Η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα διοργανώνει τις Κυριακές 7 και 14 Νοεμβρίου, στο Θέατρο RADARανοιχτές συζητήσεις με το κοινό, μετά το τέλος της παράστασης, ώρα 8.30μμ., διάρκειας μιας ώρας. 
 
 

 
«ΕΜΠΟΡΙΟ»
Αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες αντρών, γυναικών
και παιδιών- θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων
 
Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
 
 
*Εμπόριο/ Trade/ Commerce/ Handel/ торговля/ comercio/ bazirganî
η αγορά και η πώληση οποιουδήποτε προϊόντος, η οποία, ως επαγγελματική δραστηριότητα, αποβλέπει σε χρηματικό κέρδος και, ως οικονομική διαδικασία, κάνει τα ποικίλα προϊόντα προσιτά στους καταναλωτές
 
*Άνθρωπος/ human being/ Humain/ Menschlich/Человек/Humano/ İnsan
ον που ανήκει στην ανώτατη ομάδα των πρωτευόντων θηλαστικών και που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την όρθια στάση, τη λογική και τον έναρθρο λόγο
 
*Εμπόριο ανθρώπων: TRAFFICKING
 
 
 
Σήμερα άνθρωποι αγοράζονται και πωλούνται με τον πιο εύκολο τρόπο. Άνθρωποι εξαφανίζονται. Αρπάζονται. Εκφοβίζονται. Και παραδίδονται στα χιλιάδες κυκλώματα που τους χειραγωγούν και τους εκμεταλλεύονται.
 
Η παγκόσμια οικονομική κρίση υποδαύλισε την έξαρση του φαινομένου τόσο πολύ και με τέτοιους τρόπους μέχρι που έφτασε το ίδιο το θύμα να «αποδέχεται» την κατάστασή του, λόγω της έλλειψης επιλογών και διεξόδων.
 
Τρία χρόνια μετά από τις συγκλονιστικές «Γυναίκες από χώμα» με τις μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών και το «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» που πραγματεύτηκε την κακοποίηση παιδιών από όλο τον κόσμο, η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα και ο Κοραής Δαμάτης καταπιάνονται με την Εμπορία Ανθρώπων και δημιουργούν μια παράσταση, με τίτλο «ΕΜΠΟΡΙΟ», που διαβάζει το παρελθόν, αφουγκράζεται το παρόν και προβλέπει το μέλλον.
 
Ιστορίες ανυπεράσπιστων ανθρώπων-θυμάτων ενός «αόρατου εγκλήματος» γίνονται αφορμή για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου που σκοπεύει στην ενημέρωση, τον προβληματισμό και τελικά, στη δράση απέναντι σε ένα παγκόσμιο έγκλημα που φέρεται να χαρακτηρίζεται ως «σπάνιο», αλλά δεν είναι.
 
Μη γυρνάς την πλάτη – Μάθε την αλήθεια – Μη μένεις αμέτοχος σε μια άρρωστη πόλη
 
1109- Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων
 
 
 
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
 
Η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα, στο πλαίσιο της παράστασης ΕΜΠΟΡΙΟ, διοργανώνει τις Κυριακές 7 και 14 Νοεμβρίου, στο Θέατρο RADAR, ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό, μετά το τέλος της παράστασης, διάρκειας μιας ώρας.
 
Ώρα έναρξης της παράστασης: 7μμ.  
 
Ώρα έναρξης της ανοιχτής συζήτησης: 8.30μμ.
 
 
Στις 7 Νοεμβρίου θα συμμετάσχουν:
 
Ο Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών

Ο Γιώργος Βανικιώτης, Μέλος της Ομάδας Εμπειρογνώμων για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων (GRETA) του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Θεοδώρα Γιαννή, Κοινωνική Λειτουργός και Υπεύθυνη της Ομάδας Διαχείρισης του Εθνικού Μηχανισμού Αναφοράς για την Προστασία των Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ)

Η Χρυσάνθη Ζαχάρωφ, Δικηγόρος σε θέματα Εμπορίας Ανθρώπων της Οργάνωσης Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ)

 
 
Στις 14 Νοεμβρίου θα συμμετάσχουν:
 

Η Ντιάνα Μάνεση, Διδάκτωρ κοινωνικής ανθρωπολογίας, ερευνήτρια/ εκπαιδεύτρια στο Κέντρο Γυναίκειων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα»

Ο Δημήτρης Κοντούδης, Υπεύθυνος Εκπαιδεύσεων για την Α21 στην Ελλάδα

Η Δρ. Φιόρη Zαφειροπούλου PM O.Π.A., Συντονίστρια Fashion Revolution & SOFFA

Η Κατερίνα Πάσχου, Ψυχολόγος – Σύμβουλος σε θέματα έμφυλης βίας της Οργάνωσης Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, ΕΣΠ

 
Τις συζητήσεις θα συντονίζουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ανδρομέδα.
 
