Όταν στο σπίτι σου υπάρχει σκύλος, τότε η ζωή σου μόνο βαρετή δεν είναι. Και ειδικά, αν ο σκύλος σου είναι η Μερέντα, τότε ετοιμάσου για τρελές περιπέτειες!

Την προηγούμενη εβδομάδα η αγαπημένη, η γλυκούλα Μερέντα σας συστήθηκε. Γλυκούλα; Εγώ θα σας τα πω, για να μάθετε με τι τερατάκι ζω.  Νομίζω ότι κανένας δεν είναι πραγματικά έτοιμος για να υιοθετήσει έναν σκύλο. Μπορεί να φαίνεται κάπως υπερβολικό αλλά είναι μεγάλη αλήθεια. Άλλοι μεγαλώνουν παιδιά και εγώ μεγαλώνω την Μερέντα, την «έφηβη για πάντα».

Όπως είπε και η ίδια, η Μερέντα είναι κόκερ και ως σωστό δείγμα της φυλής της, είναι μια σωστή κυνηγός. Και ως κυνηγός, αναζητά πάντα την τροφή της. Ακόμα κι αν, δεν είναι η τροφή της. Θύμα της αυτή την εβδομάδα, ένα κουτί σοκολατάκια.

Αχ άγιε Βαλεντίνε, τι μας έκανες! Βρέθηκε λοιπόν, ένα κουτί σοκολατάκια στο σπίτι, ένεκα Αγίου Βαλεντίνου. Τώρα λίγο η πολύ δουλειά, λίγο το «και καλά προσέχουμε τι τρώμε», 2 σοκολατάκια πρόλαβα να απολαύσω. Τα άφησα λοιπόν, στο κομοδίνο μου να περιμένουν στωικά πότε θα φαγωθούν. Βλέπετε τα σοκολατάκια ήθελαν να φαγωθούν και έκλαιγαν, φώναζαν. Σε συχνότητες που εγώ δεν άκουγα. Όμως ο κυνηγός του σπιτιού, άκουσε και επιτέθηκε!

 

Κάποια στιγμή αποφασίζω να μπω στο μπάνιο να πάρω το μπάνιο και ο ξεχασιάρης άφησα την πόρτα του δωματίου μου, ανοιχτή. Μέγα λάθος! 10 λεπτά ήταν αρκετά για να γίνει το φονικό. Βγαίνουν λοιπόν, από το μπάνιο αφού έριξα τις άριες μου και τότε ο «δαίμονας» με κοιτάει κατάματα. Είχε το ύφος της ικανοποίησης αλλά και της ενοχής. Με κοίταξε και έτρεξε κατευθείαν στο κρεββάτι της. Το κατάλαβα αμέσως,κάτι είχε κάνει. Όχι μόνο είχε φάει όλα τα σοκολάτακια, είχε ξεσκίσει και το κουτί και το περιτύλιγμα. Τι να την κάνω τώρα; Να την κρεμάσω από αυτιά; (είναι και μεγάλα). Αφού της φώναξα αρκετά, την έβαλα τιμωρία και της κράτησα μούτρα. Και πόσο με εκνευρίζει, όταν την μαλώνω και εκείνη έχει το ύφος του αθώου μικρού κουταβιού!

Περνάνε κάποιες ώρες (τσαντισμένος πάντα εγώ) και Μερέντα αρχίζει να φέρεται περίεργα. Πάει πάνω κάτω ανήσυχα και γλύφει την μουσούδα της έντονα. Και εκεί ξεκίνησε το μαρτύριο και για μένα αλλά και για την Μερέντα. Για αρκετές ώρες ήταν πάρα πολύ ανήσυχη και κάθε τόσο, έκανε εμετό! Στην αρχή ανησύχησα πολύ αλλά μετά από κάποια ώρα κάπως ηρέμησε. Αποσύρθηκε στα ιδιαίτερα της και όποτε το θυμόταν, «έβγαζε ήχους». Έτυχε και είναι και μια φίλη στο σπίτι και στην ερώτηση: γιατί κάνει έτσι το σκυλάκι;, η απάντηση ήταν : α, τίποτα η Μερέντα ξερνάει. Ειλικρινά, δεν ήξερα ότι μπορεί να βγάλει τέτοιους ήχους. Μπορεί να φαίνεται αστείο τώρα αλλά γνωρίζετε πόσο επικίνδυνο ήταν;

Η σοκολάτα μπορεί να δημιουργήσει τοξίδωση στο σκύλο και να τον οδηγήσει από μια γαστρεντερίτιδα,σε κώμα ή σε θάνατο. Η σοκολάτα περιέχει θεοβρωμίνη και  καφεΐνη, συστατικά ιδιαίτερα τοξικά για τους σκύλους. Οι σκύλοι,αντίθετα από τις γάτες, υποκύπτουν στο γλυκό. Θεωρώ τον εαυτό πολύ τυχερό, που η Μερέντα το πέρασε τόσο «ήρεμα». Δεν σας κρύβω ότι ήμουν έτοιμος να τηλεφωνήσω στον κτηνίατρο. Όπως καταλαβαίνετε δεν δίνουμε ποτέ σοκολάτα στον σκύλο και αν έχετε και εσείς ένα σκύλο σαν την Μερέντα, κρύβουμε τις σοκολάτες.

 

to be continued….