Μια ταινία στις αποχρώσεις του μαύρου και του άσπρου έχει να μας προτείνει ο σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού, που για πολλούς αποτελεί ένα υπερθέαμα όπως ένας κινέζικος πίνακας ζωγραφικής.

 

Παρακολουθούσε την δραματική ιστορία ενός βασιλιά και του λαού του, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την πατρίδα τους. Στόχος τους, να ξαναγυρίσουν στην χώρα τους. Η αποστολή αυτή είναι δύσκολη και ο βασιλιάς θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσω για να τα καταφέρει. Ο Βασιλιάς είναι άγριος και φιλόδοξος αλλά τα κίνητρα και οι μέθοδοί του είναι άγνωστα και μυστήρια. Ο αρχιστράτηγός του είναι ένας οραματιστής που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τη μάχη αλλά χρειάζεται να αναπτύξει το σχέδιό του με απόλυτη μυστικότητα. Οι γυναίκες του παλατιού αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που δεν έχει χώρο για εκείνες. Και υπάρχει και ένας κοινός θνητός γύρω από τον οποίο στροβιλίζονται οι αδυσώπητες δυνάμεις της ιστορίας, έτοιμες να τον κατασπαράξουν.

Πάμε λοιπόν, να παρακολουθήσουμε μια άλλης εκδοχή της ιστορίας των Τριών Βασιλείων, με πρωταγωνιστή την «Σκιά». Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στους σωσίες, των οποίων η ύπαρξη χρονολογείται από τα αρχαία χρόνια. Ο σωσίας αποκαλούνταν «σκιά» και έπρεπε να είναι έτοιμος να αναλάβει δράση μόλις ο «αφέντης» (βασιλιάς ή ευγενής) του βρισκόταν σε κίνδυνο. Η ομοιότητα έπρεπε να είναι ικανή να μπερδέψει την αλήθεια με το ψέμα ώστε κανείς να μην μπορεί να καταλάβει ποιον έχει μπροστά του.

 

 

Αγώνας, επιβίωση, δολοπλοκία, ίντριγκα, εξουσία, έρωτας είναι τα στοιχειά που προσδίδουν σε αυτήν την ταινία μια μοναδική αισθητική αρτιότητα. Και όλα αυτά κάτω από την καλλιτεχνική ματιά του διάσημου σκηνοθέτη Ζανγκ Γιμού, ο οποίος, όπως ανέφερε, καιρό τώρα τον απασχολούσε το θέμα της «σκιάς» και επιτέλους το έκανε πραγματικότητα.

 

 

Η μονοχρωματική παλέτα που χρησιμοποιηθεί ο σκηνοθέτης, παραπέμπει στο σύμβολο του yin και yang, η οποία «λερώνεται» από κόκκινες πινελιές καθιστώντας την ταινία ένα «ζωντανό» πίνακα ζωγραφικής

 

Η ταινία θα προβληθεί στις μεγάλες οθόνες  στις 14 Μαρτίου από ODEON και την AUDIO VISUAL

 

Δείτε το τρέιλερ:

 Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία

Ζανγκ Γιμού

Σενάριο

Λι Γουέι, Ζανγκ Γιμού

Παραγωγή

Έλεν Ελάιασοφ, Ζανγκ Ζάο, Πανγκ Λίγουεϊ,

Λιου Τζουν, Γουάνγκ Ξιάοτζου

Ηθοποιοί

Ντενγκ Τσάο, Σουν Λι, Ζενγκ Κάι, Γκουαν Ξιαοτόνγκ

Φωτογραφία

Ζάο Ξιάοντινγκ

Μοντάζ

Ζου Ξιάολιν

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Μα Κουονγκ Γουίνγκ

 

 

0