Μία διασκεδαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, ένα πολύχρωμο ταξίδι επικών διαστάσεων που ξεκινά όταν ένας εξωγήινος προσγειώνεται στην αφρικανική ζούγκλα.

 

 

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

(Jungle Beat)

 

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Μπρεντ Νταζ

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Σκουφής  Γιώργος, Δελακούρα Έλενα, Θάνος Χρήστος, Ευαγγελάτος Ανδρέας, Λάγκος Κωνσταντίνος, Ζαπαντιώτης Βαγγέλης, Γεωργακάκου Νίκη, Στάικου Ιφιγένεια, Γεωργακάκου Νίκη, Ρεπάνης Κωνσταντίνος, Μήλιος Βασίλης

 

 

Η ζωή τού επιφυλάσσει καινούριους φίλους και πολλά μαθήματα, όπως ότι η φιλία και η διασκέδαση μπαίνουν πάνω από τα όνειρα ενός αλαζόνα πατέρα με κατακτητικές τάσεις.

Η ταινία βασίζεται σε μία τηλεοπτική σειρά με διεθνή επιτυχία σε 200 χώρες.

 

 

Σύνοψη

Ένα πρωινό, τα ζώα της ζούγκλας ξυπνούν και ανακαλύπτουν ότι μπορούν να μιλήσουν. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη τους προκαλεί η αιτία αυτού του πρωτόγνωρου φαινομένου: Υπάρχει ένας εξωγήινος στη ζούγκλα! Ο μικρός Φνιπ έχει έρθει για να κυριεύσει τον πλανήτη εξοπλισμένος με την τελευταία -και πιο τρελή- λέξη της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης και μιας συσκευής που κάνει τα ζώα να μιλούν.

Ο Φνιπ δεν είναι και κανένας φοβερός κατακτητής: του λείπει ο πλανήτης του, έχει διαλύσει το διαστημόπλοιο του και δεν μπορεί να τα βάλει με τη θεότρελη παρέα της ζούγκλας. Οι ήρωες μας  δεν θα αφήσουν μία αποτυχημένη εξωγήινη απόπειρα εισβολής να χαλάσει την ευκαιρία να περάσουν καλά με έναν καινούριο φίλο! Καθώς τα ζώα βοηθούν τον Φνιπ να επιστρέψει, ο εξωγήινος καταλαβαίνει ότι η φιλία είναι η πιο ισχυρή δύναμη στο σύμπαν. Μπορεί, όμως, η φιλία να τα βάλει με ένα διαστημόπλοιο γεμάτο εξωγήινους;

 

 

 

 

Σημείωμα του δημιουργού

Είμαι κατενθουσιασμένος που έκανα αυτή την ταινία. Έχει γερές δόσεις χιούμορ για όλη την οικογένεια και περνάει το μήνυμα της φιλίας, της αποδοχής και της πίστης παρά τις αντιξοότητες.

Οποιοσδήποτε σεναριογράφος θα σας πει ότι οι κύριοι χαρακτήρες πρέπει να κάνουν ένα ταξίδι για να μάθουν πράγματα και να αλλάξουν μέχρι το τέλος της ταινίας. Δεν πιστεύω ότι τα πράγματα είναι έτσι. Τι θα συνέβαινε αν οι χαρακτήρες είναι αθώοι και πλακατζήδες στην αρχή και στο τέλος και κατά τη διάρκεια; Με την ταινία θέλησα να δείξω συνέπεια στους χαρακτήρες. Το ότι παρά τις δυσκολίες, παραμένουν ίδιοι είναι εξίσου δυνατό και αξιοθαύμαστο. Μπορεί μια φιλία να χαλάσει κάτω από πίεση; Φυσικά και όχι! Τι θα γινόταν αν η δύναμη της αντιστεκόταν σε όλα τα εμπόδια;

Ο εξωγήινος Φνιπ αλλάζει πιο πολύ από όλους, καθώς η αγνότητα και το πνεύμα των ζώων τον κερδίζει και κατακτά την καρδιά του. Η ταινία είναι διασκεδαστική και αφήνει ένα ζωγραφισμένο χαμόγελο στους θεατές της από την αρχή μέχρι το τέλος και ακόμα παραπέρα.

 

 

Η φιλία είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο σύμπαν

Οι ήρωες της ταινίας είναι ενωμένοι μπροστά στα πάντα και ούτε ένας στρατός από εξωγήινους δεν μπορεί να τους διαλύσει. Η παρέα ξέρει ότι η φιλία είναι για όλους και ο Φνιπ δεν αποτελεί εξαίρεση.

«Ένα από τα κλειδιά της ταινίας είναι η καρδιά της. Καταλήξαμε σε μία ιστορία με έναν εξωγήινο που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο, κάτι που ακούγεται επιθετικό, αλλά επειδή οι χαρακτήρες είναι τόσο αγνοί και αισιόδοξοι, αποδέχονται την κατάσταση. Αυτό είναι τελείως αντίθετο με οποιαδήποτε άλλη ταινία με εξωγήινους! Κανονικά θα αντιστέκονταν! Αυτή η απόλυτη αποδοχή για τον Φνιπ τους εξασφαλίζει τελικά την ελευθερία τους!» λέει ο δημιουργός της ταινίας.

