Μια υπέροχη και πρωτότυπη ιδέα για την ανέγερση μουσικού σχολείου υλοποιήθηκε σε ένα χωριό της Κίνας.

Απ’ το 2007, οι μαθητές της Huainan μπορούν να μπουν μες στο βιολί για να μάθουν βιολί. Να παίξουν πιάνο μες στο πιάνο! Φαίνεται πως η αρχιτεκτονική συνάντησε τη μουσική και το αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικό θαύμα!

Το κτίριο πιάνο στο Huainan στην επαρχία Anhui της Κίνας είναι ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πρωτότυπα κτίρια στον κόσμο και αν είστε fan τόσο της μουσικής όσο και της αρχιτεκτονικής, τότε αυτό μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας αρχιτεκτονικό κτίριο.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό σχέδιο που χρησιμοποιεί μια κλίμακα 50: 1 ενός μεγάλου πιάνου και ενός βιολιού, σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου με μαύρο και διαφανές γυαλί. Σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονες στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Hefei σε συνεργασία με το σχέδιο διακόσμησης Huainan Fangkai και κατασκευάστηκε το 2007 σε μια προσπάθεια βελτίωσης της οικονομίας και ενθάρρυνσης του τουρισμού στην πόλη.

Το βιολί χρησιμεύει ως κυλιόμενη σκάλα καθώς και ως σκάλα για να φτάσετε στους διάφορους ορόφους του κυρίως κτιρίου πιάνου, το οποίο παρουσιάζει διάφορα σχέδια και αναπτυξιακά έργα που η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα αυξήσει την οικονομία των πόλεων και θα προσελκύσει τόσο τουρίστες όσο και νέους κατοίκους.

Το κατώτατο τμήμα του πιάνο αποτελείται από δύο διαφορετικές αίθουσες συναυλιών και χρησιμεύει επίσης ως χώρος πρακτικής για μουσικούς που παρακολουθούν τα τοπικά κολέγια της περιοχής.

Το κτίριο έχει γίνει επίσης δημοφιλής τουριστικός προορισμός και καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας θα δείτε τους ανθρώπους να χαλαρώνουν κάτω από το πιάνο και να παίρνουν ομαδικές εικόνες δίπλα στο γιγαντιαίο βιολί.

 

 

 

 
0