρελθόν που κουβαλάει συναισθήματα, πληγές, αγάπη, απόρριψη και απορίες… Ποιοι είναι τελικά οι δύο ήρωες; Και πόσο σύγχρονη η συνθήκη της αυτοανακάλυψης μέσω της γνωριμίας μας με τον αλλο;

 

«Άνθρωποι δυνατοί και αδύναµοι, κακοί και καλοί, νικητές και ηττηµένοι.

Άνθρωποι ζωντανοί-νεκροί και άλλοι σε αερικά µεταµορφωµένοι.

Μάζα. Μια µεγάλη µάζα. Μια τερατόµορφη µάζα µίσους βαλµένη προσεκτικά σε γυαλιστερό κουτί µε κορδέλες.

Αυτοί είµαστε.

Λυπάμαι που άργησα να το καταλάβω. Λυπάμαι που δεν παλεύω για το αντίθετο.
Λυπάμαι που άφησα την προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία…καιρό τώρα. Για
ένα κόσμο με αγάπη, καταννόηση και συμπόνια. Ακούγεται τόσο ιδανικό ε; Άρα όχι
τόσο ανθρώπινο, σωστά;»

 

 

Ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στην Κομοτηνή, όπου και ξεκίνησε να ασχολείται με το θέατρο στο Μουσικό Σχολείο. Σε ηλικία μόλις 15 ετών σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε μιούζικαλ, όπως το Cabaret, Annie, Chicago, στο πλαίσιο σχολικών παραστάσεων, ενώ ανέβασε θεατρικές παραστάσεις και shows μεταμφιέσεων σε πολιτιστικούς χώρους της πόλης αποκλειστικά δικής τους έμπνευσης και παραγωγής.

Στην παράσταση «Μία ζωή» περνά από τον εξωστρεφή χαρακτήρα του show στην πιο εσωτερική γραφή και καταπιάνεται με θέματα που αφορούν και απασχολούν τους νέους της σύγχρονης εποχής, όπως η εσωστρέφεια και η απομόνωση, η δυσκολία σύναψης σχέσεων, η έλλειψη εμπιστοσύνης, που απορρέουν από παθογένειες, όπως ο εκφοβισμός και κάθε είδους ρατσιστικές απόψεις και συμπεριφορές και στερεοτυπικές αντιλήψεις.

 

 

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ιωακείμ Ιωακειμίδης

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Κελεσίδης

Σκηνικά – κοστούμια: Θεανώ Τσαλόγλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Σταυρούλα Θωμαδάκη

Σχεδιασμός οπτικοακουστικού υλικού: Κωνσταντίνος Κολάτσος

Παραγωγή: Art ‘n’ Soul events – Αρετή Ρασσά

Παίζουν: Ελένη Αβραμιώτη, Ιωακείμ Ιωακειμίδης

 

Τιμή εισιτηρίων:

Κανονικό: 12,00€

Μαθητικό-Φοιτητικό-Ανέργων: 10,00€

Ώρα έναρξης: 21:00

Πληροφορίες: 6944571563

 

 

0