 

 
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ
Σ’ ένα κοντινό μέλλον, η κλιματική αλλαγή έχει αλλοιώσει δραματικά τον πλανήτη, με αποτέλεσμα το Οικουμενικό Κράτος να λειτουργεί εντελώς παρεμβατικά, ελέγχοντας τα πάντα, τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και την εν γένει ζωή του κάθε πολίτη, διατυμπανίζοντας ότι έτσι εξασφαλίζει την «προστασία» και την «ευημερία» του κοινωνικού συνόλου.
 
Οι πολίτες έχουν χωριστεί σε συστημικούς και έξω-συστημικούς. Όσοι δεν είναι χρήσιμοι στο Οικουμενικό Κράτος, δηλαδή όσοι δεν είναι υγιείς, παραγωγικοί πολίτες ή όσοι δεν συμμορφώνονται με τις νέες συνθήκες, απομακρύνονται σε υπόγεια στρατόπεδα-πόλεις.
 
Σ’ αυτά τα στρατόπεδα δεν υπάρχει καμιά επικοινωνία με τον έξω κόσμο πέραν των ειδικών φρουρών που ασχολούνται με την μεταφορά των «καινούργιων» ή την τιμωρία και τον σωφρονισμό των υπαρχόντων.    
 
Έξι άνθρωποι, διαφορετικοί μεταξύ τους, θα βρεθούν και θα συγκατοικήσουν εξαναγκαστικά σε έναν από τους υπόγειους θαλάμους του στρατοπέδου-πόλη, κουβαλώντας ο καθένας και μια διαφορετική ιστορία/μαρτυρία για το πώς ο άνθρωπος μπορεί να γίνει αντικείμενο εμπορευματοποίησης, να υπάρξει θύμα του trafficking.
 
 

 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Συγγραφή έργου/σύνθεση κειμένων: Κοραής Δαμάτης & Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα
 
Σκηνοθεσία – Σχεδιασμός φωτισμών: Κοραής Δαμάτης
 
Σκηνικά – κοστούμια: Παύλος Ιωάννου
 
Παίρνουν μέρος αλφαβητικά:
Φανή ΓρύλληΝτίνα ΚούκουΑπόστολος ΜπαχαρίδηςΣοφία Ρούβα, Αναστασία Τσούτση, Νεκτάριος Φαρμάκης
 
Ακούγονται οι φωνές (αλφαβητικά):
Κοραή Δαμάτη, Μιχάλη Καλαμπόκη, Περικλή Μοσχολιδάκη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Μαρία Φιλίππου
 
Φωτογραφίες παράστασης: Χρήστος Κοτσιρέας
 
Trailer παράστασης: Θωμάς Παλυβός
 
Παραγωγή – Έρευνα για την επιμέλεια κειμένων: Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα
 
Τυπογραφείο για την καλλιτεχνική επιμέλεια & έκδοση του προγράμματος και της αφίσας: Εκδόσεις ΚΨΜ
 
 
*Το τελικό κείμενο της παράστασης έχει διαμορφωθεί μέσα από την έρευνά της ομάδας για το θέμα του trafficking, από πηγές, βιβλία, ντοκιμαντέρ, στατιστικές μελέτες και, κυρίως, συνεντεύξεις ανθρώπων, που έχουν υπάρξει θύματα.
 
Η παράσταση ΕΜΠΟΡΙΟ πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Και με την υποστήριξη του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, του Υπουργείου Εξωτερικών.
 
 

 
ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
 
Από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου
 
Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 7 μ. μ.
 
Κάθε Πέμπτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ.
 
 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80′ (χωρίς διάλειμμα)
 
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
 
Γενική είσοδος: 13 ευρώ
 
Φοιτητές / ΑμΕΑ / άνω των 65/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ
 
Κάθε Κυριακή γενική είσοδος: 10 ευρώ (λαϊκή απογευματινή), Ατέλειες: 5 ευρώ
 
Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 9769294/ 6983631493
 
 
Θέατρο RADAR
 
Πλ. Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος, Αθήνα
 
(50 μέτρα από το Σταθμό Μετρό «Άγιος Ιωάννης»)
 
FB page: Θέατρο-Radar , Instagram: @radarthater
 
 
 
* ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
 
* Για την πραγματοποίηση της παράστασης «ΕΜΠΟΡΙΟ», το θέατρο Radar θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ως αμιγώς covid free κλειστός χώρος, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ (180 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο). 
 
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι μεικτός χώρος, δηλαδή για όσους έχουν κάνει rapid test με διάρκεια 48 ωρών, εμβολιασμένους και νοσήσαντες, και με πληρότητα 50%.
 
*Αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο είναι απαραίτητα προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.
 
 
 
0