Το συγκλονιστικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Αφήστε μου την Άνοιξη» στο θέατρο «Αλκμήνη», σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά, κάθε Τετάρτη στις 7:00μ.μ.

 

Ένα έργο-θυσία της ανθρώπινης οντότητας στο βωμό του απόλυτου-ανεξέλεγκτου έρωτα… Ένα έργο-γροθιά, στο κατεστημένο… Μία νέα γυναίκα πενθεί τον έρωτα που αργοσβήνει… τεμαχίζοντας τα “γιατί”, που την πνίγουν… -“Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει… τι πόνο μπορεί να κρύβει μία κλειστή πόρτα, πίσω της…” Μία ηλικιωμένη γυναίκα, “ζυμώνει” τα περασμένα όνειρα… μήπως ξαναφρατέψουν…” -“Λένε… πως όταν βλέπεις όνειρο ότι ζυμώνεις ψωμί… θα ξαλαφρώσεις από τα βάσανα που ταλανίζουν το σπιτικό σου… Μακάρι!” Αλλά… Η λάμψη της φωτιάς είναι εκτυφλωτική… κι όλα τα φανερώνει… Καίει τα όνειρα και μένουν στάχτες πένθους… Μόνη παράκληση των δύο ηρωίδων: “Αφήστε μου την Άνοιξη”!!!

Μία σπουδαία παράσταση… με ερμηνείες που σε παρασύρουν… στον ξέφρενο ρυθμό τους… Η Ιζαμπέλα Φούλοπ με το παραληρηματικό μοιρολόι της… Η θεσπέσια Άννα Παντζέλη, με την ανατριχιαστική ερμηνεία της, που αγγίζει το θρήνο αρχαίας τραγωδίας! Κι όλα αυτά… υπό τη σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά, που έπλασε ένα αφηγηματικό κείμενο σε μία δυνατή παράσταση, που συγκινεί και προβληματίζει το θεατή, συνάμα! Η μουσική της Ερωφίλης δένει άρρηκτα με το σκηνικό… Το Πάσχα, κοντεύει… Ζυγώνει κι η Ανάσταση… “Ω γλυκύ μου έαρ”… “Αφήστε μου την Άνοιξη” της Σοφίας Αδαμίδου στο θέατρο “Αλκμήνη”. Σκηνοθ.:Μανώλης Ιωνάς Ερμηνεύουν: Άννα Παντζέλη, Ιζαμπέλα Φούλοπ. Σκην.-κοστ.: Ν. Κασαπάκης. Μουσ.: Ερωφίλη.

 

 

 

 

2