Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο αγαστής συνεργασίας με Σωματεία και Συλλόγους ατόμων με ειδικές δεξιότητες και πάντα αρωγός στην επίλυση ζητημάτων που τους αφορούν, στηρίζει μια μεγάλη εκδήλωση, την τέταρτη (4η) επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου.

 

 

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν η ιδρύτρια της ΚΟΙΝ ΣΕΠ «Παγκόσμια Αγκαλιά» κ. Φραγκούλη, η πρόεδρος και ιδρύτρια του Σωματείου «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, μόνο άνθρωποι» κ. Αντώναρου και ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» κ. Μπέλλος, με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου 2019 με την παρουσία αθλητών ΑΜΕΑ με αρκετές διακρίσεις καθώς και μοντέλα που φέρουν τίτλους πανελληνίων καλλιστείων.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα για συμμετοχή και στήριξη της Περιφέρειας σε αυτή την εκδήλωση, τονίζοντας ότι πάντα η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στέκονται αρωγοί στα προβλήματά τους, με ουσιώδη έργα.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 

➢ Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής (ΑΜΕΑ) για το έτος 2018-2019, προϋπολογισμού 583.354€

➢ Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές

➢ Δημιουργία – αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών

➢ Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση, προϋπολογισμού 630.000,00€

 

 

Από την πλευρά τους η κ. Φραγκούλη, η κ. Αντώναρου και ο κ. Μπέλλος ευχαρίστησαν θερμά την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη για τη στήριξη της Περιφέρειας, αναγνωρίζοντας την προσφορά της Περιφέρειας όλα αυτά τα χρόνια σε άτομα με ειδικές δεξιότητες σε πανθεσσαλικό επίπεδο, αλλά και την άψογη συνεργασία με τα κατά τόπους Σωματεία και Συλλόγους.