Με ήχους και μελωδίες σε ρετρό και vintage στυλ ο Αδάμ Τσαρούχης τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει το ξεχωριστό μουσικό του στίγμα στην σύγχρονη ελληνική μουσική. Τα τραγούδια του διαπνέονται από μια “… vintage αισθητική … σε ρυθμούς και μελωδίες που έχουμε ακούσει σε άλλες εποχές”, όπως εξομολογείται στη συνέντευξη που παραχώρησε στο The Look.Gr

 

 

1.«Να ξυπνάω με έναν ήλιο, αγκαλιά το πρωί…», μ’ αυτό το στίχο ξεκινά το νέο σας τραγούδι. Ποιο είναι το ιδανικό ξύπνημα για σας;

Το ιδανικό ξύπνημα για μένα είναι μια μέρα χωρίς δουλειά, χωρίς ρολόι και ξυπνητήρια. Αγκαλιά στο κρεβάτι και τον ήλιο να μπαίνει από το παράθυρο.

 

 1. «Αισθήματα μου», το νέο σας single από την Walnut. Μια συνεργασία ξανά με την ξεχωριστή Πέννυ Μπαλτατζή. Τι αισθήματα σας γεννά αυτή η συνεργασία;

Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την συνεργασία. Είναι το δεύτερο τραγούδι που κάνουμε παρέα με την Πέννυ Μπαλτατζή. Είναι πολύ όμορφο να δουλεύεις με ανθρώπους που εκτιμάς και είναι και φίλοι σου. Το πρώτο μας κομμάτι με τίτλο «που και που» κυκλοφόρησε πριν έναν χρόνο, και τώρα τα «Αισθήματα μου» ένα τραγούδι που αγάπησα με το πρώτο άκουσμα.

 

 1. Γεννημένος σε ένα περιβάλλον που οι νότες της μουσικής καθόριζαν τη ζωή του σπιτιού, με ποιες λέξεις θα ορίζατε τη μουσική;

Η μουσική για μένα είναι τα πάντα. Είναι όλη μου η ζωή. Είναι ο τρόπος που εκφράζομαι. Από πολύ μικρή ηλικία πήρα την απόφαση να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Ο μπαμπάς μου είναι μουσικός και τραγουδιστής όποτε οι επιρροές και η μουσική υπήρχαν πάντα μέσα στο σπίτι.

 

 1. Η Παναγία των Παρισίων, Το Παραμύθι του Τσάρου Σαλτάν είναι 2 μόνο από τις θεατρικές παραγωγές στις οποίες έχετε συμμετάσχει . Η θεατρική σκηνή πόσο στιγματίζει ένα νεαρό στα ξεκινήματά του;

Είμαι πολύ τυχερός που πήρα μέρος σε σπουδαίες μουσικές θεατρικές παραστάσεις. Η κάθε μια μου έδωσε διαφορετικά πράγματα, εμπειρία , γνώση , γνωριμίες, και με έμαθαν να δουλεύω σκληρά σε αυτό που αγαπώ.

 

 

 1. Οι ρετρό swing ήχοι τα τελευταία χρόνια έχουν την τιμητική τους. Πως εξηγείτε αυτή τη στροφή προς το συγκεκριμένο μουσικό είδος;

Ο κόσμος έχει ανάγκη να βρει αισθήματα και ρυθμούς από μια εποχή που έχει αγαπήσει πολύ. Μια εποχή ίσως πιο χαρούμενη πιο νοσταλγική.

 

 1. Η μουσική του χτες σε καλούπια σημερινά. Αυτός ο συγκερασμός τι αντίκτυπο αφήνει μέσα σας;

Μου αρέσει να έχει η μουσική μου μια ατμόσφαιρα. Πολλές φορές αρκετός κόσμος νομίζει ότι μπορεί να είναι παλιό τραγούδι ένα νέο μου τραγούδι. Υπάρχει αυτή η vintage αισθητική. Είναι ρυθμοί και μελωδίες που έχουμε ακούσει σε άλλες εποχές. Παρόλο αυτά υπάρχει ένα σημερινό στοιχείο και μια φρεσκάδα στο τρόπο που προσεγγίζουμε το κάθε κομμάτι .

 

“…πρέπει σίγουρα να δούμε με μεγαλύτερη προσοχή το θέμα της φύσης και του περιβάλλοντος”

 

 1. Πρόσφατα κάνατε ένα live στο cafe του Νομισματικού Μουσείου. Με ποια λόγια θα αποτυπώνατε την αποδοχή του κοινού εν μέσω αυτής της δύσκολης περιόδου;

Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την εμφάνιση όπως και για την live συναυλία που κάνω. Ο κόσμος μας γέμισε αγάπη κάνοντας την συναυλία sold out μια βδομάδα πριν. Νομίζω όλοι μας έχουμε κουραστεί από αυτό που συμβαίνει και έχουμε ανάγκη από την διασκέδαση και την μουσική.  

 

 1. Κατά πόσο ήταν δημιουργική η περίοδος της καραντίνας; Περιγράψτε μας ένα 24ωρο σας εκείνης της περιόδου;

Ήταν σίγουρα μια περίοδος που δεν ήταν εύκολη  για κανέναν. Είναι δύσκολο να μην μπορείς να δεις τους ανθρώπους που αγαπάς και να έχεις φόβο για το αύριο. Για την υγεία σου , για την δουλειά σου. Παρόλο αυτά πρέπει να μην χάνουμε την οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας, και να είμαστε δημιουργικοί. Μελέτησα αρκετά.  Διάβασα , άκουσα μουσική και ξεκουράστηκα.

 

 1. Ποια θεωρείτε την μεγαλύτερη ανατροπή που θα επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού στο προσεχές μέλλον μας;

Ας ελπίσουμε ότι οι ανατροπές ότι θα είναι για το καλύτερο της ανθρωπότητας. Σίγουρα πρέπει να δούμε όλο αυτό ως βελτίωση μας. Μέσα από τις δυσκολίες πάντα βγαίνουν ωραία πράγματα. Πρέπει σίγουρα να δούμε με μεγαλύτερη προσοχή το θέμα της φύσης και του περιβάλλοντος.

 

 

 1. Οι θηριωδίες του μέχρι πρότινος εκλεγμένου εθνικιστικού κόμματος βρίσκονται ξανά στην επικαιρότητα. Θα ήθελα τις σκέψεις σας με αφορμή τη δίκη που διεξάγεται αυτές τις μέρες.

Είμαι πάντα υπέρ στην ελευθερία και κατά σε κάθε είδους φασισμού και εθνικισμού.

 

 1. Ανατρέχοντας στο μακρινό παρελθόν της παιδική σας ηλικίας. Ποιες μουσικές έρχονται πρώτες στη σκέψη σας;

Ακούω κυρίως ξένοι μουσική, αγαπώ πολύ την «μαύρη μουσική»  soul, jazz , swing , αλλά και την ποπ μουσική.

 

 1. Ποια τα άμεσά σας σχέδια;

Αυτόν τον καιρό κάνω εμφανίσεις κάθε βδομάδα σε ένας υπέροχο κήπο στο Κεφαλάρι στο Cash. Το επόμενο μου σχέδιο είναι η δημιουργία ενός δεύτερου προσωπικού δίσκου.

 

 

Ακούστε το νέο τραγούδι του Αδάμ Τσαρούχη “Αισθήματά μου” που κυκλοφορεί από τη Walnut Entertainment Greece