Oι Broken Morning ιδρύθηκαν το 2010 από τον Βασίλη Σωτηρίου

Ο ήχος τους επηρεάζεται από τις δεκαετίες του 1960 και 1970 μέσα από ένα πιο μοντέρνο πρίσμα και πιο σύγχρονη αισθητική.

Ανάμεσα στις επιρροές τους υπάρχουν πολλά αξιόλογα συγκροτήματα (Spiritual Beggars, Orange Goblin, Firebird,The Quill,Graveyard,Witchcraft).

Τον Απρίλιο του 2012 ηχογράφησαν το πρώτο τους EP demo και στις 25 Αυγούστου 2014 κυκλοφόρησαν σε περιορισμένες κόπιες το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ” Strangers Among Strangers ”.

 

 

Ένα άλμπουμ που αναβιώνει την αισθητική των spaghetti westerns και πραγματευεται θέματα όπως η αποξένωση, η απομόνωση και η κριτική των στερεότυπων που επικρατούν στην κοινωνία.

Για να προωθήσουν το άλμπουμ έκαναν 2 βίντεο κλιπ: ‘’Until the Sun Falls ” και ‘’The Stranger ‘’.

 

Τον Ιανουάριο του 2017 η μπάντα ηχογράφησε το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο ” Time For Retribution’’.Πιο βαρύ και λιγότερο λυρικό σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ τους’’Strangers Among Strangers.”

To δεύτερο album με τίτλο ‘’Time for Retribution’’ σε παραγωγη David ‘’Sitting Bull’’ Prudent & Βασίλη Σωτηρίου και μίξη/mastering από David Prudent.Ηχογραφήθηκε στο made in hell studio.

Μουσική και στίχοι για όλα τα τραγούδια από τον Βασίλη Σωτηρίου.

Line up του δίσκου :

Βασίλης Σωτηρίου μπάσο,φωνητικά,πλήκτρα

Μιχάλης Φλουράκης κιθάρες

Δημήτρης Αντωναίος τύμπανα

Πιο βαρύ και λιγότερο λυρικό σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ τους: ” Strangers Among Strangers. ”

Πραγματευεται ζητήματα όπως η αδικία, η προδοσία, η εξαπάτηση καθώς και την διαπίστωση ότι δεν είναι ποτέ αργά για να υψώσεις το ανάστημα σου και να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν ακόμη και αν οι πιθανότητες είναι μικρές και το τίμημα υψηλό.

Για να προωθήσουν το άλμπουμ γύρισαν 2 video clip για τα :’’Sludge House’’ και ‘’Thoughts on A Ledge’’.

To 2019 τελείωσαν τις ηχογραφήσεις του τρίτου άλμπουμ τους με τίτλο ‘’Victory Through Loss’’.

Line up του δίσκου:

Βασίλης Σωτηρίου μπάσο,φωνητικά,πλήκτρα

Μιχάλης Φλουράκης κιθάρες

Άρης Αγγελόπουλος τύμπανα

Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με πολλά αξιοσημείωτα συγκροτήματα (Pulse, Narcosis, Ghost Season,Βlack Hat Bones , Desert Hound, Rollin’Dice) με αρκετές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους όπως:

Rainbow, Bat City, Ghost House,An Club, Modu, Blackbird, Death Disco και σε φεστιβάλ (Πετρούπολης, Ίλιον Πάρκο Α. Τρίτσης, 5ο Φεστιβάλ Μουσικής Θήβας).

1