«Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης» του Θανάση Σάλτα σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μαστοράκη, από τις 11 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00 π.μ.

 

 

 

Ένα βραβευμένο παιδαγωγικό λογοτεχνικό παραμύθι για τα συναισθήματα για μικρούς και μεγάλους του Θανάση Σάλτα που τιμήθηκε με Α’ Πανελλήνιο Βραβείο Παραμυθιού (Σικελιανά 2013), βασισμένο στη συναισθηματική νοημοσύνη, με πλούσιο λεξιλόγιο, παραμυθένια μουσική, σημαντικές έννοιες και διδάγματα για παιδιά, που του προσδίδουν μοναδική παιδαγωγική και μορφωτική αξία, μας ταξιδεύει στον πλούσιο κόσμο των συναισθημάτων.      

Σε ένα μαγικό περιβόλι η Χαρά και η Λύπη μας ταξιδεύουν στον πλούσιο κόσμο των συναισθημάτων. Η ευφάνταστη σκηνοθεσία της Ιωάννας Μαστοράκη και η μαγευτική μουσική της Χρυσάνθης Οικονομάκη δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τους μικρούς θεατές που εισάγονται στο θέμα μέσα από θεατροπαιδαγωγικά δρώμενα και την βιωματική συμμετοχή τους με θεατρικό παιχνίδι.    

Το παραμύθι διδάσκονταν σε όλα τα σχολεία μέσα από τις εγκεκριμένες δράσεις του Βιωματικού Σχολείου από το Υπουργείο Παιδείας και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές σε κατά τόπους πολιτιστικά φεστιβάλ και βιβλιοθήκες όπου έχει παρουσιαστεί.  

Ο συγγραφέας και η σκηνοθέτης έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τις θεατρικές παραστάσεις τους από κριτικό παραστάσεων της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών – Θεατρικά Βραβεία Κάρολος Κουν κι Ευρωπαϊκά Βραβεία Θεάτρου – Χορού.       

Σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα του Θανάση Σάλτα και της Ιωάννας Μαστοράκη διδάσκονται μέσα από τις ειδικότητες Εργοθεραπείας και Παιδαγωγικών του Ι.Ε.Κ ΑΛΦΑ 

 

 

Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης  

Εμπεριέχεται στην προτεινόμενη ύλη του εκπαιδευτικού οδηγού Βήματα για την Ζωή από το 2014. 

Εμπεριέχεται στις προτεινόμενες θεατρικές παραστάσεις στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Οδηγό Προγραμμάτων για γονείς και παιδιά των εκδόσεων Εκηβόλος 

Είναι βασισμένο στη συναισθηματική νοημοσύνη και διδάσκει την διαχείριση των συναισθημάτων χαράς και λύπης. 

Μαθαίνει στα παιδιά ότι τα δύο συναισθήματα χαράς και λύπης είναι σημαντικά και αλληλένδετα για όλους μας. 

Μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν ότι είναι φυσικό να έχουμε όλοι θετικά και αρνητικά συναισθήματα στη ζωή μας. 

Διδάσκει μέσα από παραμυθένιες ιστορίες σημαντικές έννοιες όπως την φιλία, την αγάπη, την ζωή και τον ρόλο που παίζει ο χρόνος σ’ αυτά που νιώθουμε. 

Ξεχωρίζει γιατί είναι λογοτεχνικό παραμύθι, με πλούσιο λεξιλόγιο, συμβολισμούς και σημαντικά νοήματα για μικρούς και μεγάλους. 

 

H μουσική έχει ηχογραφηθεί από φυσικά όργανα πιάνο, τσέλο, φλάουτο για να αναπαραστήσουν μέσα από όμορφες μελωδίες, τους φυσικούς ήχους όπως η βροχή, ο αέρας, οι ποταμοί καθώς και την εναλλαγή των συναισθημάτων. Έτσι τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα κλασικά μουσικά όργανα και τις άπειρες δυνατότητες τους. 

Η σκηνοθεσία του χαρακτηρίζεται από ευφάνταστες και διαδραστικές σκηνές που ενεργοποιούν βιωματικά τα συναισθήματα μικρών και μεγάλων. 

Κυκλοφορεί σε εικονογραφημένο βιβλίο με cd από τις εκδόσεις Cambia από το 2013.  

 

 

Ταυτότητα παράστασης 

 

Κείμενο – στίχοι τραγουδιών:  Θανάσης Σάλτας 

Σκηνοθεσία:  Ιωάννα Μαστοράκη  

Μουσική:  Xρυσάνθη  Οικονομάκη  

Παίζουν:  Ιωάννα Μαστοράκη, Μυρτώ Παναγοπούλου  

Παιδαγωγική επιμέλεια: Θανάσης Σάλτας  

Εικονογράφηση: Κύρα  Αλιγιζάκη 

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 15 λεπτά  

 

Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ- Δεύτερο Πρόγραμμα 

 

Τιμές εισιτηρίων: 7€ (γενική είσοδος), 6 € (Μειωμένο) Groups, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ ) 

 

Κάθε Κυριακή από 11 Δεκεμβρίου στις 12.00 π.μ.  

Δύο έξτρα εορταστικές παραστάσεις: Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 17:30 μ.μ. 

 

Προπώληση Viva.gr  

https://www.viva.gr/tickets/theater/to-periboli-tis-xaras-kai-tis-lypis/  

 

Τοποθεσία: Galerie Δημιουργών, Χελιδονούς 28, Ν. Κηφισιά Τ.Κ 14 564 

τηλ .2106251732  

 

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία  στη Galerie δημιουργών και στον χώρο σας  Επικοινωνία: 6946309618 thiasosporeia@hotmail.com 

 

 

Ένα από τα τραγούδια του παραμυθιού: