Η νέα live-action ταινία της Disney είναι γεγονός. Η ταινία Ντάμπο αποτελεί ύμνο στη διαφορετικότητα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τιμ Μπάρτον και το καστ απογειώνει την ταινία.

Λίγο πριν την επέτειο των 78 χρόνων από την κυκλοφορία της ταινίας του 1941, η ταινία Ντάμπο επανακυκλοφορεί.  Αυτή τη φορά παίρνει σάρκα και οστά. Η ταινία που κέρδισε τις καρδιές του κοινού υπόσχεται να μας μαγέψει ακόμα περισσότερο.

Ο Ντάμπο, ένα γλυκό, νεογέννητο ελεφαντάκι με τεράστια αυτιά, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο ρημαγμένο τσίρκο του Μαξ Μέντιτσι. Αρχικά, η διαφορετικότητα του είναι πηγή προβληματισμού για τον Μέντιτσι, που υπολόγιζε σε ένα χαριτωμένο ελεφαντάκι για να προσελκύσει τα πλήθη, μέχρι που ο Ντάμπο ανακαλύπτει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα τεράστια αυτιά για να πετάξει. Κάτι που δεν προλαβαίνει να χαρεί, όταν του στερούν την πολυαγαπημένη του μητέρα, με αποτέλεσμα να καταλήξει μόνος και φοβισμένος, και την ίδια στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενός φαντασμαγορικού λούνα παρκ που ονομάζεται Dreamland. 

Ο διαφορετικός αυτός ήρωας με τα μεγάλα αυτιά, θα μας συγκινήσει μέσα από μια πανδαισία χρωμάτων και σκηνικών. Ο Ντάμπο εκτός από μεγάλα αυτιά έχει και μια ακόμα μεγαλύτερη καρδιά. Η ταινία αποτελεί ένα φόρο τιμής στον μαγικό και ανεξάντλητο κόσμο των «τεράτων», μία πληθωρική κινηματογραφική εμπειρία για όλη την οικογένεια.

O οραματιστής σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον, μιλάει για την κλασική ιστορία που είναι μια γιορτή για τη διαφορετικότητα και την οικογένεια. «Η ιδέα του να είσαι μέρος ενός τσίρκου έχει να κάνει με μια αλλόκοτη οικογένεια από περιθωριακούς τύπους που δεν ταιριάζουν στην κοινωνία και που όλοι τους αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Αυτή είναι η ουσία της ταινίας».

Από 28 Μαρτίου μπορούμε να πετάξουμε μαζί με τον Ντάμπο. Στους κινηματογράφους από την Feelgood και σε 3D, μεταγλωττισμένο και με υπότιτλους.

 

 

Δείτε το τρέιλερ:

 Συντελεστές

Σενάριο: Ehren Kruger

Σκηνοθεσία: Tim Burton

Παίζουν: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin, Lucy DeVito, Joseph Gatt, Sandy Martin, Deobia Oparei, Nico Parker, Sharon Rooney, Finley Hobbins

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ben Davis

Σχεδιασμός Παραγωγής: Rick Heinrichs

Κοστούμια: Colleen Atwood

Μοντάζ: Chris Lebenzon

Μουσική: Danny Elfman

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Χρήστος Πλαΐνης, Γιάννης Στεφόπουλος, Κώστας Φιλίππογλου, Στεφανία Φιλιάδη, Ντίνος Σούτης, Πέγκυ Μανωλά, Άγγελος Ριζόπουλος, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Πέτρος Δαμουλής, Βασίλης Μηλιός

0