Σοφία Μουτίδου:  Γράφει και σκηνοθετεί για πρώτη φορά μία κωμωδία υψηλών ταχυτήτων

 

 

 

Αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ηθοποιούς, που πλέον μας συστήνεται και ως σεναριογράφος αλλά και σκηνοθέτης. Η Σοφία Μουτίδου,με γνώμονά της, το χιούμορ και  την αγάπη για το θέατρο, που την χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια της υποκριτικής της δράσης,  εμπνεύστηκε μία θεατρική παράσταση, που θα σας κάνει να «λιώσετε» από τα γέλια, να αναθεωρήσετε, να ανακαλύψετε άγνωστα ήθη και έθιμα ανά τον κόσμο, και όλα αυτά, χωρίς να είστε θεατές σε ένα stand up comedy!

 

 

 

Με την ίδια να πρωταγωνιστεί στην κωμωδία υψηλών ταχυτήτων, με τίτλο «Ήθη και Έθιμα εκτός Σένγκεν», κάνει την πιο «τρελή» πτήση της ζωής της, έχοντας μαζί της, τέσσερις άντρες, τέσσερις σπουδαίους ηθοποιούς, τον Δημήτρη Διακοσάββα, τον Μάρκο Μπουγιά, τον Τιμόθεο Θάνο και τον Αντώνη Στρατηγάκη, και ως άλλοι πρωτόπλαστοι, ψάχνουν την χώρα που θα εγκατασταθούν.

Η Σοφία Μουτίδου και τα αγόρια της, με «συνταξιδιώτη» τους, το πάθος τους για το θέατρο, μας καλούν στις 21,22, 28,29 Ιανουαρίου, αλλά και στις 4,5, 11,12,18,19,25 και 26 Φεβρουαρίου, στο θέατρο «Ριάλτο-Αλέκος Αλεξανδράκης», ενώ αναμένονται να δοθούν και άλλες ημερομηνίες παραστάσεων, για να απολαύσουμε το ωραιότερο «ταξίδι» στην κωμωδία, που θα μας βγάλει εκτός Σένγκεν, και όχι μόνο!

Για προπώληση εισιτηρίων μέσω του viva.gr, ενώ δίνεται στα Α.Με.Α, η δυνατότητα της δωρεάν εισόδου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ταμείο του θεάτρου «Ριάλτο-Αλέκος Αλεξανδράκης».

 

 

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο Αδάμ κ η Εύα, ακριβώς ύστερα από το προπατορικό, επιβιβάζονται σε μια πτήση και ανακαλύπτουν χώρες, έθιμα κ ανθρώπους προκειμένου να βρουν που θα εγκατασταθούν.

Μεταμορφώσεις σε Ισπανούς χορευτές, Γάλλους εραστές, Ταϋλανδές αεροσυνοδούς, Αφρικανούς ιθαγενείς, Εσκιμώους πενθούντες, Ινδές μπολιγουντιανές σταρ, Τούρκους πρωταγωνιστές.

Και φυσικά… σε Έλληνες. Σε μανάδες σε απόγνωση,  σε γιαγιάδες που κλαίνε, σε οικογενειακούς καβγάδες, σε ελληνικά ριάλιτι, στις μεγαλύτερες φωνές μας.

Και μέσα σε όλα αυτά, μια μέρα από τη ζωή της Κλεοπάτρας και της Μήδειας..

Και μια νύχτα μέσα σ΄ένα μουσείο που ζωντανεύουν τα μεγαλύτερα έργα της ζωγραφικής κ μας λεν τον πόνο τους..

Τί θα διαλέξουν οι πρωτόπλαστοι;

Και τί θα διάλεγες εσύ;

 

 

 

 

1