Από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Πέτρου Γεωργίου, κυκλοφορεί το βιβλίο του Gareth Stedman Jones “Καρλ Μαρξ: Μεγαλείο και ψευδαισθήσεις”.

 

 

Το βιβλίο

Καρλ Μαρξ: Μεγαλείο και ψευδαισθήσεις

Συγγραφέας: Gareth Stedman Jones

Μεταφραστής: Πέτρος Γεωργίου

ΣΕΙΡΑ: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ/ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ISBN: 978-960-16-8115-3

ΣΧΗΜΑ: 14Χ24

ΣΕΛΙΔΕΣ: 816

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 32,00€ 

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

 

Οι άνθρωποι του 19ου αιώνα βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτοφανείς πολιτικές, οικονομικές, θρησκευτικές και διανοητικές προκλήσεις. Οι αποστάσεις συρρικνώνονταν, νέες πόλεις ξεφύτρωναν, ιδιοφυείς εφευρέσεις μεταμόρφωναν το βιομηχανικό τοπίο, νέες ιδέες σχηματίζονταν σχετικά με τον Θεό, τις ανθρώπινες ικανότητες, τη βιομηχανία, την επανάσταση, τις αυτοκρατορίες, τα πολιτικά συστήματα – και, πάνω απ’ όλα, σχετικά με τη μορφή που θα έπαιρνε το μέλλον.

Ο Καρλ Μαρξ, γιος Εβραίου προσήλυτου στον χριστιανισμό από τη Ρηνανία, πραγματοποίησε μία από τις πιο εξέχουσες και καθηλωτικές συνεισφορές σε αυτό το πνευματικό κλίμα διαρκών ζυμώσεων, αφιερώνοντας ολόκληρη τη ζωή του στην κατανόηση των προσδοκιών και των φόβων του κόσμου του αιώνα του.

Σε αυτή τη νέα και μνημειώδη βιογραφία του ο Γκάρεθ Στέντμαν Τζόουνς εξερευνά πώς ο Μαρξ διαμόρφωσε τις επαναστατικές ιδέες του σε καιρούς διανοητικού αναβρασμού και τον αντίκτυπό τους στην εποχή του και δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να κατανοήσει, όπως ποτέ πριν, τον κόσμο των ιδεών που διαμόρφωσε τον κόσμο του Μαρξ – και που έκανε τον Μαρξ να διαμορφώσει τον δικό μας κόσμο.

 

 

«Κορυφαίο έργο διανοητικής βιογραφίας, σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Stedman Jones είναι ο μοναδικός βιογράφος, ο μοναδικός μελετητής που αναλύει τόσο καλά τη διαμόρφωση του Μαρξ στο πολιτικό πλαίσιο της εποχής του».     

Terrell Carver, Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ

 

«O Stedman Jones μάς αποκαλύπτει τον Μαρξ άνθρωπο του καιρού του, που διαρκώς διαβάζει, αναθεωρεί και αγωνιά να συγκροτήσει την αναδυόμενη κοσμοθεωρία του. Το βιβλίο του είναι ένα επιβλητικά σημαντικό έργο για την προσπάθεια ενός πνεύματος να συλλάβει τον νέο κόσμο που διαμορφώνεται ταχύτατα. Κι είναι επίσης και το συναρπαστικό πορτρέτο αυτού του κόσμου από την οπτική του πνεύματος αυτού».

Jeremy Adelman, Public Books

 

«Ανάλυση της οικονομικής και κοινωνιολογικής σκέψης του Μαρξ που θα μείνει».  

George Steiner

 

«Η οριστική βιογραφία του Μαρξ για την εποχή μας».            

Peter E. Gordon, New York Times Book Review

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο Gareth Stedman Jones (γενν. 1942) είναι καθηγητής Ιστορίας των Ιδεών στο Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο. Είναι εταίρος του Κολεγίου King’s του Cambridge, όπου δίδαξε επί πολλά χρόνια κι έγινε καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης το 1997. Έχει γράψει τα βιβλία Outcast London, Languages of Class και An End to Poverty? κι έχει επιμεληθεί την έκδοση του Κομμουνιστικού Μανιφέστου στη σειρά Penguin Classics.

 

 

0