«Ένας υφυπουργός δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι έκανε «απλώς» τη δουλειά του, όταν γύρω του συμβαίνουν σημεία και τέρατα» αναφέρουν με νόημα στην επιστολή τους

 

 

Την παραίτηση του υφυπουργού Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρωμανωλάκη ζητά ο Σύλλογος Σπουδαστριών/στών, μαζί με τη Διεύθυνση και τους καθηγητές της σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

«Ένας υφυπουργός δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι έκανε «απλώς» τη δουλειά του, όταν γύρω του συμβαίνουν σημεία και τέρατα» αναφέρουν με νόημα στην επιστολή τους προς τον υφυπουργό Πολιτισμού.

Στις 22/2 κληθήκαμε ως Σύλλογος Σπουδαστριών/στών, μαζί με τη Διεύθυνση και τους καθηγητές της σχολής μας, σε συνάντηση και διάλογο με τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκη.

Ο Σύλλογος αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συνάντηση και απέστειλε επιστολή στην οποία σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι

«Ένας άνθρωπος με πολιτική εξουσία δεν κάνει ποτέ απλώς τη δουλειά του. Οφείλει να επαναπροσδιορίζει την πολιτική του τοποθέτηση και εντέλει να επιλέγει με ποιους συμπορεύεται και ποια συνείδηση έχει. Θέση μας είναι ότι, για τους παραπάνω λόγους ο κ. Γιατρωμανωλάκης θα πρέπει να παραιτηθεί όπως και σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού».

 

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου

 

Στις 22/2 κληθήκαμε ως Σύλλογος Σπουδαστριών/στών, μαζί με τη Διεύθυνση και τους καθηγητές της σχολής μας, σε συνάντηση…

Δημοσιεύτηκε από Σύλλογος Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

 

Σία Αναγνωστοπούλου: Ηχηρή απάντηση στη φαρσκομωδία Μητσοτάκη

 

«Στη φαρσοκωμωδία που ανέβασε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, χωρίς ίχνος σεβασμού στους ανθρώπους του Πολιτισμού, η απάντηση ήρθε ηχηρή προς την υπουργό και υφυπουργό του Πολιτισμού από τους ίδιους τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου» σχολιάζει η τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου.

«Αντί ο πρωθυπουργός να υπερηφανεύεται για τη στήριξη στην κ. Μενδώνη των 56 ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων –κατά τύχη διορισμένων σχεδόν όλων σε δημόσιους οργανισμούς-, καλό θα ήταν να ακούσουν τις φωνές των νέων γιατί πάνω από όλα σημασία έχει η αγωνία των ανθρώπων του Πολιτισμού για το μέλλον και όχι η εμμονική διατήρηση προσώπων και καταστάσεων που εκκωφαντικά αμφισβητούνται από μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού κόσμου.

Η υπόθεση στον Πολιτισμό δεν πρόκειται να σταματήσει, ούτε να «περάσει στα ψιλά» όπως κάποιοι επιθυμούν. Οι νέοι άνθρωποι είναι εδώ και απαιτούν, μαζί με πολλούς, την παραίτηση της κ. Μενδώνη και του υφυπουργού της» επισημαίνει η Σία Αναγνωστοπούλου.

 

Πηγή

 

0