 

 

Μία φανταστική ζούγκλα

«Η ταινία απεικονίζει την αφρικανική ζούγκλα όπως τη φαντάζονται τα παιδιά. Ο Μάνκι δεν είναι ένα συγκεκριμένο είδος μαϊμούς, είναι όπως οι άνθρωποι φαντάζονται τις μαϊμούδες. Άλλες ταινίες είναι σχολαστικά αληθοφανείς, αλλά η δική μας ταινία μοιάζει με το πώς φαντάζεται ένα παιδί τη ζούγκλα και τη σαβάνα. Λειτουργεί στον κόσμο του φανταστικού» εξηγεί ο δημιουργός.

 

 

Μία αξιολάτρευτη παρέα

Φνιπ ο εξωγήινος (με τη φωνή του Θάνου Χρήστου)

Ο απρόθυμος κατακτητής

Δεν θεωρείται άξιος από τους μοβ και επιθετικούς συμπατριώτες του. Είναι πολύ πράος και ευγενικός για να γίνει κατακτητής. Το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει σπίτι του. Ίσως αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι να βρει φίλους που τον αποδέχονται για την καλή καρδιά του.

 

Μάνκι η μαϊμού (με τη φωνή του Σκουφή  Γιώργου)

Ένας θαρραλέος ζογκλέρ με ειδικότητα στις μπανάνες.

Είναι γεννημένος για περιπέτειες, σφύζει από ενέργεια, έχει μπρίο και μεγάλες ιδέες: μπορεί να κάνει τα πάντα! Τρελαίνεται για την κολλητή του την Τρανκ, που είναι εκεί για να τον μαζέψει κάθε φορά που τα μεγαλόπνοα σχέδια του γκρεμίζονται.

 

Τρανκ η ελεφαντίνα (με τη φωνή της Δελακούρας Έλενας)

Αισιοδοξία και καλή καρδιά πάνω απ΄όλα.

Αυτή η  γεμάτη ενθουσιασμό ελεφαντίνα είναι η πιο ένθερμη οπαδός που θα μπορούσε να έχει κανείς. Έχει τεράστια καρδιά, όπως και το μέγεθος της, και μία προβοσκίδα που στάζει καλά λόγια για τους φίλους της. Καλό είναι όμως να μην πειράξει κανείς τον Μάνκι της!

 

Ρόκι ο ρινόκερος (με τη φωνή του Ευαγγελάτου Ανδρέα)

Ένα μικρό ρινοκεράκι που ζυγίζει δύο τόνους.

Ο Ρόκι δεν ξεμένει από ενθουσιασμό, γιατί τα πάντα είναι ό,τι καλύτερο!

 

Τολμπέρτ η καμηλοπάρδαλη (με τη φωνή του Ζαπαντιώτη Βαγγέλη)

Ένας ειλικρινής, ατσούμπαλος και εκκεντρικός τύπος.

Όλα πάνω του είναι αλλόκοτα και όλα μέσα του τον κάνουν έναν υπέροχο φίλο.

 

Χαμφ ο σκαντζόχοιρος (με τη φωνή του Λάγκου Κωνσταντίνου)

Ένας αγκαθωτός κύριος.

Ο Χαμφ είναι γκρινιάρης, αντιδραστικός και φανατικός οπαδός των κανόνων.

Το γρασίδι του είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εκείνον. Πρέπει να είναι πάντα τέλεια κουρεμένο και απαλλαγμένο από μαϊμούδες. Μπορεί αν τον αγκάλιαζαν καμιά φορά να μην ήταν μυγιάγγιχτος.

 

Ρίμπερτ ο βάτραχος (με τη φωνή του Ζαπαντιώτη Βαγγέλη)

Πολυάσχολος χωρίς να κάνει τίποτα.

Ο Ρίμπερτ κοιτάει μόνο τη δουλειά του, εκτός αν μιλάμε για φαγητό, όποτε τα μάτια του γουρλώνουν και ξεπερνάνε σε μέγεθος το στομάχι του.

 

Το μωρό στρουθοκάμηλος (με τη φωνή της Γεωργακάκου Νίκης)

Αναρχικό στοιχείο, αν και νήπιο.

Είναι ατρόμητη, χαμογελαστή, γεμάτη περιέργεια, ανεξέλεγκτη και αστεία, ειδικά όταν τα κάνει πάνω της τις πιο αναπάντεχες στιγμές. Κανείς δεν μπορεί να την πείσει ότι δεν μπορεί να πετάξει.

 

Η μαμά στρουθοκάμηλος (με τη φωνή της Στάικου Ιφιγένειας)

Η απόλυτη μητρική φιγούρα.

Θετική και τρυφερή με μόνη δυσκολία να πείσει το μωρό της ότι δεν μπορεί να πετάξει.

 

Γκρόκγον ο μπαμπάς εξωγήινος (με τη φωνή του Μήλιου Βασίλη)

Ο κυβερνήτης 999 πλανητών.

Είναι βλοσυρός, πομπώδης και μοβ. Κατάγεται από ένα είδος που πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να νιώσεις σημαντικός και ιδιαίτερος είναι να κατακτήσεις άλλους πλανήτες, οπότε επιμένει ότι ο γιος του Φνιπ πρέπει να κυριεύσει τη Γη για το καλό του. Αλλά ο Φνιπ έχει διαφορετική άποψη, παρ΄όλο που ο Γκρογκόν δεν ακούει τίποτα.

 

Αρχηγός Κοννοχαίτης (με τη φωνή του Ρεπάνη Κωνσταντίνου)

Η φωνή του κοπαδιού.

Είναι μία ντίβα. Είναι ματαιόδοξος, ξιπασμένος και τελείως κολλημένος με τη μουσική. Τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από το να είναι αρχηγός της αγέλης.

 

 

 

6 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Tanweer