, Ροδρίγο Ασµπούν “Δεσμοί Στοργής” από τις εκδόσεις Πατάκη

Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο του Ροδρίγο Ασµπούν “Δεσμοί Στοργής” σε μετάφραση Γεωργίας Ζακοπούλου





 

 

Το βιβλίο

, Ροδρίγο Ασµπούν “Δεσμοί Στοργής” από τις εκδόσεις Πατάκη

“ΔΕΣΜΟΙ ΣΤΟΡΓΗΣ”

Συγγραφέας: ΡΟΔΡΙΓΟ ΑΣΜΠΟΥΝ

Μετάφραση: ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΕΙΡΑ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ISBN: 978-960-16-7556-5

ΣΧΗΜΑ: 14×21

ΣΕΛΙΔΕΣ: 160

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 10,90 €

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: MΑΪΟΣ 2019

 

Βολιβία, 1950. Ο Χανς Ερτλ, ο παλιός εικονολήπτης της Λένι Ρίφενσταλ, της κινηµατογραφίστριας του Χίτλερ, θα εγκαταλείψει το Μόναχο και θα καταφύγει στη Βολιβία µαζί µε τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους. Εκεί, ο Χανς θα γίνει εξερευνητής και θα αφοσιωθεί στην αναζήτηση της Παϊτιτί, της χαµένης πόλης των Ίνκας που βρίσκεται κρυµµένη στην αφιλόξενη ζούγκλα του Αµαζονίου.

Η Μόνικα, η µεγαλύτερη και πιο τολµηρή κόρη, θα κληρονοµήσει τον αντικοµφορµιστικό χαρακτήρα του Χανς και τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 θα αφιερωθεί στη λατινοαµερικάνικη επαναστατική δράση και, µετά την εκτέλεση του Τσε, σ’ έναν στόχο πολύ πιο ριψοκίνδυνο. Οι άπιαστες χίµαιρες και οι απουσίες του πατέρα, η ανεξερεύνητη ζούγκλα της βολιβιανής υπαίθρου, οι πολιτικές αναταραχές και η βαρβαρότητα των καθεστώτων της Λατινικής Αµερικής και τέλος οι ενοχές και οι µαταιώσεις δε θα αφήσουν αλώβητες τις σχέσεις ανάµεσα στα µέλη της οικογένειας, ούτε τις σχέσεις που θα χτίσουν στη νέα τους πατρίδα.

Συνδυάζοντας τη βιογραφία, τη µυθοπλασία και τα ιστορικά γεγονότα, ο Ροδρίγο Ασµπούν διεισδύει στους δεσµούς και στην εσωτερική ζωή των µελών αυτής της ασυνήθιστης οικογένειας.

 

Οι Δεσµοί στοργής είναι ένα δυνατό και γοητευτικό µυθιστόρηµα, που µας αποκαλύπτει πόσο κοντά και ταυτόχρονα πόσο µακριά µπορεί να βρίσκονται άνθρωποι που τους ενώνει το ίδιο επίθετο και µερικές κοινές αναµνήσεις.

 

 

«Η λογοτεχνία του Ροδρίγο Ασµπούν έχει µια παράξενη δύναµη.[…] Όταν τη διαβάζεις, είναι σαν να ανεβαίνεις στην “άµαξα της αβύσσου” στην οποία αναφερόταν ο Μπερνάρντο Σοάρες, το ετερώνυµο του Πεσσόα: ένα ταξίδι στην άκρη του γκρεµού». José Andrés Rojo, Babelia

 

«Διαβάζοντας τον Ροδρίγο Ασµπούν, οι αισθήσεις εναρµονίζονται: καθώς βυθίζεσαι στα βάθη της ψυχής των ηρώων και τα µάτια προσαρµόζονται στο σκοτάδι, απολαµβάνεις τις αναλαµπές της γλώσσας και η ακοή σου εκπαιδεύεται να σέβεται τους ψιθύρους και να επικροτεί τις διαπεραστικές κραυγές. Για να συνεχίσεις να διαβάζεις, πάντα». Marίa José Navia, Ojo seco

 

«Δεν είναι απλώς ένας καλός συγγραφέας. Είναι ένας µεγάλος συγγραφέας».Jonathan Safran Foer

 

 

Ο Συγγραφέας

, Ροδρίγο Ασµπούν “Δεσμοί Στοργής” από τις εκδόσεις Πατάκη

Ο ΡΟΔΡΙΓΟ ΑΣMΠΟΥΝ  συγγραφέας, σεναριογράφος και µουσικός, γεννήθηκε το 1981 στην Κοτσαµπάµπα της Βολιβίας. Το 2007, στο Hay Festival που έλαβε χώρα στην Μπογκοτά, διακρίθηκε ως ένας από τους 39 σηµαντικότερους Λατινοαµερικάνους συγγραφείς κάτω των 39 ετών, και το 2010 το λογοτεχνικό περιοδικό Granta τον κατέταξε ανάµεσα στους 22 καλύτερους νέους ισπανόφωνους συγγραφείς. Έχει δηµοσιεύσει τις συλλογές διηγηµάτων Cínco, Los días más felices και Cuatro, τέσσερα αφηγήµατα συγκεντρωµένα σ’ έναν τόµο µε τίτλο Nueve και το µυθιστόρηµα El lugar del cuerpo, για το οποίο έλαβε το Premio Nacional de Literatura Santa Cruz de la Sierra. Δύο από τα σενάριά του έχουν γυριστεί ταινίες από τον σκηνοθέτη Martín Boulocq.

 

, Ροδρίγο Ασµπούν “Δεσμοί Στοργής” από τις εκδόσεις Πατάκη

 

 

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *